Alocatiile copiilor, apel disperat al parintilor catre Guvern: "Este inacceptabil ca statul sa gaseasca bani pentru pensiile speciale, numai pentru copiii nostri nu"

Iulian Cristache, președintele Federației Părinților, face un apel disperat la Guvern și președinte în ceea ce privește alocațiile copiilor.


In articol:

Alocatiile copiilor, apel disperat al parintilor catre Guvern. Federația Națională a Asociaților de Părinți cere executivului să nu blocheze dublarea alocațiilor pentru copii.

"Este inacceptabil ca statul să găsească bani pentru pensiile speciale, numai pentru copiii noștri nu", susțin aceștia, potrivit România TV.

Este vorba despre un apel adresat atât Guvernului, cât și Administrației Prezidențiale din partea Federației Naționale a Asociaților de Părinți care solicită să nu blocheze dublarea alocațiilor pentru copii, care ar trebui să fie promulgată de președintele României, pentru că se află deja pe masă.

"Reacția noastră a venit în urma declarațiilor domnului Orban, care a spus că va face tot ceea ce depinde de actualul Guvern pentru a bloca dublarea alocațiilor. Legea a trecut prin Parlament, trebuia să fie promulgată de domnul președinte, este în termen, dar mă gândesc că domnul Orban nu făcea o astfel de declarație fără să vorbească cu domnul președinte și de atunci, noi am început să facem aceste demersuri. În primă fază cu un comunicat și astăzi am trimis adrese către Administrația Prezidențială și Guvern, astfel încât să găsească soluțiile necesare să ajutăm copiii acestei țări", a declarat Iulian Cristache, președintele Federației Părinților, potrivit dcnews.ro.

Citeste si: Ce se intampla cu alocatia copiilor? Florin Citu: "Iresponsabili care arunca astazi tara in aer"

Citeste si: Alocatiile copiilor se dubleaza! Vestea extraordinara venita la final de an

"Ne-am săturat să așteptăm de 30 de ani de zile o plasă politică care să ne ajute în modul real și nu să facă declarații doar când se află în opoziție. Nu este o declarație politică, eu fac un apel disperat către Guvernul României, putea să fie de orice culoare politică. Până la urmă vorbim despre copiii noștri și nu vorbim despre politică sau contrele politice. Avem nevoie să găsească această finanțare, considerăm că se poate găsi pentru că efortul financiar este de 3 miliarde de lei. Sper că actualul Guvern poate opri acele cheltuieli care nu sunt utile la nivel național, acele canale de scurgere, unde știm că se duc zeci, sute de milioane", a adăugat el.

"Nu se poate ca de fiecare dacă când se pune în discuție bugetul Ministerului Educației Naționale sau mărirea alocațiilor, întotdeauna să nu se găsească bani. Când vorbim de pensii speciale, când vorbim de mărirea salariilor parlamentarilor, când se mai pun câțiva lei la bieții pensionari care au o pensie minimă și se pun milioane sau mii de lei către cei care au deja pensiile foarte mari, deja nu mai găsim înțelegere din acest punct de vedere", a mai spus Iulian Cristache, potrivit aceleiasi surse.

Citeste si: Anunț pentru toți părinții și elevii! Ce se întâmplă cu alocațiile în luna ianuarie

Citeste si: Ce se intampla cu alocatiile copiilor? Premierul Ludovic Orban aduce explicatii care nu vor fi pe placul parintilor

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate