Rudele femeii decedate după ce medicul a uitat un pansament în abdomen au rupt tăcerea: „Mama se simțea tot mai rău”. Acesta a fost tras la răspundere la un an de la tragedie

Autor: Diana Bostan
Actualizat: 15 mai 2024, 23:13

O pacientă în vârstă de 73 de ani a decedat în urma unei erori medicale

Sursa: Pixabay

Caz halucinant la un spital din Capitală. O femeie în vârstă de 73 de ani s-a stins din viață după ce un medic ar fi uitat o compresă în abdomenul acesteia.

Greșeala unui medic din Capitală i-a fost fatală unei paciente în vârstă de 73 de ani. Potrivit observatornews, femeia a murit după ce un medic a uitat să îndepărteze o compresă din abdomenul său în timpul unei intervenții chirurgicale.

Ies la iveală detalii halucinante în cazul unei paciente decedate în urma unei erori medicale

Totul s-a petrecut în anul 2022, atunci când o femeie în vârstă de 73 de ani din Dâmbovița a fost supusă unei intervenții chirurgicale la un spital din Capitală, realizată de către un medic

în vârstă de 67 de ani.

Citește și: El este Vlad, tânărul care s-a aruncat de la etajul trei al spitalului după o intervenție pe colon: ,,S-a sinucis după ce i s-a pus o pungă de colectare”

Medicul în cauză, un reputat chirurg de la Institutul Oncologic din București se confruntă cu acuzații grave după decesul femeii în vârstă de 73 de ani.

Conform sursei menționate anterior, pacienta a murit după ce în corpul ei a fost uitată o compresă uriașă, care s-a infectat, potrivit descoperirii făcute de medicii unui alt spital. Aceștia investigau cauza septicemiei care a condus la deces. Deși incidentul a avut loc cu mai bine de un an în urmă, chirurgul a fost convocat abia azi la audieri.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”

Potrivit observatornews, femeia se confrunta cu probleme la colon, medicul Gabriel Gogescu fiind cel care s-a ocupat de întreaga intervenție. În ciuda experienței și a celor peste 15.000 de operații încheiate cu succes, medicul oncolog ar fi comis o greșeală ce i-a fost fatală femeii în vârstă de 73 de ani.

Medicul a fost audiat la un an de la moartea femeii

Fiul pacientei decedate a dezvăluit faptul că mama sa s-a simțit bine inițial și că operația părea să fi fost efectuată cu succes.

Cu toate acestea, a apărut o problemă majoră în procesul de recuperare: incapacitatea de a se hrăni corect.

Citește și: O bunică din Călărași a murit la câteva minute distanță de nepoata ei, din cauza șocului. Vecinii fac dezvăluiri cutremurătoare în cazul tragediei. Peștele care i-a adus moartea

Familia s-a văzut nevoită să meargă la spitalul din Târgoviște pentru a cere ajutor medical de urgență, deoarece starea mamei se înrăutățea.

În acel moment, medicii de la Târgoviște a decis să efectueze un CT, care a relevat prezența unui corp străin în abdomenul pacientei, identificat ulterior ca fiind un pansament uitat în timpul intervenției chirurgicale anterioare.

Domnul Gogescu a fost medicul dânsei. Părea foarte bine la început, se închisese curat. Dar exista o problemă, nu putea să se alimenteze. Tot ce mânca, vomita. Am ajuns din nou la urgențe, la Târgoviște.

Mama se simțea tot mai rău, Operația începea să necrozeze în jurul firelor. La Târgoviște o doamnă doctor s-a gândit să îi facă un CT. Am descoperit că acolo e un corp străin, în paranteză ”pansament”, scria. Pansamentul acela avea 30 de cm pe 30 de cm.”, a spus fiul pacientei decedate, pentru observatornews.

După înmormântare, familia victimei a luat imediat măsuri legale și a depus o plângere la poliție. Acum, la un an și jumătate de la deces, primele percheziții au avut loc astăzi, 15 mai, atât la sediul Institutului Oncologic cât și la locuința chirurgului. În cazul în care va fi găsit vinovat, medicul risca o sentință de până la 7 ani de închisoare pentru ucidere din culpă.

 


Ezgi Mola, actrița care dă viață personajului Safiye în serialul “Vinovați de iubire” s-a căsătorit cu alesul inimii sale anul trecut! Iată imagini de senzație de la fericitul eveniment!