Declaratia pe propria raspundere, din nou OBLIGATORIE în România! Între orele 20:00 și 05:00, se iese din casă doar din motive întemeiate

,
Declaratie pe proprie răspundere
Restricțiile revin în România. Circulația, posibilă doar cu declarația pe proprie răspundere[Sursa foto: Pexels]

Revin restricțiile într-o localitate din România. Autoritățile locale au hotărât ca circulația de vineri până luni, în intervalul orar 20:00 - 05:00 să fie permisă doar pentru motive întemeiate și doar pe baza declarației pe propria răspundere.


In articol:

Revin restricțiile în România. Autoritățile au impus restricții dure în județul Neamț, după ce rata de incidență a ajuns la 4,43 la mia de locuitori. Locuitorii comunei Săbăoani, județul Neamț, trebuie să respecte măsurile de protecție instaurate, după ce tulpina Delta a început să facă ravagii.

Autoritățile din județul Neamț a transmis o listă cu regulile pe care trebuie să le respecte cetățenii, după ce numărul de cazuri de îmbolnăvire a crescut. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Neamț (CJSU) a hotărât astăzi, 31 august, de la ora 08:00, ca în localitate să fie interzise activități și evenimente atât în aer liber, cât și în spații închise. Astfel, localnicii nu mai au voie să participe la manifestări sportive, botezuri, nunți, mese festive sau concerte. Totodată, și localurile, restaurantele, cafenelele și terasele se vor închide pentru următoarele două săptămâni. În weekend, pe timpul nopții, se respectă, de asemenea, restricții. De vineri și până duminică, persoanele nu au voie să circule în intervalul 20:00 – 05:00. 

Revin declaratia pe propria raspundere în România. Ce este interzis să facem

„Art. 1. (1) Se interzice organizarea şi desfăşurarea activităţii cinematografelor, instituţiilor de spectacole, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale în interior şi/sau în aer liber, în comuna Săbăoani (4,43), unde se constată că incidenţa cumulată a cazurilor la 14 zile este

mai mare de 3/1.000 locuitori.

(2) Se interzice organizarea şi desfăşurarea spectacolelor de tipul drive-in în comuna Săbăoani (4,43), unde se constată că incidenţa cumulată a cazurilor la 14 zile este mai mare de 3/1.000 locuitori.

Citeste si: Ce se va întâmpla peste două săptămâni? Valeriu Gheorghiță face estimări cumplite

(3) Se interzic activităţile recreative şi sportive desfăşurate în interior şi/sau în aer liber în comuna Săbăoani (4,43), unde se constată că incidenţa cumulată a cazurilor la 14 zile este mai mare de 3/1.000

locuitori.

(4) Se interzice organizarea de evenimente private (nunţi, botezuri, mese festive etc.) în comuna Săbăoani (4,43), unde se constată că incidenţa cumulată a cazurilor la 14 zile este mai mare de 3/1.000 locuitori.

(5) Se interzice circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică în intervalul orar 20,00 – 5,00, în comuna Săbăoani (4,43), unde se constată că incidenţa cumulată a cazurilor la 14 zile este mai mare de 4/1.000

de locuitori şi mai mică sau egală cu 7,5/1.000 de locuitori, cu următoarele excepţii:

a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuinţă/gospodărie şi locul/locurile de desfăşurare a activităţii profesionale şi înapoi;
b) deplasarea pentru asistenţă medicală care nu poate fi amânată şi nici realizată de la distanţă, precum şi pentru achiziţionarea de medicamente;
c) deplasări în afara localităţilor ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicţiei, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane, şi care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;
d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoţirea copilului, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi ori decesul unui membru de familie.

(6) Se interzice activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum şi la terase din comuna Săbăoani (4,43), unde se constată că incidenţa cumulată a cazurilor la 14 zile este mai mare de 3/1.000 locuitori.

(7) Este permisă activitatea restaurantelor şi cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare, din această localitate, doar pentru persoanele cazate în cadrul unităţilor respective.

(8) Se interzice activitatea în baruri, cluburi şi discoteci în comuna Săbăoani (4,43), unde se constată că incidenţa cumulată a cazurilor la 14 zile este mai mare de 3/1.000 locuitori.

Citeste si: Ce se întâmplă cu accesul persoanelor nevaccinate în mall-uri? Anunțul făcut de Florin Cîțu

(9) Se instituie obligaţia pentru operatorii economici care desfăşoară activităţi de comerţ/prestări de servicii în spaţii închise şi/sau deschise, publice şi/sau private, să îşi organizeze şi să îşi desfăşoare activitatea în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică în intervalul orar 5,00 – 18,00, în comuna Săbăoani (4,43), unde se constată că incidenţa cumulată a cazurilor la 14 zile este mai mare de 4/1.000 de locuitori şi mai mică sau egală cu 7,5/1.000 de locuitori.

(10) Se suspendă activitatea operatorilor economici desfăşurată în spaţii închise în domeniul sălilor de sport şi/sau fitness în comuna Săbăoani (4,43), unde se constată că incidenţa cumulată a cazurilor la 14 zile este mai mare de 4/1.000 de locuitori.

(11) Se interzice activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc în comuna Săbăoani (4,35), unde se constată că incidenţa cumulată a cazurilor la 14 zile este mai mare de 3/1.000 locuitori.

(12) Se interzice activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de administrare a piscinelor interioare în comuna Săbăoani (4,35), unde se constată că incidenţa cumulată a cazurilor la 14 zile este mai mare de 3/1.000 locuitori.

(13) În situaţia în care operatorii economici de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, se află într-una din situaţiile menţionate în prezentul articol, se permite prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective (de tip take away)”, precizează hotărârea CJSU Neamţ.

Declarația pe proprie răspundere se poate descărca de aici: https://www.mai.gov.ro/wp-content/uploads/2019/01/Model-nou-Declaratie-proprie-Raspundere.pdf 

Declaratie pe proprie răspundere
Declarația pe proprie răspundere[Sursa foto: mai.gov.ro]

 

Citește-ne pe
Citește și:

Se oferă recompense pentru vaccinați! Se dau tichete de masă în valoare de 100 de lei

BNR certifică creșterea economică: În 2022, economia va avea un plus la media ultimelor 20 de ani

Corina Bilcon RUPE TĂCEREA pentru prima dată! Ce a spus aceasta despre Anamaria Prodan! Este UMILINȚA SUPREMĂ

Bilanț coronavirus 31 august 2021: Numărul deceselor cauzate de Covid 19 crește îngrijorător! Numărul cazurilor noi explodează!

ANUNȚUL care afectează milioane de oameni! Tulpina Delta închide reastaurantele fast-food!

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies