Ce salariu are Nicușor Dan și cât câștigă subalternii lui

Author: Andrei Ionescu
Actualizat: 22 iul 2022, 02:30
Nicușor Dan
Sursa: Inquam Photos/Octav Ganea

Nicușor Dan are un salariu ca primar al Capitalei care pe alți angajați i-ar face invidioși.

Nicușor Dan încasează un venit brut de 20.000 de lei lunar, adică circa 4.000 de euro. Viceprimarul Capitalei, care după alegeri a fost Vlad Voiculescu, are un salariu brut de aproape 19.000 de lei lunar.

Vlad Voiculescu a demisionat din funcția de viceprimar al Capitalei pentru a prelua funcția de ministru al Sănătății în Guvernul Cîțu, pe care o deține și în prezent, în ciuda faptului că a fost depusă o moțiune simplă contra lui, moțiune ce a picat în Parlament.

Angajații Primăriei Capitalei au, pe lângă salariul de bază, și mai multe sporuri. Sporurile au făcut un obiect al discuției recent, iar premierul Florin Cîțu a anunțat că anumite sporuri vor fi tăiate.

Iată care sunt salariile din Primăria Capitalei:

 

  • Primarul general  – 20.000 de lei;
  • Secretarul gereral  – 18.148 de lei, plus spor de condiţii vătămătoare în valoare de 2.319 de lei;
  • Director general adjunct  – 17.687 de lei, plus spor de condiţii vătămătoare în valoare de 2.260 de lei;
  • Un consilier juridic superior  – 10.613 de lei, plus spor de condiţii vătămătoare în valoare de 1.356 de lei;
  • Un consilier juridic debutant  – 5.384 de lei, plus spor de condiţii vătămătoare în valoare de 688 de lei;
  • Stenodactilograful  – câştigă între 2.462 (debutant) şi 4.322, plus sporuri de condiţii vătămătoare în valoare de 500 de lei;
  • Ș ef de depozit  – 4.262 de lei, plus un spor de peste 500 de lei;
  • Paznic  – 4.000 de lei, plus spor de peste 500 de lei;
  • Șofer  – câștigă între 3.000 şi 4.000 de lei.

Nicușor Dan promitea în campanie un salariu net de 1.400 de euro în București!

Înainte de alegerile locale, pe care le-a câștigat în dauna candidatului PSD Gabriela Firea, Nicușor Dan promitea că până în 2024 bucureștenii vor avea un salariu net mediu de 1.400 de euro.

"Cred că Primarul General este responsabil de bunăstarea economică a oamenilor din comunitatea sa și, ca să fac o propunere explicită, în proiectul nostru, în urma unui mandat de 4 ani, salariile bucureștenilor vor ajunge la 1400 de euro pe lună, salariul net.

Asta înseamnă 6.800 de lei pe lună salariul net, salariul mediu al bucureștenilor", promitea Nicușor Dan.

Nicușor Dan a fost acuzat, după ce și-a preluat funcția de primar general al Capitalei, de către aliații Ciprian Ciucu (PNL) și Vlad Voiculescu (USR-PLUS) că nu poate fi găsit la telefon. Ciprian Ciucu este primarul sectorului 6 al Capitalei, în timp ce Vlad Voiculescu a candidat în tandem cu Nicușor Dan la Primăria Capitalei, obținând funcția de vicepremier, pe care a lăsat-o pentru funcția de ministru al Sănătății.

Citește și: Arsurile la stomac- de ce apar si cum scapi de ele

„Acum 3 luni, la alegerile locale, am primit încrederea bucureștenilor pentru echipa USR PLUS. Am intrat în Consiliul General al Municipiului București pentru a servi oamenii acestui oraș: mi-am asumat managementul domeniilor sănătate și social, la nivelul Capitalei.

Imediat se împlinesc 100 de zile de la alegeri. În mod normal, ar fi trebuit să vin în fața dumneavoastră- a celor peste 176 de mii de oameni care ne-au votat- cu un bilanț, alături de primarul independent susținut de USR PLUS și de PNL, și alături de viceprimarul ales din partea PNL. Mi-ar fi plăcut să vă pot vorbi despre o echipă consolidată, despre măsurile pentru București și pentru sistemul de sănătate de aici. Nu este cazul, din păcate, și nu din vina mea sau a USR PLUS.

Abia începând de azi avem viceprimari aleși.

Am evitat să mă pronunț public pe aspecte care țineau de felul în care a funcționat- sau mai degrabă nu a funcționat- echipa votată de bucureșteni. În general, fără încredere, nu se poate construi nimic. Iar când cel alături de care ai candidat nu îți răspunde la telefon mai bine de o lună după seara alegerilor... nu e chiar un semn bun. Nu voi zăbovi însă mai mult însă asupra acestui aspect. Poate că avem pur și simplu stiluri și abordări diferite- respect asta și îi doresc Primarului General succes. Nu doar pentru că și-a dorit asta cu orice preț, dar și pentru că succesul actualei administrații este esențial pentru viitorul acestui oraș și a milioane de oameni ”, scria Vlad Voiculescu pe pagina sa de Facebook după decizia de a părăsi funcția de viceprimar al Capitalei pentru a prelua funcția de ministru al Sănătății.

Citeste si: Nicușor Dan, anunț important pentru bucureșteni: „O să fie o discuţie în Comitetul municipal...” Ce se întâmplă cu restricțiile în Capitală?

Cât costă încălzirea locuinței în 2022. ,,Dacă va fi o iarnă grea față de cea de anul trecut, când sezonul rece a fost unul blând, atunci diferențele pot fi cu 10%, 20%.”