Motivul pentru care Joe Biden l-a acuzat pe Vladimir Putin de comiterea unui genocid în Ucraina: „Dovezile sunt din ce în ce mai multe”

,
Război

Motivul pentru care Joe Biden l-a acuzat pe Vladimir Putin de comiterea unui genocid în Ucraina: „Dovezile sunt din ce în ce mai multe”

[Sursa foto: Twitter]

Președinte SUA, Joe Biden, și-a exprimat părerea despre invazia Rusiei în Ucraina, spunând că este un genocid. Vladimir Putin susține că Rusia se va ține de planurile ei în Ucraina, pentru a-și atinge scopurile.


In articol:

Președintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, a susținut ferm că invazia pornită de Rusia în Ucraina este un genocid, iar președintele Vladimir Putin a declarat că Rusia își va continua „ritmic și calm” planurile în Ucraina până își va atinge scopurile.

Joe Biden: „Da, l-am numit genocid. Iar dovezile sunt din ce în ce mai multe”

Război

Joe Biden: „Da, l-am numit genocid. Iar dovezile sunt din ce în ce mai multe”

[Sursa foto: Twitter]

Joe Biden a numit invazia Rusiei în Ucraina „genocid” în timpul unui discurs susținut la o fabrică de etanol din Iowa. Ulterior, a afirmat același lucru, în timp ce se pregătea să urce la bordul Air Force One.

Joe Biden l-a caracterizat de mai multe ori pe Vladimir Putin drept un criminal de război, dar ieri, pentru prima dată, când a fost întrebat dacă are suficiente dovezi care să susțină afirmația că Rusia comite un genocid în Ucraina, președintele SUA a spus că dovezile apar din ce în ce mai des.

Citeste si: Garda Națională a Federației Ruse îl sabotează pe Vladimir Putin! Cine sunt oamenii care vor să oprească invazia în Ucraina

„Da, l-am numit genocid. A devenit din ce în ce mai clar că Putin încearcă să elimine ideea de a fi – de a putea fi ucrainean. Iar dovezile sunt din ce în ce mai multe. Este diferit de ceea ce a fost săptămâna trecută. Apar mai multe dovezi despre – literalmente – despre lucrurile oribile pe care rușii le-au făcut în Ucraina. Și vom afla din ce în ce mai multe despre devastare. Și îi vom lăsa pe avocați să decidă la nivel internațional dacă se califică sau nu, dar mie așa mi se pare cu siguranță”,  a afirmat președintele SUA, Joe Biden, potrivit Casei Albe.

Președintele Volodimir Zelenski a lăudat declarațiile lui Joe Biden

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a lăudat declarațiile făcute de Joe Biden.

Citeste si: Volodimir Zelenski, mesaj dur pentru Rusia: Le este frică să recunoască

„Adevăratele cuvinte ale unui lider adevărat. Numirea lucrurilor pe nume este importantă pentru a ne opune răului. Suntem recunoscători pentru ajutorul pe care SUA l-a acordat deja și cerem de urgență mai multă armură pentru a preveni în continuare atrocitățile Rusiei”, a transmis Volodimir Zelenski, într-un mesaj pe Twitter.

 

Citește-ne pe

Citește și:

Momentul în care armata rusă atacă cu rachete mall-ul din Kremenciuk, surprins de camere. Oamenii, nevoiţi să sară în lac VIDEO

Volodimir Zelenski, mesaj dur pentru Rusia: Le este frică să recunoască

Dragoș Damian îi dă dreptate lui Kelemen Hunor: 'Totul acum vine din import și România este vulnerabilă în toate felurile'

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Ce legătură are Steven Seagal cu Rusia. Actorul este prieten cu Vladimir Putin

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies