Calendar ortodox 4 decembrie. Mare sarbatoare pentru crestini! Ce trebuie sa faci de Sfanta Varvara ca sa-ti mearga bine

,

Pe data de 4 decembrie este mare, mare sărbătoare la români! În această zi, calendarul ortodox prăznuiește o sfântă extrem de importantă, de care orice bun creștin trebuie să știe!


In articol:

În fiecare an, pe 4 decembrie este mare sărbătoare la români.

În calendarul ortodox este prăznuită Sfânta Varvara, cea care aducea mereu voie bună și veselie în viețile tuturor credincioșilor care o pomenesc.

Sfânta Varvara este sărbătorită de creştini în fiecare an pe data de 4 decembrie şi este una dintre cele mai importante sfinte din calendarul ortodox.

Încă din cele mai vechi timpuri, se spune că Sfânta Varvara ar fi sora Sfântului Nicolae. De asemenea, Sfânta Varvara, prăznuită în calendar pe data de 4 decembrie este considerată cea aducătoare de variolă (bubat), dar și aducătoarea bolilor pe care toți copiii le fac, în copilărie.

Ce trebuie să faci pe 4 decembrie

În ziua de 4 decembrie, atunci când este prăznuită Sfânta Varvara este bine să fii bucuros, căci se spune că Sfânta Varvara era o persoană veselă, care avea simțul umorului și, tocmai de aceea, este bine să petrecem și să ne simțim bine alături de cei dragi.

Rugăciune de mulțumire către Maica Domnului

Preasfântă Fecioară, Preacurată Maică Născătoare de Dumnezeu, Îţi mulţumesc că ne eşti şi nouă Mamă Bună, Iubitoare şi Grabnic Ajutătoare! Îţi mulţumesc pentru toate icoanele Tale făcătoare de minuni şi pentru tot Harul care se revarsă prin ele! Îţi mulţumesc Măicuţă pentru toate comunicările Tale sfinte, pentru sănătate, pentru ajutor, pentru grija Ta de Mamă Iubitoare faţă de noi toţi! Îţi mulţumesc că nu ne laşi pradă celui rău, ci ne aperi şi ne acoperi sub Sfânt Acoperământul Tău!”

Citeste si: Postul Crăciunului. Rugăciunea pe care să o rostești în post pentru a atrage binele

Citeste si: Rugăciune pentru ajutor financiar. Cea mai puternică rugăciune pentru bani, avere și îndeplinirea dorințelor

RUGACIUNE catre Sfanta Fecioara Mare Mucenita Varvara 

"Catre tine ca la un adevarat izvor de vindecari si grabnica tamaduitoare si mult-minunata, Sfanta Fecioara Mare Mucenita Varvara, eu, ticalosul, scap, si catre Sfantul tau chip cu nevointa cazand, ma rog: vezi ranile pacatelor mele cele de peste tot trupul meu; vezi neputinta sufletului meu si pe acesta cu obisnuita invatatura a milosardiei tale si cu buna silinta vindeca-l degrab.

Ia aminte la glasul rugaciunii mele, nu trece cu vederea suspinul ce aduc din ticaloasa mea inima si asculta strigarea mea, ca ceea ce esti singura mea scapare, care ai inchipuit prin trei ferestre pe Preasfanta cea de o fiinta si nedespartita Treime in baia parinteasca ce ti se zidea; pe Aceea roag-o pentru mine pacatosul si netrebnicul robul tau, ca sa ma miluiasca acum si in ziua mortii mele. Inchina-te Parintelui ceresc, ca pe mine cel cazut sub povara pacatelor sa ma ridice spre cuvantarea slavei Sale si sa ma indrepteze ca totdeauna sa am sus inima, sa gandesc la cele de sus, iar nu la cele pamantesti. Roaga pe Hristos, Fiul lui Dumnezeu, Care in temnita ruga ta cea muceniceasca a auzit, ca si pe mine leneseul, cel ce sed in trandavie ca intr-o temnita, degrab sa ma intoarca spre rugaciune si spre alergarea la poruncile lui Dumnezeu; si sa-mi dea inima ca sa doresc a ma ruga neincetat.

Cheama si pe Sfantul Duh, Izvorul care te-a intarit pe tine, fecioara curata, la lupta muceniciei si te-a acoperit de rusine cu aripile Sale, ca si mie rusinatului si necuratului sa-mi zideasca inima curata si duh drept sa innoiasca intru cele dinlauntru ale mele; si mai vartos sa ma cheme si sa-mi dea osardie, ca sa ma nevoiesc in viata curata si sa ma intareasca spre facerea faptelor bune. Cred, Sfanta Mare Mucenita Varvara, ca la toate acestea poti sa-mi ajuti mie, si de vei vrea, puternica esti sa mijlocesti la Sfanta Treime ca ceea ce ai proslavit pe Dumnezeu intru madularele tale cele mucenicesti. Si stiu, Sfanta Fecioara, ca nimic nu este cu neputinta tie, de aceea nu trece cu vederea lacrimile si suspinurile mele. Pentru aceasta cad catre cinstita racla a Sfintelor tale moaste cele facatoare de minuni, si tie, celei ce petreci in cer cu sufletul, ma inchin, indraznind prin rugaciuni a grai, ca sa fie urechile tale luand-aminte la glasul rugaciunii mele; trupul tau cel mult chinuit sa tamaduiasca patimile cele multe ale sufletului si ale trupului meu; capul tau cel plecat sabiei sa dea capului meu apa curatiei pacatelor; parul tau cel rupt fara mila sa ma lege de dragostea lui Dumnezeu; buzele tale cele cinstite sa impiedice gura mea de a grai in desert si sa o deschida ca sa vesteasca totdeauna lauda Domnului; ochii tai cei ce vad Lumina Treimii sa vada si a mea buna dorire, ca si eu sa-mi intorc ochii mei ca sa nu vada desertaciuni, ci totdeauna sa caut spre fericirea cea cereasca; mana ta cea taiata sa ma scrie in cartea vietii si sa ma invredniceasca ca totdeauna sa ridic mainile catre Cel de sus si sa nu impletesc cu dansele inselaciuni; sanii tai, cei taiati fara mila, sa-mi fie mie turn tare in fata vrajmasului; picioarele tale, cele ca niste faclii luminoase, degrab alergand catre Mirele ceresc in camara cea dumnezeiasca, sa ma faca ca si cu picioarele mele sa calatoresc catre tot lucrul bun, ca Legea Domnului sa fie faclie picioarelor mele si lumina cararilor mele. Ranile tale sa ma slobozeasca din ranile pacatelor; sangele tau, cel ce de multe ori in chinuri s-a varsat, sa curete sufletul si trupul meu de toata spurcaciunea; moartea ta sa nu-mi dea mie sa mor fara de spovedanie si fara de pocainta, caci in fiecare facere de bine esti preamarita, si mai vartos intru aceasta, ca tot cel ce are nadejde la tine si pururea te cheama spre ajutor, de moartea cea grabnica scapa; de care si pe mine ticalosul ma izbaveste fecioara curata, mare mucenita Varvara; si cu rugaciunile tale cele intru tot puternice invredniceste-ma a sta de-a dreapta lui Hristos, Fiul lui Dumnezeu, si sa aud glasul ce va zice: "Sluga buna si credincioasa, intra intru bucuria Domnului tau". Amin.

sursa: ziarulevenimentul.ro  si crestinortodox

Citeste si: Rugăciunea părinților pentru ajutorul copilului la examen

Citeste si: Rugăciune Arsenie Boca. Ce spune Sfântul Ardealului despre Postul Crăciunului

 

Citește-ne pe

Citește și:

Momentul în care armata rusă atacă cu rachete mall-ul din Kremenciuk, surprins de camere. Oamenii, nevoiţi să sară în lac VIDEO

Horoscop 04 decembrie 2019. Zodia care ramane cu buzunarul gol

DNA extinde ancheta de corupție de la spitalul din Neamț: 4.000 de euro de persoană pentru angajare

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Statistică alarmantă! Aproape 50% dintre elevii din România sunt analfabeți funcțional! Reacția halucinantă a Ministrului Educației

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies