Ce se întâmplă cu accesul persoanelor nevaccinate în mall-uri? Anunțul făcut de Florin Cîțu

Author: Lavinia Medrea
Actualizat: 30 aug 2021, 15:21

Florin Cîţu afirmă că nu este de acord ca cei nevaccinaţi să meargă separat la mall de cei nevaccinați. Premierul declară că "am avut mall-urile deschise anul trecut, când nu aveam vaccin. Ar fi ridicol să le închidem acum, când avem vaccinul"

Florin Cîțu a fost întrebat, la Botoșani, dacă vom avea nevoie de pașaport Covid pentru accesul în mall-uri, în weekend.

“Ne gândim şi la această soluţie. Eu nu sunt adeptul discriminărilor, dar acel paşaport include mai multe variante: persoane vaccinate, persoane testate, persoane care au trecut prin boală. Nu sunt adeptul variantei vaccinaţi/nevaccinaţi care să meargă separat la mall. Am avut mall-urile deschise anul trecut când nu aveam vaccin şi ele erau deschise.

Ar fi hilar şi ridicol să le închidem acum când avem această soluţie, vaccinul. Nu văd această soluţie niciodată”, a declarat prim-ministrul României, Florin Cîţu.

Citeste si: Bilanț alarmant Covid 19 30 august 2021: 280 de pacienți internați la ATI cu coronavirus! Câte decese au fost

Florin Cîţu a vizitat un centru de vaccinare din Botoşani, spunând că a intenționat să verifice că această capacitate de vaccinare este intactă. 

“Am venit să văd că există această capacitate de vaccinare, că este intactă, că nu s-a schimbat nimic şi suntem pregătiţi pentru a vaccina la capacitate maximă. (…) E foarte important să păstrăm capacitatea de vaccinare”, a punctat premierul.

Dan Barna- posibilitatea introducerii unor noi măsuri pentru încurajarea vaccinării

Pe de altă parte, Dan Barna a declarat că mărirea numărului de infectări arată faptul că vaccinarea este necesară, iar în acest context a arătat că rata scăzută de imunizare prin vaccin reprezintă „o preocupare” la nivelul Executivului.

Acesta a mai punctat că alte măsuri de restricție, precum cea privind accesul în mall-uri, pentru anumite perioade, doar pentru persoanele nevaccinate, pot fi luate în calcul dacă rata de infectare depăşeşte 3 la mia de locuitori.

România se va implica în războiul din Ucraina? Florin Cîțu, anunțul momentului

Citeste si: Restricții dure au intrat in VIGOARE în România. Barurile și restaurantele se închid!

Întrebat dacă la această incidenţă se susţine discuţia despre restricţionarea accesului în mall-uri a celor nevaccinaţi, Raed Arafat a explicat că spre deosebire de cinematografe, în mall-uri se poarta masca de protecţie.

”La acest moment, la această incidenţă să spui că fac restricţii mai mult decât purtarea măştii, iar la mall se poartă mască, dar la cinematograf acolo nu se poartă, mai cumperi popcorn şi suc şi nu se mai poartă mască. În rest, la acest moment nu e necesar să iei măsuri mai mult în zonele respective. Dacă cresc incidenţele, se pot discuta alte măsuri. dar la acest moment nu e nicio decizie în acest sens şi hotărârea de guvern care va prelungi starea de alertă nu va veni cu restricţii în plus, vor rămâne cele actuale”, a explicat Raed Arafat.

 


Nona pare interesată de un date cu Ionuț: „Da, mi-aș dori!”. Concurenta urmează să decidă ce va face în această privință

Nona este interesată de Patrick, dar, atunci când a intrat în „Casa Iubirii”, era îndreptată spre Ionuț. Acum, aceasta are șansa de a avea un date cu Ionuț și mâine, 2 februarie, urmează să decidă dacă va accepta sau nu.

Cookies