Sâmbăta aceasta, de la ora 15:00, în ”ROventura”, incursiune de poveste în Capitala Ceramicii Românești!

,
Roventura cu George Mihai si Andreea Stravoiu
George Mihai si Andreea Stravoiu ajung in Oltenia, la ROventura, sambata, de la ora 15:00[Sursa foto: Kanal D]

”ROventura” vă invită sâmbătă, de la ora 15:00, într-o incursiune de poveste, în Nordul Olteniei, la Vâlcea, supranumită și Capitala Ceramicii Românești.


In articol:

Cunoscută drept și ținutul bogățiilor ascunse, țara izvoarelor minerale, sau tărâmul haiducilor, despre Vâlcea se vorbește numai la superlativ.

Alături de George Mihai și Andreea Străvoiu, gazdele ”ROventura”, vom descoperi farmecul unui sat parcă încremenit în timp, în care turiștii sunt mai numeroși ca localnicii, pentru ca mai apoi, roventurienii ne vor arăta gospodăriile din Muzeul Satului Vâlcean, dar și pe acelea încă locuite, dintr-un cătun de poveste.

Roventura cu George Mihai si Andreea Stravoiu
Andreea si George vor vizita Muzeul Satului Valcean, sambata aceasta de la ora 15.00 la Kanal D![Sursa foto: Kanal D]

”ROventura”, incursiune de basm în Capitala Ceramicii Românești!

Farmecul acestui muzeu alegoric, al satului vâlcean, e dat tocmai de trăirile pe care ți le inspiră autenticitatea fiecărei clădiri în parte.  

Casele de-aici au fost toate locuite, cândva, de generații întregi ale aceleiași familii, poate, iar de când au fost relocate aici, în bătătura muzeului, le trec pragul mai mulți oameni decât au făcut-o vreodată, pe vremea în care erau locuite. 

Roventura cu George Mihai si Andreea Stravoiu
George Mihai si Andreea Stravoiu, popas in Nordul Olteniei.[Sursa foto: Kanal D]

Povești adevărate ori legende născocite, cu boieri, haiduci și cotropitori – toate au zidit, parcă, piatră cu piatră, o istorie fascinantă, pe care o poți descifra încă, în temelia conacelor fortificate din Oltenia de sub Munte.

Drumul călătorilor noștri continuă și mai spre Nordul Olteniei, într-o veritabilă oază de liniște și frumos, la poalele munților, pentru a poposi în cătunul Tisa, nu departe de Băile Olănești.

Locul desprins parcă din Muzeul Satului Vâlcean, dar locuit încă, ne întâmpină, chiar și acum, în straie de iarnă. Frumusețea simplă și liniștea deplină cuceresc de la primii pași făcuți pe ulița satului.

Nu ratați sâmbăta aceasta, de la ora 15:00, o nouă ediție ”ROventura”, prezentată de George Mihai și Andreea Străvoiu, numai la Kanal D.

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Viața bate filmul, în cazul satului tradițional! ROventura vă arată gospodăriile din Muzeul Satului Vâlcean, sâmbătă, 3 aprilie 2021, de la ora 15:00, la Kanal D!

Compania ROMPREST reacție tăioasă, după angajarea unei a doua firme de salubritate în Sectorul 1

Laura Cosoi îi DISTRUGE pe Smiley și Gina Pistol! I-a UMILIT în public ca niciodată!

ROventura ajunge la Comandău, în ultimele zile de iarnă, pentru o aventură de neuitat! Vă arătăm toate atracțiile din perla montană a Covasnei, sâmbătă, 20 martie, de la ora...

Sâmbăta aceasta, de la ora 15:00, în ”ROventura”, călătorie de neuitat, pe urmele ”Mărgelatului”

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies