România nu intră în Schengen de la 1 ianuarie! Austria și Olanda au votat împotriva extinderii frontierelor

Autor: Madalina Maftei
Actualizat: 08 dec 2022, 16:03

România nu intră în Schengen de la 1 ianuarie

Sursa: PixaBay

Austria și Olanda au votat împotriva aderării României și Bulgariei la Schengen, potrivit surselor G4Media.

Ziua care avea să fie una de maximă importanță pentru țările care au aplicat pentru aderarea la spațiul Schengen a lăsat un gust amar României și Bulgariei, care au primit voturi negative din partea Austriei și Olandei.

Austria și Olanda au votat împotriva aderării României și Bulgariei la Schengen 

 Austria și Olanda au votat împotriva aderării României și Bulgariei la Schengen, potrivit sursei citate.

Practic, votul împotrivă al Olandei a venit ca urmare a faptului că România și Bulgaria sunt la pachet, iar Olanda era de acord cu intrarea României, dar împotriva intrării Bulgariei.

Austria nu și-a schimbat poziția enunțată la începutul ședinței JAI nici măcar după discuțiile cu Germania.

La rândul ei, Olanda și-a clarificat poziția în interiorul Consiliului JAI: a explicat că este în favoarea aderării României la Schengen, dar votul a fost negativ pentru că România e la pachet cu Bulgaria, iar Olanda consideră Bulgaria nepregătită.

Austria a blocat prin veto aderarea României la Spațiul de liberă circulație europeană Schengen. În același timp, Olanda a blocat intrarea Bulgariei. Croația a primit vot unanim pentru și va intra în Schengen de la 1 ianuarie 2023, informează  Euronews.

Discuția poate fi reluată săptămâna viitoare, la Consiliul European, unde se întâlnesc șefii de state și de guverne din UE.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Dacian Cioloș, membru al Parlamentului European, a confirmat într-o declarație la Digi24, în contextul conflictului politic din interiorul Consiliului JAI privind aderarea României la Schengen, că Germania și Luxemburg au decis să susțină ferm aderarea României pentru a împiedica un “număr populist” al guvernului austriac prin vocea ministrului de Interne. 

Citește și: De ce se opune Austria aderării României la Spațiul Schengen. Motivele invocate de cancelarul austriac, Karl Nehammer

Ministrul austriac de interne: Astăzi voi vota contra extinderii Schengen cu România și Bulgaria

Ministrul austriac de interne Gerhard Karner a declarat joi dimineață, înaintea Consiliului JAI, că va vota împotriva extinderii Spațiului Schengen

„Am vorbit mai devreme cu colegii români. Cred că Austria își pune în joc reputația bună pe care o are în Europa de Est.  Astăzi voi vota contra extinderii Schengen cu România și Bulgaria.

Este o greșeală ca un sistem care în multe locuri nu funcționează să fie extins. Anul acesta, în Austria, au fost 100.000 de treceri ilegale ale frontierei. Dintre aceștia, 75.000 nu erau înregistrați. Este o dovadă că sistemul nu funcționează”,  a declarat acesta, pentru presa austriacă, înaintea ședinței JAI.

Citește și: Zi decisivă pentru aderarea României la Schengen. UE votează, Austria se opune. Lucian Bode, optimist înainte de votul privind aderarea la Schengen

 

 


Ezgi Mola, actrița care dă viață personajului Safiye în serialul “Vinovați de iubire” s-a căsătorit cu alesul inimii sale anul trecut! Iată imagini de senzație de la fericitul eveniment!