Decizia instanței în cazul tatălui care şi-a ucis bebeluşul la doar 22 de zile de la naștere

,
decizia instantei

Bărbatul care şi-a ucis bebeluşul la doar 22 de zile de la naștere a fost condamnat

Decizia instanței în cazul tatălui care şi-a ucis bebeluşul la doar 22 de zile de la naștere.

Instanța s-a pronunțat în cazul bărbatului care  și-a ucis bebelușul la doar 22 de zile de la naștere.

Copilul a fost dus cu vânătăi în jurul gurii şi leziuni la cap la cabinetul medical din Ghidigeni, județul Galați.

Citeste si: Elev de 15 ani, ucis de profesor pentru o greșeală de ortografie. Cum a fost posibil

Decizia justiției în cazul tatălui care şi-a ucis bebeluşul la doar 22 de zile de la naștere

Curtea de Apel Galaţi l-a condamnat definitiv în 22 septembrie, la 16 ani de închisoare pentru omor pe un bărbat din localitatea gălăţeană Ghidigeni, acuzat că şi-a ucis copilul de doar o lună.

Instanţa a stabilit ca bărbatul să plătească peste 250.000 de lei în contul cheltuielilor efectuate cu spitalizarea micuţului până la decesul acestuia, relatează adevărul.ro.

Bărbatul a fost obligat să îi plătească mamei copilului suma de 100.000 de lei ca daune morale.

decizia instantei

Decizia instanței

Bărbatul a cunoscut-o pe mama copilului pe Facebook, când aceasta avea doar 14 ani

Cei doi s-au mutat în Ghidigeni, cu toate că părinții fetei s-au opus. După patru ani, pe 5 aprilie 2021, adolescenta a născut un copil cu o problemă la un picior (picior strâmb) și o infecție.

Medicii au tratat bebelușul, iar acesta a fost externat sănătos din spital. De altfel, concubinii au declarat ulterior că nou-născutul s-a dezvoltat normal, mânca foarte bine şi părea să fie sănătos.

După 22 de zile de la naștere, bebeluşul a fost dus cu vânătăi în jurul gurii şi leziuni la cap la cabinetul medical din Ghidigeni.

Starea copilului era extrem de gravă și a fost transferat la Spitalul de Pediatrie din Galaţi, iar medicii au solicitat apoi ca micuţul să fie dus la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din Capitală, unde a şi decedat din cauza traumatismelor extrem de grave pe care le suferise.

Expertiza medico-legală a stabilit că bărbatul şi-a lovit copilul în cap de mai multe ori cu un obiect contondent.

Bărbatul a negat constant în fața polițiștilor și a procurorului de caz că și-ar fi agresat în vreun fel copilul nou-născut, pentru ca apoi să își schimbe succesiv declarațiile, în încercarea de-a scăpa de răspunderea penală.

A cerut apoi schimbarea încadrării juridice a faptei din omor în lovituri cauzatoare de moarte și ar fi vrut să fie judecat în procedură simplificată, prin recunoașterea vinovăției, dar instanța de judecată i-a respins solicitările.

Citeste si: Un bătrân de 79 de ani, aflat într-un azil de bătrâni, a înjunghiat alți doi bărbați aflați acolo. Una dintre victime a decedat la scurt timp

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Un bătrân de 79 de ani, aflat într-un azil de bătrâni, a înjunghiat alți doi bărbați aflați acolo. Una dintre victime a decedat la scurt timp

Explozie puternică într-un apartament: 12 persoane au fost evacuate de urgență

Un bătrân de 79 de ani, aflat într-un azil de bătrâni, a înjunghiat alți doi bărbați aflați acolo. Una dintre victime a decedat la scurt timp

Doi frați au fost împușcați în cap de un fost polițist șef. La început, anchetatorii au crezut că este vorba de un asasinat comandat de mafioți

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies