Reguli stricte pentru slujbele de Crăciun și Anul Nou! Ce s-a stabilit pentru București

,
Slujbă religioasă în pandemie
Slujbă religioasă în pandemie[Sursa foto: basilica.ro]

Autoritățile au stabilit noi reguli pentru slujbele de Crăciun și Anul Nou.


In articol:

Preoții nu vor intra în casele oamenilor decât la cererea expresă a acestora. Totodată, clericii nu vor face două vizite la același domiciliu.

Instituția Prefecturii București a luat mai multe decizii legate de slujbele din perioada sărbătorilor. Deciziile au fost luate într-o ședință ținută ieri, la care au mai participat reprezentanți ai Arhiepiscopiei Bucureștilor, Arhiepiscopiei Romano-Catolică București și ai Episcopiei București. 

„Pentru ca cetățenii municipiului București să nu fie dezinformați cu privire la măsurile dispuse în perioada pandemiei de către autoritățile statului român, în domeniul religios, respectând rolul Cultelor religioase în viața societății românești, pentru că ne dorim ca toți cetățenii să conștientizeze faptul că, sănătatea și viața sunt cele mai importante, Prefectul Municipiul București, Traian Berbeceanu, a reafirmat că se impune acordarea unei atenții sporite respectării normelor deja existente și larg popularizate, tocmai pentru a întâmpina sărbătorile într-un climat de siguranță, atât pentru noi toți, cât și pentru cei dragi”, a transmis Prefectura Capitalei într-un comunicat de presă.

„Clericii sunt îndemnați să intensifice pastorația individuală răspunzând solicitărilor enoriașilor prin oficierea unor sfeștanii la domiciliu, citirea unor rugăciuni de sănătate, vizitarea bolnavilor.

S-a menționat că niciun cleric nu poate fi constrâns să efectueze vizite pastorale în această perioadă. Dacă un cleric consideră că organizarea de vizite pastorale ar reprezenta un pericol pentru el sau pentru credincioși, poate alege alte metode pastorale.

În exteriorul locașului de cult, credincioșii se pot întâlni cu preoții bisericii care le pot oferi un dar pastoral.

Clerici care doresc să organizeze vizite pastorale cu prilejul Praznicelor Nașterii Domnului sau al Botezului Mântuitorului Iisus Hristos, trebuie să țină cont de următoarele recomandări:

 

  • se va alege o singură perioadă: ori înainte de Nașterea Domnului, ori de Bobotează. Nu se va merge de două ori cu vizitele pastorale în aceeași parohie.
  • opțiunea va fi transmisă protopopului și va cuprinde în mod obligatoriu perioada aleasă”, a mai transmis Prefectura Capitalei.

Fără petreceri în spațiul deschis de sărbători!

Autoritățile au decis ca în acest an petrecerile în spațiu deschis de Revelion și în toată perioada sărbătorilor de iarnă să fie interzise

Măsura a fost luată pentru a se limita răspândirea virusului Covid-19.

Test Covid-19
România, aproape 600.000 de cazuri de Covid-19

România mai are un pic și atinge 600.000 de cazuri confirmate de Covid-19 de la debutul pandemiei în țara noastră. În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 5.009

cazuri noi de Covid 19 din 23.844 de teste efectuate.

Bilanțul cazurilor confirmate de Covid 19 a ajuns la 598.792 de persoane infectate. Dintre acestea, 508.979 au fost declarate vindecate. 

În ultimele 24 de ore au fost raportate 155 de decese (101 bărbați și 54 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Buzău, Călărași, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Gorj, Harghita, Ialomița, Maramureș, Mureș, Olt, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vâlcea, Vrancea, Ilfov și Municipiul București.

Citeste si: Joe Biden a fost vaccinat în direct contra Covid 19! De ce a făcut asta VIDEO

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Cea mai gustoasă friptură de Crăciun. Tot ce trebuie să ştii ca să iasă o friptură perfectă

Răspuns HALUCINANT al Prefecturii București legat de Congresul PNL cu peste 5.000 de oameni: 'Este treaba lor'

DEZASTRU! S-a aflat adevărul despre ce le-a făcut Toni Iuruc primelor două soții. Familia Simonei Halep devine îngrijorată

Autoritățile au făcut anunțul: „A fost analizat, în detaliu...” Ce se va întâmpla în România pe 26 decembrie?

Calendar Ortodox 2021! Ce sfinţi sunt sărbătoriţi astăzi, 22 decembrie? Cui sa spui ''La multi ani''

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies