Autoritățile au făcut anunțul: „A fost analizat, în detaliu...” Ce se va întâmpla în România pe 26 decembrie?

,
Vaccinul anti-Covid-19 va ajunge în România pe 26 decembrie
Vaccinul anti-Covid-19 va ajunge în România pe 26 decembrie[Sursa foto: pexels]

Reprezentanții autorităților din România au făcut un anunț important în legătură cu vaccinul anti-Covid-19. Ce urmează să se întâmple în a doua zi de Crăciun, pe 26 decembrie?


In articol:

Vești bune din partea Comitetului Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva Covid-19. În urma unei ședințe care a avut loc pe 22 decembrie și la care a participat și premierul interimar al României, Nicolae Ciucă, autoritățile au anunțat că urmează ca în România să ajungă primele doze de vaccin anti-Covid-19.

Anunț important despre vaccinul anti-Covid-19

Autoritățile au anunțat că prima tranșă de vaccinuri anti-Covid-19 va ajunge în România în a doua zi de Crăciun, mai exact pe data de 26 decembrie. Astfel, autoritățile din România pregătesc în detaliu campania de vaccinare, iar în ședința de astăzi a Comitetului Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva Covid-19 au fost puse la punct ultimele detalii privind distribuirea vaccinului și transportul acestuia.

Citeste si: Motivul pentru care directorul companiei Pfizer nu s-a vaccinat încă anti-Covid-19: „Am 59 de ani și...”

„Astăzi, 22 decembrie, a avut loc întâlnire a CNCAV, prezidată de premierul interimar al României, Nicolae Ciucă. A fost analizat, în detaliu, stadiul pregătirii pentru declanșarea efectivă a campaniei de vaccinare odată cu distribuția, în România, a primei tranșe de vaccinuri, de 10.000 de doze în data de 26 decembrie.

Au fost discutate aspecte concrete privind armonizarea la nivel național și local, asigurarea siguranței distribuției, transportului și a vaccinării propriu-zise, precum și privind informarea corectă a publicului în legătură cu acest demers. În acest context, Premierul a declarat că, pentru protejarea noastră, a tuturor, este benefică respectarea măsurilor igienico-sanitare și a tuturor recomandărilor de natură medicală formulate de experții în sănătate publică, deoarece „infectarea nu se oprește de Crăciun și de Anul Nou”, se arată în comunicatul transmis de Comitetul Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva Covid-19, potrivit digi24.ro.

România va primi 10,000 de doze de vaccin anti-Covid-19
România va primi 10,000 de doze de vaccin anti-Covid-19 [Sursa foto: unsplash]

Citeste si: În ce spitale din România vor ajunge primele doze de vaccin anti-Covid? Lista celor 10 spitale

La

întâlnirea Comitetului Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva Covid-19 a participat și premierul interimar al României, Nicolae Ciucă, acesta precizând că este necesar ca regulile de igienă să fie respectate cu strictețe și în perioada sărbătorilor de iarnă, având în vedere că virusul se poate răspândi cu ușurință, mai ales în spațiile aglomerate.

 

 

Citește-ne pe

Citește și:

Momentul în care armata rusă atacă cu rachete mall-ul din Kremenciuk, surprins de camere. Oamenii, nevoiţi să sară în lac VIDEO

Armata se implică în anchetele epidemilologice: aproximativ 600 de militari, detașați la DSP

Dragoș Damian îi dă dreptate lui Kelemen Hunor: 'Totul acum vine din import și România este vulnerabilă în toate felurile'

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Vaccinul anti-Covid-19 are mai puține efecte adverse decât vaccinul antigripal? Medicul Adrian Marinescu: „Efectele adverse apărute pot să...”

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies