Rusia devine din ce în ce mai agresivă în ceea ce privește războiul cu Ucraina! Declarațiile făcute de președintele României, Klaus Iohannis

,
Război

Rusia devine din ce în ce mai agresivă în ceea ce privește războiul cu Ucraina! Declarațiile făcute de președintele României, Klaus Iohannis

[Sursa foto: Twitter]

Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat că Rusia a afectat grav siguranța europeană și euro-atlantică din cauza invaziei pe care a declanșat-o în Ucraina.

Președintele Klaus Iohannis a declarat că Rusia a devenit mult mai agresivă în Europa de Est, motiv pentru care NATO se transformă și se trimit noi trupe, inclusiv în România, potrivit România TV.

Rusia devine mai agresivă în Europa de Est și trimite noi trupe în România. Declarațiile făcute de Klaus Iohannis

Război

Rusia devine mai agresivă în Europa de Est și trimite noi trupe în România. Declarațiile făcute de Klaus Iohannis

[Sursa foto: Twitter]

„Prin eforturi comune contribuim la securitatea spațiului aliat.

Faptul că ne aflăm împreună în această bază militară reprezintă încă o dovadă a unității și stabilității NATO (…) Încă din anul 2014, ca urmare a anexării ilegale a peninsulei Crimeea de către Federația Rusă, NATO a început un proces de adaptare pentru a răspunde posturii tot mai agresive a Rusiei în regiune. Agresiunea brutală declanșată de Rusia împotriva Ucrainei a afectat serios securitatea europeană și euro-atlantică. De aceea, pentru sprijinirea Ucrainei, inclusiv România, au luat măsuri concrete. Am trimis ajutoare umanitare Ucrainei, am primit pe teritoriul nostru toți refugiații ucraineni, în plus am operaționalizat în România un hub logistic pentru a trimite ajutoare în Ucraina.

Citeste si: Motivul pentru care Joe Biden l-a acuzat pe Vladimir Putin de comiterea unui genocid în Ucraina: „Dovezile sunt din ce în ce mai multe”

Mediul de securitate internațional a suferit modificări substanțiale.

NATO a fost nevoit să se adapteze și s-au stabilit noi posturi în Europa de Est.

Acționăm pentru operaționalizarea cât mai rapidă a celor patru noi structuri de luptă, unul dintre ele fiind în România.”, a declarat Klaus Iohannis.

„Prin eforturi comune, contribuim la securitatea spațiului aliat, asigurăm pacea și liniștea cetățenilor noștri. Faptul că ne aflăm împreună în această bază militară reprezintă o dovadă în plus a unității, coeziunii și solidarității care există la nivelul NATO. Salut prezența astăzi, aici, a domnului Prim-ministru De Croo, cu care ieri am avut consultări politice foarte bune.

Citeste si: Joe Biden l-a acuzat pe Vladimir Putin de comiterea unui „genocid”. SUA trimite alte arme Ucrainei

Încă din anul 2014, ca urmare a anexării ilegale a Peninsulei Crimeea de către Federația Rusă, NATO a început un proces complex de adaptare. Am fost conștienți că ne confruntăm cu un mediu de securitate marcat de noi riscuri și amenințări și de conduita tot mai agresivă a Federației Ruse în plan regional. Astfel, a apărut postura de descurajare și apărare a NATO pe Flancul Estic.

Agresiunea brutală declanșată de Federația Rusă împotriva Ucrainei a afectat însă fundamental securitatea regională, europeană, euroatlantică și are proiecții negative la nivel global – pe mai multe paliere chiar”.

Continuarea poate fi citită AICI.

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Ce legătură are Steven Seagal cu Rusia. Actorul este prieten cu Vladimir Putin

Vladimir Putin dă semne că cedează în Ucraina: 'Va trebui să ajungem la un acord!'

Ce legătură are Steven Seagal cu Rusia. Actorul este prieten cu Vladimir Putin

Statele Unite vor sa furnizeze Ucrainei "armele de care are nevoie" pentru a se apara impotriva Rusiei

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies