Calendar ortodox, 24 noiembrie. Ce mare Sfânt este sărbătorit astăzi! Rugăciunea grabnic ajutatoare care se rostești azi, în Postul Crăciunului!

,
sfantul Clement
Sfantul Mare Mucenic Clement este praznuit de credinciosii ortodocsi pe data de 24 noiembrie.

Biserica Ortodoxa il praznuieste astazi, 24 noiembrie pe Sfantul Mare Mucenic Clement. Iată ce rugăciune este bine să spui, astazi, în Postul Crăciunului!


In articol:

Potrivit calendarului crestin-ortodox, de 24 noiembrie, sunt sarbatoriti Sfântul Mucenic Clement, Episcopul Romei si Sfantul Mucenic Petru, Episcopul Alexandriei.

Cine a fost Sfantului Mucenic Clement

Sfântul Mucenic Clement s-a născut în Roma, din părinți cu rang nobiliar. Acesta nu a avut deloc o viata usoara, deoarece inca din copilarie a fost nevoit sa se descurce singur, dupa ce si-a pierdut ambii parinti intr-un naufragiu.
Sfântul Mucenic Clement a trăit in vremea marilor Apostoli. Acesta a devenit mai tarziu ucenicul Sfântului Apostol Petru și episcop al Romei.

Sfântul Mucenic Clement s-a stins din viață asemenea unui adevarat martir, fără să renunțe nici în ultima clipă la credință. Acesta a fost pus să se închine la idoli și zei, și nevrând să se supuna a avut un sfârșit tragic.

sfantul Clement
Sfantul Mare Mucenic Clement a savarsit multe minuni.

Sfântul Mucenic Petru, Episcopul Alexandriei

Tot astăzi Biserica Ortodoxa il pomeneste si pe Sfântul Mucenic Petru, episcopul Alexandriei. Acesta a păstorit în timpul persecuției împotriva creștinilor ordonate de Dioclețian. Fiind izgonit din scaun, a mers în Fenicia și Palestina, întărind pe creștini prin scrisori și rugăciune.

Ca si ceilalti mucenici si el a pătimit o moarte martirică, prin tăierea capului, la porunca împăratului Maximin (305-313), pentru că a reușit să aducă pe mulți păgâni la creștinism.

Sfantul Mucenic Petru, epsicopul Alexandriei
Sfantul Mucenic Petru, Epsicopul Alexandriei a murit ca un martir.

Rugăciunea Sfântului Mucenic Clement

„Îndreptător credinţei şi chip blândeţilor, învăţător înfrânării te-a arătat pe tine turmei tale adevărul lucrurilor. Pentru aceasta ai câştigat cu smerenia cele înalte, cu sărăcia cele bogate. Părinte Ierarhe Clement, roagă pe Hristos Dumnezeu ca să mântuiască sufletele noastre”, este rugăciunea pe care trebuie să o rostiți astăzi.

Troparul Sfântului Mucenic Clement, Episcopul Romei şi al Sfântului Mucenic Petru, Episcopul Alexandriei

Glasul 4
"Dumnezeul părinţilor noştri Care faci pururea cu noi după blândeţile Tale, nu îndepărta mila Ta de la noi; ci, pentru rugăciunile lor, în pace îndreptează viaţa noastră."

Condacul Sfântului Mucenic Clement, Episcopul Romei şi al Sfântului Mucenic Petru, Episcopul Alexandriei

Glasul 4
"Arătatu-Te-ai astăzi.
Ca cei ce sunteţi turnuri neclintite şi Dumnezeieşti ale Bisericii, stâlpi de Dumnezeu însufleţiţi şi puternici ai dreptei credinţe, Sfinţilor Clement şi Petru, Prealăudaţilor, ocrotiţi pe toţi cu mijlocirile voastre!"

Citeste si: Rugaciunea grabnic ajutatoare catre Sfantul Dimitrie Izvoratorul de Mir, care se rosteste la vreme de necazuri sufletesti si trupesti!

Citeste si: Calendar ortodox: Randuieli Bisericesti 2020

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Cea mai puternica rugaciune catre Sfintii Mihail si Gavriil! Cum sa te rogi in ajunul sarbatorii, pentru a fi ferit de rele!

Nu toți românii știu schia: val de accidentări la munte în acest weekend; 11 persoane au avut nevoie de ajutor la Masivul Postăvaru

Boala nemiloasă de care suferă Simona Halep. Totul a început din adolescență

Calendar ortodox 23 noiembrie 2020: Sarbatoare importanta pentru crestini! Iata ce mare Sfant este sarbatorit astazi!

Ce înseamnă sărbătoarea ”intrarea în biserică a Maicii Domnului”?

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies