Ignat 2021. Ce trebuie să facă bărbații înainte de Ignat. Cuvintele pe care trebuie să le rostească după sacrificarea porcului

,
ce fac barbatii inainte de ignat 2021

Ignatul pică pe 20 decembrie 2021

[Sursa foto: canva.com, pixabay]

În 2021, Ignatul pică pe data de 20 decembrie. Înainte ca bărbații să sacrifice porcul, se spune că trebuie să treacă printr-un ritual de pregătire. Ce trebuie să facă înainte de Ignat?


In articol:

De Ignat, bărbații sunt cei care se ocupă de sacrificarea porcului crescut în gospodărie și deși acest lucru pare simplu la prima vedere, tradiția populară spune că doar anumiți bărbați pot tăia porcul.

Iată ce trebuie să facă bărbații înainte de 20 decembrie, atunci când este sărbătorit Ignatul. 

Cum se pregătesc bărbații pentru ziua de Ignat 2021? Tradiții și superstiții de care țin cont pe 20 decembrie

Ziua de Ignat este cea în care, conform tradiției, se sacrifică porcul a cărui carne va fi folosită pentru prepararea bucatelor de sărbători. În popor se crede că porcul trebuie tăiat doar în ziua de 20 decembrie, de Ignat, pentru a avea parte de noroc și belșug în anul ce vine.

De sacrificarea porcului în ziua de Ignat se ocupă bărbații din gospodărie, iar o superstiție veche spune că este nevoie ca aceștia să se pregătească așa cum se cuvine pentru această zi importantă. Mai exact, tradiția spune că înainte de Ignat, bărbații trebuie să meargă la biserică, să se spovedească și să mărturisească părintelui duhovnic că urmează să comită păcatul uciderii porcului.

Se spune că doar bărbații care vor face acest lucru vor fi considerați „curați” și potriviți pentru a sacrifica porcul în ziua de Ignat.

Odată îndeplinit acest ritual, bărbații pot tăia porcul în ziua de Ignat, mai exact pe 20 decembrie. După ce se termină sacrificarea animalului, bărbații ar trebui să rostească următoarele cuvinte pentru a fi iertați pentru că au tăiat porcul: „Ignat, Ignat, porc umflat. Doamne ajută, să-l mâncăm sănătoși.”, conform calendarulortodox.ro. 

ce fac barbatii inainte de ignat 2021

Pe 20 decembrie, în ziua de Ignat, se sacrifică porcul pentru Crăciun 

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: De ce nu e bine să tai porcul după data de 20 decembrie. Motivul pentru care trebuie sacrificat în ziua de Ignat 2021

Ignat 2021. De ce nu e bine ca femeile să participe la sacrificarea porcului?

Se spune că în ziua de Ignat, femeile își încep treaba abia după ce porcul este sacrificat de bărbați. Există o superstiție care spune că nu e bine ca femeile sau cei miloși din fire să ia parte la acest ritual. În popor se crede că dacă se întâmplă acest lucru, porcul va muri mai greu, iar carnea acestuia va fierbe într-un timp mult mai lung.

După sacrificarea porcului de către bărbați, femeile se pot apuca de prepararea bucatelor tradiționale. În plus, spre finalul zilei de Ignat, în gospodării se face Pomana Porcului. Se aleg câteva bucăți de carne și se gătesc într-un ceaun. Pomana Porcului este, de fapt, o masă în cinstea tuturor celor care au ajutat la sacrificarea porcului.

Citeste si: Tradiții și obiceiuri de Ignat. Ce este bine să faci astăzi și, deopotrivă, ce să nu faci

 

Citește-ne pe

Citește și:

Jumari. Ce sunt jumarile si cat de sanatoase sunt

Polițiștii au muncit degeaba: Interlopul Austrianu a fost eliberat de procurori

Al 3-LEA RAZBOI MONDIAL, sta sa incepa! Rusia, Iran si China manevre comune! NATO si SUA pregatiti sa intervina, APOCALIPSA tot mai aproape

Traditii de Ignat. Care sunt obiceiurile romanilor la taierea porcului

Ignatul in Tara Motilor! Locul unde porcul se sacrifica respectand traditiile VIDEO

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies