Klaus Iohannis a vorbit cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski. Ce au discutat cei doi. Anunțul președintelui României

,
Președintele României, Klaus Iohannis

Președintele României, Klaus Iohannis

Președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat pe contul de Twitter că a discutat cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

"Am discutat cu președintele Zelenski despre situația critică din Ucraina. România va continua să aibă grijă de fiecare cetățean ucrainean care sosește în țara noastră. Peste 125 de camioane cu ajutoare, ambulanțe și mașini de pompieri din România și alte țări din UE au ajuns în Ucraina prin hubul umanitar din Suceava", a scris președintele României, Klaus Iohannis, pe contul său de Twitter.

Noi negocieri de pace  au început astăzi între Rusia și Ucraina în Turcia.

La negocierile de pace dintre Rusia și Ucraina participă și președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, dar și miliardarul Roman Abramovici, considerat un apropiat al lui Vladimir Putin.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski l-a rugat, recent, pe președintele american Joe Biden ca miliardarul rus Roman Abramovici să fie exclus de la sancțiunile decise de Occident pentru unii oligarhi, având în vedere că Abramovici joacă un rol cheie în negocierile de pace.

Abramovici a anunțat după ce au fost decise sancțiuni contra Rusiei și oamenilor de afaceri considerați apropiați de liderul de la Kremlin să vândă clubul de fotbal Chelsea Londra, pe care îl deține în Anglia.

Volodimir Zelenski

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski 

Citeste si: Rusia amenință Europa că va întrerupe livrarea de gaze dacă refuză să plătească în ruble, așa cum a cerut liderul de la Kremlin

România susține aderarea Ucrainei la UE

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, declara că România susţine aderarea Ucrainei, a Republicii Moldova şi a Georgiei la Uniunea Europeană, dar sublinia că, în opinia sa, o aderare rapidă a acestor țări la UE este foarte greu de realizat.

“Noi, România, susţinem perspectiva europeană şi pentru Ucraina, şi pentru Republica Moldova, şi pentru Georgia, dar noi am fost primul stat membru al UE care a ratificat acordul de asociere şi respectiv acordul de liber schimb al Ucrainei, al Republicii Moldova şi al Georgiei, am făcut o ratificare împreună, la pachet, a acestor acorduri. Şi cred că este foarte util, inclusiv în acest context, care este un context cu totul şi cu totul special, de criză, cred că este foarte bine să reiterăm existenţa acestei perspective europeană pentru Ucraina ca şi pentru Republica Moldova ca şi pentru Georgia. Însă, într-adevăr, o aderare foarte rapidă este de greu de realizat, inclusiv din punct de vedere procedural. Aderarea la UE presupune un proces foarte serios de reformă profundă, care ia timp, care necesită foarte multe eforturi, atât din partea statului candidat, cât şi din partea Uniunii Europene”, declara Bogdan Aurescu la B1 TV.

Anterior, președintele României, Klaus Iohannis, anunța că România susține aderarea acestor trei țări la Uniunea Europeană.

Citeste si: LIVE UPDATE Ziua 34 de război. Kremlinul dă asigurări: Rusia nu va ataca o țară membră NATO, „decât dacă este obligată”

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Zelenski i-a trimis un bilet scris de mână lui Putin. Răspunsul liderului de la Kremlin: "Îi voi învinge"

BMW caută să angajeze oameni din România: construiesc o fabrică de 3 miliarde de euro în Ungaria

Zelenski i-a trimis un bilet scris de mână lui Putin. Răspunsul liderului de la Kremlin: "Îi voi învinge"

Roman Abramovici şi negociatorii ucraineni ar fi fost otrăviţi la Kiev. Ce simptome au avut

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies