Rusia se pregătește de anexare. În Piața Roșie din Moscova au fost instalate ecrane gigantice, cu panouri pe care scrie „Donețk, Luhansk, Zaporojie, Herson – Rusia!”

,
Piata Rosie

Rusia se pregătește de anexare

[Sursa foto: PixaBay]

În timp ce armata ucraineană aproape a încercuit orașul Lyman, ocupat din luna mai de ruși, Rusia se pregătește să anexeze regiunile Donețk, Luhansk, Herson și Zaporojie.

În Piața Roșie din Moscova au fost instalate ecrane video gigantice, cu panouri pe care scrie:  „Donețk, Luhansk, Zaporojie, Herson – Rusia!”, transmite The Guardian. De asemenea, au fost instalate scene și tribune pentru presupuse celebrări populare, care ar urma să aibă loc în acest weekend.  

Rusia se pregătește de anexarea regiunilor cheie din Ucraina: Donețk, Luhansk, Zaporojie, Herson

Au apărut zvonuri despre faptul că Putin ar putea să amâne anexarea teritoriilor din Ucraina, pentru că armata sa a înregistrat înfrângeri pe linie.

Totodată, locuitorii care au fugit în zonele controlate de Ucraina în ultimele zile au povestit că oamenii au fost forțați să marcheze buletinele de vot în stradă de către funcționari ambulanți sub amenințarea armelor. 

Rusia se pregătește de anexare

Rusia se pregătește de anexare

[Sursa foto: PixaBay]

Șeful camerei superioare a parlamentului rus a declarat că ar putea lua în considerare încorporarea celor patru regiuni pe 4 octombrie, cu trei zile înainte de cea de-a 70-a aniversare a președintelui rus Putin, relatează Reuters.

Citeste si: LIVE UPDATE Ziua 218 de război în Ucraina. Volodimir Zelenski a îndemnat trupele ruse să fugă dacă vor să trăiască. SUA vor oferi un ajutor militar suplimentar Ucrainei, în valoare de 1,1 miliarde de dolari

Potrivit ministerului britanic al Apărării, miercuri, președintele Vladimir Putin are în program să se adreseze vineri, 30 septembrie, ambelor camere ale parlamentului rus și ar putea folosi discursul pentru a anunța în mod oficial aderarea la Rusia a teritoriilor ocupate de ruși din Ucraina.

Leonid Pasechnik, liderul regiunii Luhansk: ”Dragă Vladimir Vladimirovici (Putin), mă adresez ție în numele oamenilor din regiunea Luhansk. Ținând cont de referendumul aprobat de locuitorii republicii, te rog să iei în considerație aderarea Republicii Populare Luhansk la Rusia, ca entitate teritorială a Federației Ruse”.

Citeste si: Turcia se pregătește să-și consolideze prezența militară în Cipru de Nord, după ridicarea restricțiilor comerciale americane

Anexarea regiunilor Luhansk, Donețk, Herson și Zaporojie la Rusia este o chestiune de ore, după ce referendumurile au fost validate, iar rezultatul- covârșitor în favoarea alipirii.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

LIVE UPDATE Ziua 218 de război în Ucraina. Volodimir Zelenski a îndemnat trupele ruse să fugă dacă vor să trăiască. SUA vor oferi un ajutor militar suplimentar Ucrainei, în...

Vladimir Putin dă semne că cedează în Ucraina: 'Va trebui să ajungem la un acord!'

LIVE UPDATE Ziua 218 de război în Ucraina. Volodimir Zelenski a îndemnat trupele ruse să fugă dacă vor să trăiască. SUA vor oferi un ajutor militar suplimentar Ucrainei, în...

Decizia instanței în cazul tatălui care şi-a ucis bebeluşul la doar 22 de zile de la naștere

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies