Peste 97% din cetățenii care au votat la referendumurile din Ucraina cer anexarea la Rusia. Astăzi a fost ulima zi de vot

,
rusia-ucraina-referendum

Peste 97% din cetățenii care au votat la referendumurile din Ucraina cer anexarea la Rusia

[Sursa foto: reuters]

Astăzi, 27 septembrie, este ultima zi în care locuitorii din unele zone din Ucraina au votat pentru anexarea la Rusia. Rezultatele sunt uluitoare: peste 97% dintre cetățeni cer acest lucru.

Aproape toți locuitorii din anumite zone din Ucraina au cerut anexarea la Rusia prin referendumurile la care au participat astăzi, 27 septembrie.

Peste 97% din cetățenii anumitor zone din Ucraina au cerut anexarea la Rusia

În republicile Lugansk și Donețk, dar și în regiunile Herson și Zaporojie, cetățenii au cerut anexarea la Rusia. Referendumurile au fost recunoscute ca fiind valabile, deoarece oamenii au participat în proporție de peste 50% la vot.

În regiunea Herson, 97% din cei care au participat au cerut anexarea la Rusia, în timp ce, în regiunea Zaporojie, acest lucru a fost cerut de 98% dintre votanți. „În 26 septembrie, prezența noastră la vot era de 66,43%, așa că referendumul este deja valid”, a spus Evgheni Balițki, șeful administrației din Zaporojie, ieri, 26 septembrie, conform ura.news.

Citeste si: Rusia a reținut un consul japonez din Vladivostok pentru spionaj. A fost declarat persona non grata și pus să părăsească țara în maxim 48 de ore

Rezultatele finale ale alegerilor urmează să fie făcute publice mâine, 28 septembrie. „Comisiile electorale sunt pregătite (să furnizeze) rezultatul suficient de repede. Cred că îl vom primi seara. Dar, cel mai probabil, rezultatul final va fi mâine la nouă dimineața. Nimeni nu va pleca de la muncă până nu terminăm”, a mai spus acesta.

rusia-ucraina-referendum

Peste 97% din cetățenii care au votat la referendumurile din Ucraina cer anexarea la Rusia

[Sursa foto: reuters]

Uniunea Europeană va sancționa organizatorii referendumurilor din Ucraina

Uniunea Europeană a anunțat că îi va sancționa pe cei care au organizat aceste referendumuri din Ucraina, iar Bruxelles a anunțat că acestea sunt ilegale.

Vor exista consecinţe  pentru toate persoanele care au luat parte la organizarea acestor referendumuri ilegale şi care le-au susţinut”, a declarat Peter Stano, purtătorul de cuvânt, în conferinţa zilnică de presă.

În tot acest timp, Uniunea Europeană se pregătește pentru a anunța noi sancțiuni împotriva Rusiei, dar și sancțiuni individuale, iar, pe această listă, vor fi și persoanele implicate în organizarea refendumurilor.

„Orice sprijin pentru aceste referendumuri ilegale este ilegal. Totul depinde de implicarea în acest sprijin. Va depinde de statele membre să stabilească dacă activităţile acestor persoane corespund criteriilor regimului de sancţiuni şi dacă trebuie impuse sancţiuni.

Procesul a intrat în mâinile statelor membre şi nu vreau să fac comentarii în legătură cu pregătirea listelor”, a mai spus acesta, conform agerpres.ro.

Citeste si: Joe Biden, anunț după mobilizare militară din Rusia ”Președintele Putin a făcut amenințări nucleare deschise împotriva Europei”

Cu toate acestea, Rusia nu are control deplin asupra teritoriilor în care refendumurile au fost organizate, iar acestea reprezintă un total de 15% din teritoriul Ucrainei.

Totodată, Vladimir Putin a anunțat că nu exclude posibilitatea de a folosi armamentul nuclear pentru a apăra regiunile din Ucraina care doresc să se alăture Rusiei. Lugansk și Donețk au fost, încă de la început, un teritoriu disputat de către Rusia.

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Referendum de unificare cu Rusia între Lugansk și Donețk! Când are loc evenimentul și ce presupune

Final de poveste: Huracán Sterrato va fi ultimul 'supercar' Lamborghini cu propulsie exclusiv pe benzină

Referendum de unificare cu Rusia între Lugansk și Donețk! Când are loc evenimentul și ce presupune

Volodimir Zelenski promite că armata sa va relua controlul asupra Peninsulei Crimeea

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies