Pensionarii sunt in panica: cei 40% promisi sunt poveste. "Nu va respecta Legea pensiilor"

Senatorul Daniel Zamfir a analizat planurile Guvernului privind creşterea pensiilor cu 40% din 2020, aşa cum prevede legea adoptată de PSD.Senatorul Daniel Zamfir a analizat planurile Guvernului privind creşterea pensiilor cu 40% din 2020, aşa cum prevede legea adoptată de PSD. Se încearcă o tragere de timp, spune Zamfir, care nu are încredere în promisiunile liberale.

Senatorul Daniel Zamfir, invitat marţi seară la Antena 3, a vorbit despre Legea pensiilor, care ar trebui să crească cu 40% de anul viitor. Întrebat de Radu Tudor dacă are încredere că aceste lucru se poate realiza, Zamfir a răspuns: “Eu am înţeles foarte clar de la doamna ministru, lucru pe care-l înţelesesem şi de la audierea domniei sale, că acest lucru nu se va întâmpla. Mie mi-e foarte limpede chestiunea asta.

Senatorul a vorbit şi despre ce consideră el că ar fi planul PNL referitor la Legea pensiilor. Zamfir nu crede că ministrul Muncii, Violeta Alexandru, are de gând să mărească pensiile cu 40% în 2020.

Domnul Orban nu poate în momentul ăsta să schimbe Legea pensiilor. Doar dacă va da ordonanţă de urgenţă s-o facă. Eu nu cred că îşi permite domnul Orban să schimbe prin ordonanţă de urgenţă Legea pensiilor. […] Eu nu ştiu dacă Legea pensiilor în momentul ăsta chiar trebuie schimbată din temelii. Daca doamna ministru identifică situaţii de inechităţi… este de salutat şi aş vota cu şapte mâini ca aceste inechităţi să se repare.

pensie

Citeste si: Rectificarea bugetara adoptata: cu cat au fost suplimentate pensiile si alocatiile

Citeste si: Adevarul despre banii romanilor: miliarde de lei lipsa, datorii imense, solutii de forta majora

Gândiţi-vă ce e în sufletul pensionarilor şi în mintea lor acum. Domnule, vine o altă Lege a pensiilor, care Dumnezeu ştie ce va face, cum se va calcula, ce se va întâmpla. Dacă vii şi spui doar că vreau să repar inechităţile pe care le-am găsit e una. Dar dacă spui că vrei să refaci din temelii Legea pensiilor, cred că este o mare eroare. Din punctul meu de vedere, nu este o eroare involuntară, ci pur şi simplu o formulă prin care se doreşte tragerea de timp. Convingerea mea, de la audierea doamnei ministru, este că nu va respecta Legea pensiilor. Dumneaei a spus şi la audieri că va respecta legislaţia în vigoare. Legislaţia în vigoare se poate schimba oricând prin ordonanţa de urgenţă.”

Conducerea BNR, criticată din nou de Daniel Zamfir

daniel zamfir

Daniel Zamfir a criticat şi atitudinea celor din Banca Naţională pe acest subiect.

Oamenii ăştia n-au vorbit atunci când s-a votat Legea pensiilor. I-aţi auzit atât de vocali? Domnul Lazea tot acolo era. I-aţi auzit vocali? Oamenii ăştia au tăcut mâlc, s-au văzut din nou reinstalaţi în funcţiile respective la Banca Naţională şi acum încep şi comentează. […] O instituţie respectabilă şi responsabilă atrage atenţia. Opriţi-vă! Nu se poate! Nu-i sustenabil! Eu nu i-am auzit spunând.”

Actualul plan pentru creşterea pensiilor

Valoarea punctului de pensie este programată să crească, anul viitor, cu 40% față de valoarea din prezent. Cea mai recentă mărire a punctului de pensie a fost făcută la 1 septembrie 2019, când punctul de pensie a ajuns la valoarea de 1.265 de lei.

Creșterea prevăzută pentru punctul de pensie în 2020 este de 40%, până la o valoare de 1775 de lei, urmând să aibă loc în luna septembrie a anului viitor. Calendarul majorării punctului de pensie prevede o creștere și în anul 2021, până la valoarea de 1.875 de lei.

sursa: capital.ro

Citeste si: Vesti proaste despre salariul minim. Milioane de romani sunt afectati

Citeste si: Pensii 2020. Marius Budăi, fostul ministru al Muncii, mesaj către guvernul Orban: "Iată minciuna"

 

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
`
Setari de confidentialitate