Rugăciunea „Tatăl nostru” a fost modificată! Ce s-a schimbat și cum va suna începând de acum?

,
Rugăciunea „Tatăl nostru” va suna altfel începând de acum
Un pasaj din rugăciunea „Tatăl nostru” va suna altfel începând de acum[Sursa foto: unsplash]

În urmă cu ceva timp s-a luat decizia ca rugăciunea „Tatăl nostru” să fie modificată, iar acum măsura a intrat în vigoare. Ce parte a rugăciunii a fost schimbată?


In articol:

La slujba de duminică, 22 noiembrie 2020, rugăciunea „Tatăl nostru” a fost rostită pentru ultima oară în forma pe care o cunosc toți credincioșii. Astfel, începând cu data de 29 noiembrie, forma actualizată a rugăciunii va intra în vigoare în aproape toate eparhiile italiene.

Ce verset al rugăciunii „Tatăl nostru” a fost actualizat?

Decizia de a schimba textul rugăciunii „Tatăl nostru” aparține Bisericii Catolice, astfel că măsura se va aplica doar în cazul slujbelor catolice și va intra în vigoare pe 29 noiembrie, atunci când începe noul an liturgic după ritul roman sau latin. 

Versetul pe care Biserica Catolică a considerat că trebuie să îl actualizeze este „nu ne duce în ispită”, care începând de acum va deveni „nu ne abandona ispitei”. 

Citeste si: Calendar ortodox, 24 noiembrie. Ce mare Sfânt este sărbătorit astăzi! Rugăciunea grabnic ajutatoare care se rostești azi, în Postul Crăciunului!

În urmă cu doi ani, reprezentanţii Conferinţei episcopale italiene au anunțat că urmează ca rugăciunea „Tatăl nostru” să fie modificată. La acel moment, Papa Francisc a precizat că este necesar ca această rugăciune, rostită de majoritatea credicioșilor, să fie actualizată, având în vedere că în forma sa inițială poate induce ideea că Dumnezeu este cel care îl conduce pe om în păcat, lucru care nu este adevărat.

Papa Francisc rugaciune tatal nostru
Papa Francisc a explicat de ce rugăciunea Tatăl nostru trebuie modificată[Sursa foto: Facebook]

„ "Nu mă lăsa să cad în ispită" este mai potrivit, pentru că omul este cel care cade în păcat şi nu Dumnezeu este cel care îl conduce spre păcat. Un părinte nu face un asemenea lucru, un părinte te ajută să te ridici imediat.”, spunea Papa Francisc într-o declarație mai veche, potrivit adevarul.ro .

Astfel, forma actualizată a rugăciunii „Tatăl nostru” va putea fi auzită începând cu data de 29 noiembrie 2020 în toate eparhiile italiene, însă în celelalte biserici, măsura va putea fi adoptată până la sărbătoarea Paștelui din 2021.

„Tatăl nostru” este rugăciunea care stă la baza creştinătăţii, aceasta fiind rostită atât de către credincioșii catolici, cât și de cei ortodocși. 

Citeste si: Calendar ortodox 23 noiembrie 2020: Sarbatoare importanta pentru crestini! Iata ce mare Sfant este sarbatorit astazi!

 

Citește-ne pe

Citește și:

Poveşti picante din Brăila de altădată. De unde vine refrenul: „La tanti Elvira uşor se câştiga lira“ VIDEO

Acatistul Sfântului Mina. Ce spune, de fapt, acesta și care este rezumatul

Mii de pești morți plutesc pe fluviul Oder: 'Seamănă cu Cernobîl'. Germania acuză Polonia că nu a transmis informații

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Rugaciune catre Sfanta Parascheva. E bine sa o rostesti seara

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies