România, pregătită pentru sărbătorile de iarnă! Orașele în care s-au aprins deja luminițele

,
Luminițe de Crăciun București
Luminițele de Crăciun s-au aprins și în București

Luminițele de Crăciun 2020 s-au aprins în mai multe orașe, printre care și Capitala.


In articol:

Luminițele de Crăciun s-au aprins luni seară și în Capitală, după alegerile parlamentare 2020

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a explicat că nu s-au aprins până acum luminițele în București pentru a nu fi interpretat drept un gest electoral.

„Nu am vrut să interfereze cu campania electorală, să fie consemnat ca un gest electoral.

Luni, imediat după încheierea acestei campanii electorale, aprindem luminiţele, pentru că e firesc ca de sărbători să avem luminiţe, să avem bucurie pentru copii”, a declarat, duminică, Nicuşor Dan.

Luminițele s-au aprins în acest an fără festivitate. „Chestiunea iluminatului de sărbători ține de un contract încheiat între o companie municipală în subordinea Consiliului General și un operator privat(...)Contractul a fost semnat pe trei ani și va expira odată cu această iarnă, s-au executat lucrări pe 90% din ce se prevedea. Vom avea aceeași decorare a străzilor pe care am avut-o anul trecut”, a precizat primarul general al Capitalei. 

Luminițe de Crăciun
Luminițe de Crăciun

În ce orașe s-au aprins luminițele înaintea Capitalei

În Brașov, Cluj-Napoca, Craiova, Târgu-Jiu, Iași sau Bistrița luminițele de Crăciun s-au aprins înaintea Capitalei.

Cel mai mare și mai scump brad de Crăciun a fost aprins în Bistrița. El are 22 de metri înălţime şi peste 80 de mii de leduri, iar preţul a fost unul pe măsură: 100 de mii de euro.

Numeroase persoane s-au strâns și în Târgu-Jiu atunci când s-au aprins luminițele.

"Foarte, foarte multă lume. Nici nu le poți interzice târgujienilor să nu participe la un astfel de eveniment cu respectarea distanțării sociale", a declarat primarul din Târgu-Jiu, Marcel Romanescu.

Mai mulți edili au atras atenția asupra problemei siguranței.

"Viaţa trebuie să meargă mai departe, să meargă înainte, dar cu decenţă, cu mai multă grijă faţă de celălalt şi fără aglomeraţie.

Chiar şi aprinderea iluminatului festiv am făcut-o când nu era aproape nimeni în piaţă", a decarat Emil Boc, edilul din Cluj-Napoca.

"Ştiu că nu sunt vremurile cele mai potrivite, dar viaţa merge înainte. Fără Târg de Crăciun, fără multe lucruri anul acesta", a declarat primarul Iașiului, Mihai Chirica.

Nici bucureștenii nu se vor bucura de un Târg de Crăciun anul acesta.

Motivul ar fi legat și de pandemia de Covid-19, dar și de lipsa fondurilor. „Dacă ai doi copii la şcoală şi nu-ţi ajung banii, nu te duci în vacanţă în Dubai. Cam asta e ce trebuie să facem. Suntem într-o situaţie economică dificilă şi trebuie să direcţionăm banii acolo unde sunt urgenţele”, declara Nicușor Dan. 

Citeste si: Programul marilor magazine in timpul sărbătorilor de iarnă! Ce orar au Lidl, Auchan, Carrefour și Mega Image de Crăciun și Revelion

 

Citește-ne pe
Citește și:

Cum vom petrece sărbătorile de iarnă în pandemie. Anunțul lui Klaus Iohannis

Viktor Orban refuză banii din PNRR-ul Ungariei, dacă UE pune condiții privitoare la legea anti-LGBT

Laura Cosoi îi DISTRUGE pe Smiley și Gina Pistol! I-a UMILIT în public ca niciodată!

Calendar ortodox decembrie 2020. Iata ce sarbatori importante urmeaza pentru credinciosii crestin-ortodocsi in ultima luna a anului!

Când este sărbătoarea de Ignat în 2020, atunci când, de obicei, se sacrifică porcii

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies