REACȚIA Primarului Nicușor Dan după ce un tânăr a fost mușcat de șobolan în București: "Nu putem să-i controlăm în totalitate"

,
 Nicușor Dan
Nicușor Dan după ce un tânăr a fost mușcat de șobolan.[Sursa foto: MediaFax Foto]

Nicușor Dan a reacționat după ce un bărbat a ajuns la spital mușcat de un șobolan lângă Parcul Grădina Icoanei din București.


In articol:

Nicușor Dan a avut o primă reacție după ce un tânăr de 26 de ani a fost mușcat de șobolan în Capitală, în cursul zilei de ieri. Iată ce a declarat primarul general al Capitalei.

șobolan
Tânăr, mușcat de șobolan în centrul Bucureștiului[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: REACTIA Primarului Nicusor Dan dupa ce s-a zvonit ca Bucurestiul risca sa ramana fara apa calda si caldura, din cauza scandului urias dintre ELCEN si Termoenergetica!

Nicușor Dan, după ce un tânăr a fost mușcat de șobolan 

Nicușor Dan a declarat joi, în cadrul unei conferințe de presă, că autoritățile nu știu câți șobolani sunt în Capitală, pentru că nu au evidența proprietăților Municipalității, dar consideră că numărul lor nu a crescut semnificativ față de anii trecuți, potrivit Digi24.

Acesta a declarat că deratizarea este potrivit planului de acțiune votat de Consiliul General al Municipiului București. 

”La dezinsecţie suntem la al cincilea tratament împotriva insectelor, în special a ţânţarilor. În ceea ce priveşte deratizarea, suntem la capătul primului tratament pe care l-am făcut în ceea ce prevede planul de acţiune votat în CGMB, adică spaţii publice, subsoluri de blocuri, subsoluri de instituţii, spitale, şcoli şi parcuri ale municipalităţii.

Am avut şi o conjuctură nefericită cu gunoaie pe stradă luni de zile... Aici suntem”, a spus primarul general al Capitalei.

Citeste si: Toți românii care au centrală termică trebuie să știe asta. Este vorba despre o nouă taxă

De asemenea,  primarul cosideră că, nu există o creștere semnificativă a numărului de rozătoare în Capitală.

”În opinia mea, nu există o creştere a numărului de rozătoare semnificativă faţă de anii precedenţi.

Motivul pentru care fenomenul acesta, înainte să avem o informaţie exhaustivă a locurilor în care putem să îi găsim nu putem să-i controlăm în totalitate.

Noi nu ştim în momentul de faţă care sunt toate subsolurile de bloc. Nu ştim nici măcar care sunt proprietăţile municipalităţii, darămite să ştim care sunt clădirile abandonate din Bucureşti. Deci, pur şi simplu, această informaţie nu există. Operatorii de deratizare se duc unde ştiu ei că trebuie să meargă”, a mai spus Nicușor Dan.

Tânăr, mușcat de șobolan în centrul Bucureștiului

Cătălin, un tânăr în vârstă de 26 de ani, a fost mușcat de picior de un șobolan, în fața porții locuinței sale, din zona parcului Grădina Icoanei.

Bărbatul abia a reușit să scape de șobolan după ce l-a prins cu mâna și l-a aruncat de pe piciorul lui.

Acesta a ajuns la spital, unde a fost injectat cu vaccinul antitetanos și antirabic. Medicii i-au prescris un tratament cu cinci antirabice pentru cinci săpămâni.

Citeste si: Noi avarii grave la reteaua de termoficare din Capitala! Sute de blocuri nu au apa calda! Iata ce sectoare sunt afectate si cand se va remedia situatia!

Cătălin a mers la Primăria Sectorului 1, condusă de Clotilde Armand, acolo unde a dorit să depună o plângere.

”  S-a întâmplat cum se întâmplă de obicei când te duci la un ghișeu. Mi s-a dat o foaie, un pix și mi s-a spus să scriu ”subsemnatul...” și probabil că o să ajungă. Se uitau unii la alții, nu a fost ceva clar, nu aveau chef, nu știu... Nu am stat să mă cert cu ei sau să fac atmosferă, am plecat și mi-am sunat avocatul să văd ce am de făcut și cum pot să rezolv cât mai repede această problemă.

Mi s-a spus că mai bine ar fi să contactez și avocatul, că poate să mă îndrume mai bine. Oarecum am cerut (n.r.- o audiență cu primarul Clotilde Armand). I-am scris pe Facebook în privat unui coleg de-al dânsei.

Pe mine nu despăgubirile mă mulțumesc. Eu sunt tânăr, am 26 de ani, am avut putere să dau șobolanul de pe mine. Dacă ar fi fost altă persoană mai în vârstă nu știu care ar fi fost situația. Șobolanii sunt pe străzi de vreo lună jumate-două. Într-adevăr, nu atacau, dar acum se pare că au început și să atace...”, sunt declarațiile făcute de Cătălin, tânărul mușcat de șobolan, într-o intervenție telefonică la Antena 3.

 

 

Citește-ne pe

Citește și:

Ce se întâmplă cu închiderea școlilor! Anunț de ultimă oră făcut de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu: „Plătim cu toții un preț”

Cum va fi vremea până la finalul lunii. Prognoza ANM pe regiuni

Ce s-a ales de fiica Adrianei Iliescu. Eliza a împlinit 17 ani! Este o adevărată domnișoară

Certificatul de vaccinare este obligatoriu pentru persoanele care au peste 16 ani! Măsura a fost introdusă în Franța

Vaccinarea anti-COVID-19 este obligatorie pentru cei care au peste 18 ani! Măsura va fi introdusă în Austria și vor fi aplicate sancțiuni pentru cine nu o respectă

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies