Vesti proaste despre salariul minim. Milioane de romani sunt afectati

Vești proaste pentru milioane de români! Sindicatele și patronatele nu sunt de acord cu Executivul Orban, motiv pentru care discuțiile pe tema salariului minim s-au blocat.


In articol:

Discuțiile pe tema salariului minim dintre Guvern și sindicatele și patronatele din România s-au blocat. Acest fapt se datorează refuzului Guvernului de a mări salariul cu 100 de lei așa cum precedea planul PSD.

În acest context, Guvernul dorește o creștere a salariului cu doar 7,2%, astfel încât, un salariu brut actual de 2,080 lei ar ajunge la 2.230.

Citeste si: Cosul minim. De ce salariu au nevoie romanii ca sa traiasca decent in 2019

Citeste si: Nu mai sunt bani nici pentru iluminarea stradală! Situație critică în România: "Nimeni nu s-a gândit că se poate ajunge aici"

Președintele Cartel Alfa Bogdan Hosu a afirmat, marți, că actuala formulă de calcul propusă de Guvern va duce la înghețarea salariului minim într-o anumită perioadă de timp. El i-a propus premierului Ludovic Orban să revină la varianta ca din 2020, salariul minim garantat brut să fie de 2260 de lei, variantă propusă de cabinetul anterior condusă de Viorica Dăncilă, notează Antena 3.

Blocul Național Sindical își dorește o creștere a salariului mai mare de 2.284 lei.

sursa: capital.ro

Citeste si: Adevarul despre banii romanilor: miliarde de lei lipsa, datorii imense, solutii de forta majora

Citeste si: Alerta! Pensiile NU vor fi majorate cum s-a promis. Milioane de pensionari sunt afectati

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate