Restricții de Revelion anul acesta: Petrecerile țin până la ora 02:00, magazinele își prelungesc programul

,
Covid

Ce restricții vor fi impuse de Revelion anul acesta? Magazinele își prelungesc programul, petrecerile țin doar până la ora 02:00

[Sursa foto: Facebook Revelion 2022]

Autoritățile iau în calcul câteva măsuri de relaxare pentru Revelionul anului acesta, după ce numărul cazurilor de infectări cu COVID-19 a scăzut.


In articol:

De Revelion, petrecerile ar putea fi admise doar până la 02:00 noaptea, iar programul  magazinelor ar putea fi prelungit.

Restricții de Revelion! Programul magazinelor se prelungește, circulația pe timpul nopții este permisă până la ora 02:00

Autorităție iau în calcul varianta ca circulația pe timpul nopții să fie permisă până la ora 02:00. De asemenea, se ia în calcul și prelungirea programului magazinelor, care ar putea să fie deschise până la ora 10- 11 noaptea.

Covid

Ministrul Sănătății nu recomandă petrecerile cu un număr mare de participanți

[Sursa foto: Facebook Alexandru Rafila]

Alexandru Rafila a declarat că măsurile vor fi făcute publice imediat ce vor fi hotărâte oficial. Ministrul Sănătății a mai precizat și că nu recomandă petrecerile cu un număr mare de participanți, dată fiind și situația actuală, cauzată de noua variantă a virusului COVID-19, Omicron, care este deja prezentă în România.

Citeste si: Restricții Revelion 2022: Avem sau nu voie să fim pe străzi la ora 00:00 și după? Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a făcut anunțul!

„Măsurile pentru sărbători vor fi dezbătute şi adoptate în cursul acestei săptămâni. Dacă oamenii vor să facă petreceri în stradă, ceea ce este firesc pentru această perioadă, rugămintea este să înţeleagă, chiar dacă incidenţa este mică sau va fi mică, în perioada sărbătorilor de iarnă, utilizarea corectă a măştii, în spaţii aglomerate, inclusiv în timpul acestor petreceri, este absolut obligatorie.

Vom avea o presiune suplimentară din cauza acestei tulpini noi, Omicron, şi cred că fiecare are responsabilitatea de a se proteja nu numai personal, dar şi pe cei cu care venim în contact. Nu recomandăm să fie evenimente cu număr mare de persoane şi aglomeraţii.

Citeste si: Ce restricții vor avea românii de Revelion? Alexandru Rafila a făcut anunțul: „Nu vor fi luate măsuri stupide”

Nu putem discuta de petreceri, dar dacă acest lucru se întâmplă şi cadrul legal va permite acest lucru, trebuie desfăşurate în condiţii de siguranţă.

Populaţia nu trebuie să creadă că o incidenţă scăzută reprezintă un element de nerespectare a unor reguli, ci dimpotrivă, înseamnă un element de păstrare a incidenţei scăzute şi de păstrare a vieţii cât mai aproape de normalitate”, a declarat Alexandru Rafila.

 

 

Citește-ne pe

Citește și:

Care sunt simptomele unei persoane infectate cu varianta Omicron? Doctorul Streinu-Cercel a făcut anunțul. Totul începe cu o durere în gât

MEGA-LOVITURĂ pentru toți șoferii români! Vor plăti mai mulți BANI pentru acest serviciu

Descoperire ȘOCANTĂ! Ce s-a găsit în locul în care a murit designerul Răzvan Ciobanu, la aproape trei ani de la tragedie. Ți se face pielea de găină! Azi ar fi fost ziua lui!

Se discută noul regulament al utilizării certificatului verde pentru angajați și angajatori! Ce pedepse vor fi aplicate dacă nu se respectă regulile

DOCUMENT Lista restricții Revelion și Crăciun! Românii vor avea parte de restricții timp de o lună

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies