Rugăciune către Sfântul Spiridon. Roagă-te pentru noroc și o căsătorie binecuvântată

,
Rugăciune

Rugăciune către Sfântul Spiridon.

[Sursa foto: PixaBay]

Duminică, 12 decembrie, este ziua în care creștinii ortodocși îl prăznuiesc pe Sfântul Spiridon. Iată ce rugăciune trebuie să rostet pentru noroc și sănătate, dar și pentru binecuvântare în căsnicie.


In articol:

Sfântul Spiridon este sărbătorit în fiecare an pe data de 12 decembrie, potrivt calendar ortodox. În această zi credincioșii spun o rugăciune pentru noroc și o căsătorie binecuvântată. Această sărbătoare este marcată în calendar cu cruce neagră și este dezlegare la pește.

rugăciune

Cea mai puternică rugăciune către Sfântul Spiridon.

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Ignat 2021. Ce trebuie să facă bărbații înainte de Ignat. Cuvintele pe care trebuie să le rostească după sacrificarea porcului

Cea mai puternică rugăciune către Sfântul Spiridon

Sfântul Spiridon este cunoscut ca ocrotitorul săracilor, părintele orfanilor și învățătorul păcătoșilor. Citește rugăciunea de mai jos pentru a avea parte de noroc și o căsătorie binecuvântată.

Citeste si: Crăciun 2021. Iată când se sărbătorește Crăciunul pe stil vechi 2022 și de ce unii oameni fac sărbătorile mai târziu

"Apărătorului credinței să-i aducem din inimă mărturisiri mulțumitoare. Toți care prin ale lui înțelepte învățături ne-am luminat cu credința și să-i cântăm. Bucură-te, Sfinte Ierarhe Spiridon, mare făcător de minuni!

Vrednicule păstor al Bisericii, Sfinte Ierarh Spiridon, deşi nu avem nici vrednicie şi nici pricepere pentru a ne ruga ţie cu potrivite cuvinte. Totuşi venim la tine, sfinte, şi mărturisindu-ne multele păcate săvârşite, ne rugăm ţie cu smerenie.

Întinde mâna ta cea dreaptă, cu care de-a lungul vieţii ai săvârşit atâtea minuni, şi binecuvântează-ne pe noi toţi, cei care venim la tine cu credinţă! Nădejde a celor care şi-au pierdut nădejdea, mângâiere a celor necăjiţi, te rugăm fii mijlocitor pentru sufletele noastre cele împovărate de multe ispite şi, cu obişnuita ta bunătate şi iubire de oameni, roagă-te către Ziditorul tuturor să ne dăruiască vindecare de feluritele boli ale sufletului.

Învredniceşte-ne şi pe noi, nevrednicii, ca prin mijlocirea ta să ne împărtăşim de bunătăţile sufleteşti şi trupeşti făgăduite adevăraţilor credincioşi. Dăruieşte-ne, sfinte, ajutorul tău cu care, biruind otrăvitoarele gânduri care se luptă cu noi neîncetat, să dobândim cele de folos pentru viaţa aceasta şi, mai ales, pentru cea viitoare. Bucură-te, cel ce ești cu îngerii slujitor! Bucură-te, că ești și cu oamenii cu trupul petrecător! Bucură-te, al cărui trup astăzi săvârșește minuni! Bucură-te, că încălțările tale slujesc drept dovadă.

Amin!"

Cine a fost Sfântul Spiridon

În tinerețe, Sfântul Spiridon era păstor de oi.Pentru că soția sa a murit mult prea devreme, Sfântu Spiridon a decis să îmbrace haina preoțească. Sfântul Ierarh a fost denumit ”făcătorul de minuni”, iar credincioșii se roagă lui și în ziua de azi pentru noroc și o căsnicie binecuvântată. Creștinii ortodocși încep rugăciunile de Sfântul Spiridon încă din ajunul praznicului.

Sfântul Spiridon era un om simplu și smerit cu inima. Acesta se trage din cetatea Așchia, în Cipriu, în jurul anului 270 și a trăit pe vremea marelui împărat Constantin cel Mare (306-337) și a lui Constantiu (337-361), fiul lui, potrvit Antena1.ro.

 

Citește-ne pe

Citește și:

Mărturiile şoferiţei care a omorât patru muncitori la Iaşi. Femeia spune că n-a fost acolo, ci se uita la desene animate

O mașină condusă de un tânăr de 18 ani a sărit peste un sens giratoriu și a ajuns într-o benzinărie unde a luat foc

Actriţa Anne Heche a fost declarată moartă

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Celebrul scriitor Salman Rushdie, înjunghiat pe scenă la un eveniment cultural din New York

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies