Ce se intampla cu alocatiile copiilor? Premierul Ludovic Orban aduce explicatii care nu vor fi pe placul parintilor

Urmează sau nu să fie mărite alocațiile pentru copii? Premierul a făcut mai multe precizări pe acest subiect, de un real interes pentru părinții români.


In articol:

Ludovic Orban a transmis cu o seară în urmă că dublarea alocațiilor celor mici, o măsură forțată de guvernul PSD, nu va putea fi pusă în practică prea curând. Problema e una strâns legată de cea a găurii masive din bugetul de stat.

Premierul a subliniat și faptul că o mărire a alocațiilor încă din primele luni ale lui 2020 ar fi adus cheltuieli în plus de peste 6 miliarde la buget.

"Dublarea alocațiilor pentru copii nu are practic susținere bugetară, am spus-o din capul locului”, a susținut premierul Ludovic Orban, potrivit Digi24. „Noi ne dorim creșterea alocațiilor pentru copii”, a adăugat primul ministru.

Citeste si: Pensionarii sunt in panica: cei 40% promisi sunt poveste. "Nu va respecta Legea pensiilor"

Citeste si: Este oficial! Presedintele a semnat marirea alocatiilor! Cat va primi fiecare copil de la 1 ianuarie 2020

De altfel, noi am asigurat în martie 2019 creșterea alocațiilor pentru copii la legea bugetului de stat. De ce am cerut o majorare atât de mare atunci, aproape dublarea? Pentru că PSD timp de aproape patru ani de zile nu a modificat alocațiile pentru copii, perioadă în care a existat creștere economică și a existat o rată a inflației, destul de mare. Pentru a compensa pierderea puterii de cumpărare, ca urmare a inflației în cei patru ani de zile și de a beneficia de creșterea economică.

Citeste si: Stare de alertă! Guvernul a stabilit măsurile. Toți românii trebuie să le respecte! Ce se schimbă din 16 august - capital.ro

Noi am avut o fundamentare la momentul respectiv, am și spus din ce bani trebuie asigurată finanțarea acestei creșteri de alocații. PSD a venit populist și a spus: mai dublăm o dată, tot în 2019, fără niciun fel de sursă bugetară și fără niciun fel de motivație. Pur și simplu, că așa au vrut mușchii lor”, a mai explicat Ludovic Orban.

sursa: playtech.ro

Citeste si: Ce se intampla cu alocatia copiilor? Florin Citu: "Iresponsabili care arunca astazi tara in aer"

Citeste si: Alocatiile copiilor se dubleaza! Vestea extraordinara venita la final de an

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Cookies