Salarii mai mari cu 75% pentru bugetari. Cine sunt romanii care beneficiaza din 2020 de maririle uriase la venituri

,

Zeci de mii de români vor primi salarii mai mari începând din ianuarie 2020. Anunțul a fost făcut de minister și vorbește despre tot personalul.


In articol:

Poliţiştii, militarii şi personalul civil din cadrul Ministerului Afacerilor Interne vor primi, din luna ianuarie, salarii şi solde mai mari, la nivelul celor ale personalului din Ministerul Apărării Naţionale.

Astfel, salariile de bază, soldele de funcţie/salariile de funcţie şi indemnizaţiile de încadrare se majorează cu o treime din diferenţa dintre salariul de bază, solda de funcţie/salariul de funcţie, indemnizaţia de încadrare prevăzute de Lege nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice pentru anul 2022 şi cel/cea din luna decembrie 2019, în aplicarea art. 38 alin. (4)”, informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) transmis joi.

Actualizarea drepturilor pentru hrană pentru tot personalul

O altă măsură luată în sprijinul angajaţilor MAI este actualizarea, începând cu această lună, a alocaţiei valorice pentru drepturile de hrană la fel ca în celelalte instituţii publice din sistemul de apărare, ordine publică şi securitate naţională.

De asemenea, pentru perioada 2020-2021, personalul MAI care desfăşoară activităţi în zilele de repaus săptămânal, de sărbători legale şi în celelalte zile în care în conformitate cu reglementările legale în vigoare nu se lucrează va beneficia în continuare de majorarea de 75% la solda de funcţie/ salariul de funcţie/ salariul de bază

pentru activitatea desfăşurată, pentru timpul lucrat, în aceste zile”, se arată în comunicat.

Începând din ianuarie, cuantumul sporurilor şi al celorlalte elemente ale sistemului de salarizare care fac parte din salariul brut lunar/solda lunară de care beneficiază angajaţii MAI se menţine la nivelul cuantumului acordat pentru luna decembrie 2019.

sursa: capital.ro

Citeste si: Ce se intampla cu pensiile? Ministrul muncii da vestea cea buna: "Legea trebuie respectata. Am depus banii"

Citeste si: Alocatiile copiilor, apel disperat al parintilor catre Guvern: "Este inacceptabil ca statul sa gaseasca bani pentru pensiile speciale, numai pentru copiii nostri nu"

Citeste

si: Totul despre pensii militare: cati bani primeste un militar la pensie

 

Citește-ne pe
Citește și:

Vor alegeri anticipate. Ludovic Orban: "Parlamentul nu mai este oglinda fidela a optiunilor actuale ale populatiei"

VIDEO / Alexandru Rafila, către Ioana Mihăilă, în plenul Camerei: PSD cere investigarea de posibile infracțiuni legate de punerea în pericol a sănătății publice

Un nou divorț bombă în showbiz! Păreau cel mai sudat cuplu, dar în realitate se certau nonstop. S-au despărțit în mare secret, dar acum s-a aflat adevărul

Iancu, prins conducând fără să aibă dreptul în Turcia! Momentul a fost filmat: "Suntem infractori" VIDEO

Cei mai buni bărbați la pat. Zodii de top în dormitor

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies