Vor alegeri anticipate. Ludovic Orban: "Parlamentul nu mai este oglinda fidela a optiunilor actuale ale populatiei"

Premierul Ludovic Orban spune că PNL doreşte organizarea de alegeri anticipate, precizând că în prezent Parlamentul nu mai este oglinda fidelă a opţiunilor actuale ale populaţiei.


In articol:

“Ne dorim anticipate, Partidul Naţional Liberal susţine alegerile anticipate. Am dat această declaraţie de sute de ori. Şi este normal şi firesc să susţinem acest lucru pentru că la ora actuală Parlamentul nu mai este oglinda fidelă a opţiunilor actuale ale populaţiei. Opţiunile s-au modificat radical şi este clar că Parlamentul trebuie să fie o oglindă fidelă a opţiunilor oamenilor, că puterea trebuie întoarsă la popor, astfel încât oamenii să-şi aleagă reprezentanţii”, a declarat Ludovic Orban, joi seara, la Realitatea Plus.

El a explicat că pentru că a se ajunge la alegeri anticipate trebuie să cadă două guverne în Parlament.

Să existe un număr de formaţiuni politice care să deţină un număr de parlamentari apropiat de 50 la sută care să se asocieze obiectivului nostru şi să garanteze alături de noi că vor respinge două propuneri de guvern. Procedura constituţională e cunoscută. Trebuie ca Parlamentul să respingă două guverne într-o perioadă de timp de minim 60 de zile. Doar astfel preşedintele poate să dizolve Parlamentul. Noi am format o echipă de discuţii, cu care explorăm această posibilitate, cu partenerii politici, încercând să determinăm crearea unei astfel de grupări care să poată să deţină un număr de parlamentari suficient, astfel încât să garanteze respingerea a două guverne”, a mai spus Orban.

El a menţionat că dacă vor exista aceste condiţii, atunci PNL va demara procedura pentru organizarea de alegeri anticipate.

Şi preşedintele Klaus Iohannis a spus, din nou, joi, că doreşte alegeri anticipate.

Citeste si: Un nou PERICOL mortal în România! Se pot transmite boli cumplite - capital.ro

Citeste si: Ce se intampla cu alocatiile copiilor? Premierul Ludovic Orban aduce explicatii care nu vor fi pe placul parintilor

Citeste si: Scandalos! Romanii cu pensii peste 1.200 de lei sunt vizati! Vor sa le ia banii

Citeste si: Scandal despre poluarea din Bucuresti! Primarul Capitalei catre ministrul Mediului:"Mutati-va din Bucuresti, daca nu va place in Bucuresti!"

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Cookies