Ce se intampla cu alocatia copiilor? Florin Citu: "Iresponsabili care arunca astazi tara in aer"

,

Deficitul bugetar pentru anul viitor ar creşte la 5% din produsul intern brut dacă s-ar aplica măsurile votate marţi de parlamentari


In articol:

Deficitul bugetar pentru anul viitor ar creşte la 5% din produsul intern brut dacă s-ar aplica măsurile votate marţi de parlamentari referitoare la reducerea TVA şi majorarea alocaţiilor pentru copii, potrivit ministrului Finanţelor, Florin Cîţu.

Majorarea deficitului

La majorarea alocaţiilor impactul ar fi de 6 miliarde de lei, iar la TVA-11,8 miliarde de lei. Asta înseamnă că doar din alocaţii deficitul să se ducă la 4,3% din PIB iar împreună cu reducerea de TVA să ne ducem spre 5% cu deficitul. Clasa politică se joacă cu focul astăzi în România şi nu îmi face mie rău, nici Partidului Naţional Liberal. Fac rău României pentru că ceea ce s-a întâmplat astăzi în Parlamentul României este văzut de pieţele internaţionale, iar dacă se întâmplă ceva cu costul de finanţare al României este vina oamenilor iresponsabili care aruncă astăzi ţara în aer”, a declarat Florin Cîţu, marţi seara, la Digi 24.

Presiune pe piata valutara, leul in pericol

Să ştiţi că pieţele nu aşteaptă până atunci, pieţele au văzut astăzi ce s-a întâmplat şi la asta reacţionează, la ce se întâmplă astăzi în Parlament. Eu vă spun că zilele următoare veţi vedea presiuni atât pe cursul valutar cât şi pe dobânzi, pentru că pieţele financiare nu aşteaptă, ele mai bine reacţionează astăzi decât să aştepte până în viitor. Noi aici avem problema, şi aţi văzut şi evaluarea celor de la Standard and Poor’s”, a mai spus Cîțu.

Riscul nu a fost politica fiscală în 2020, cel mai mare risc este volatilitatea politică, şi aceste măsuri care sunt în Parlament şi responsabilitatea politicienilor români, acolo apar riscurile cele mai mari. Dacă politicienii români nu înţeleg că suntem într-o situaţie limită, critică, şi se joacă cu focul, consecinţele le vor plăti românii, din buzunarul propriu, iar acest cost le va veni de la politicienii care astăzi se joacă cu focul în Parlamentul României. Este clar o ambiţie copilărească, ca să nu zic prostească, iar aceste costuri le vor plăti românii”, a afirmat şeful de la Finanţe, preluat de Agerpres.

Soluțiile Guvernului

Pe de altă parte, Cîţu a precizat că vor fi găsite soluţii întrucât niciuna din aceste legi nu a fost promulgată şi este posibil să existe chiar şi probleme de constituţionalitate.

”Vom găsi soluţii, până acum niciuna din aceste legi nu a fost promulgată, sunt doar votate în Comisia de Buget-Finanţe, unele au şi probleme tehnice şi de constituţionalitate, vom vedea cum le vom rezolva pe toate, dar până la urmă politicienii români trebuie să înţeleagă că nu ne fac nouă, PNL-ului, un rău, ci fac rău românilor, aruncând ţara în haos. Asta este ce se întâmplă astăzi în Parlamentul României, dintr-o răzbunare copilărească”, a subliniat ministrul Finanţelor.
Reducerea T.V.A.

citeste continuarea pe capital.ro

Citeste si: Alocatiile copiilor se dubleaza! Vestea extraordinara venita la final de an

Citeste si: Este OFICIAL! Se măresc alocațiile! Cât vor primi copii după mărire

Citeste si: Klaus Iohannis: asumarea raspunderii guvernului pe buget, singura varianta fezabila

 

 

Citește și:

VIDEO 18 decembrie 1989. La Timisoara tinerii mureau in numele Libertatii

SURPRIZĂ INS spune că 22,142 de milioane de persoane au domiciliul în România: Procesul de îmbătrânire s-a accentuat

Calendar ortodox 18 decembrie. Sfantul Daniil cel Nou i-a prezis lui Stefan cel Mare ca va fi domnitor

Horoscop 18 decembrie 2019. Zodia care varsa astazi lacrimi amare

Ce filme și seriale noi apar în luna noiembrie pe Netflix


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar mai putea interesa
Cookies