Rata de infectare cu coronavirus, o nouă valoare record în București. Rata de incidență COVID-19 a ajuns la 16,51 cazuri la mia de locuitori

,
Incidenta coronavirus Bucuresti 20 octombrie 2021

În București, rata de incidență COVID-19 a ajuns la 16,51 cazuri la mia de locuitori

[Sursa foto: unsplash]

Rata de infectare cu coronavirus a crescut din nou în București. Direcția de Sănătate Publică București a anunțat că rata de incidență COVID-19 a ajuns la 16,51 cazuri la mia de locuitori.


In articol:

Rata de infectare cu coronavirus a atins din nou un prag alarmant în Capitală.

Astfel, datele oficiale oferite de autorități pentru miercuri, 20 octombrie 2021, arată că rata de incidență COVID-19 a atins pragul de 16,51 cazuri la mia de locuitori în București.

Rata de incidență COVID-19, tot mai mare cu fiecare zi ce trece

Valul 4 al pandemiei de coronavirus a declanșat o adevărată criză medicală în România, astfel că toate județele țării se află în scenariul roșu, rata de incidență COVID-19 calculată la 14 zile fiind într-o continuă creștere. Printre cele mai afectate zone ale țării se află și Bucureștiul. În Capitală, rata de incidență COVID-19 a ajuns la 16,51 cazuri la mia de locuitori, ceea ce înseamnă că riscul de transmitere a coronavirusului este foarte ridicat.

Direcția de Sănătate Publică a făcut anunțul în cursul dimineții de miercuri, 20 octombrie 2021. În urmă cu o zi, autoritățile anunțau o rata de infectare cu coronavirus de 16,44 cazuri la o mie de locuitori.

Creștere alarmantă a incidenței COVID-19 în Capitală. Care era rata de infectare în urmă cu o lună?

Cifrele comunicate de reprezentanții autorităților arată că situația este una foarte delicată, în special în Capitală. Dacă în urmă cu o lună incidența COVID-19 era de 2,57 cazuri la mia de locuitori în București, astăzi, rata de infectare cu coronavirus a atins pragul de 16,51 cazuri la mia de locuitori.

Incidenta coronavirus Bucuresti 20 octombrie 2021

Valul 4 al pandemiei de coronavirus provoacă probleme serioase în România 

[Sursa foto: pexels]

Citeste si: Raluca Turcan a făcut anunțul. Vom avea sau nu nevoie de certificat verde la muncă? Ce restricții ar putea fi introduse

Klaus Iohannis, îngrijorat de situația actuală a României

Bilanțul coronavirusului anunțat de autorități pe 19 octombrie 2021 l-a determinat pe Klaus Iohannis, președintele României, să reacționeze. Șeful statului a tras un semnal de alarmă cu privire la situația actuală a României și a atras atenția că este nevoie să fie luate măsuri imediat pentru a gestiona această criză. 

„18.863 nu e un simplu număr. Sunt 18.863 de inimi de români care de astăzi au o teamă de necunoscut, fiecare dintre ei cu familii si oameni dragi care poate au luat si la rândul lor boala. 574 nu este un simplu număr. Sunt 574 de inimi de români care au încetat să mai bată pentru că au pierdut lupta cu acest virus ucigaș. Oameni care în urmă cu o săptămână se bucurau de viață, lasă acum în urmă lacrimile si disperarea celor care le plâng moartea. (…) 1.805 nu e un simplu număr. Sunt români care se luptă minut de minut pentru fiecare respirație. (…)În realitate sunt milioane de români afectaţi, vieţile schimbate, de multe ori ireversibil, de efectele acestei pandemii.

Spitale arhipline, medici epuizaţi. Acest coşmar ne arată, din păcate, că valul patru se manifestă mult mai agresiv decât ne-am fi aşteptat. Şi dacă vedem cine şi ce a greşit, acum ce mai contează e să reuşim să depăşim această cumpănă. Am decis să convoc mâine o şedinţă cu toţi responsabili guvernamentali responsabili pentru gestionarea pandemiei pentru instituirea unor măsuri clare”, a declarat Klaus Iohannis, președintele României. 

Incidenta coronavirus Bucuresti 20 octombrie 2021

Klaus Iohannis, președintele României 

[Sursa foto: Facebook]

Citeste si: Dacian Cioloș propune introducerea certificatului verde la locul de muncă! Premierul consideră că este cea mai bună soluție pentru a stopa răspândirea virusului Covid-19: A avut succes în alte ţări

 

Citește-ne pe

Citește și:

E oficial! Mii de flacoane de Remdesivir au fost distribuite în aproape 100 de spitale din România

Un bărbat din Maramureș a murit pe loc în timp ce era tras cu colacul pe zăpadă

Azi-noapte, părinții fetei din imagine (din Botoșani) au sunat la 112 și au dat-o dispărută pe fiica lor. Azi, după ore de căutări, polițiștii au găsit-o pe adolescentă la...

Când va avea România 70% din populație vaccinată împotriva Covid-19. Estimarea Organizației Mondiale a Sănătății

Alexandru Rafila trage un semnal de alarmă! Numărul deceselor provocate de infecția cu Covid-19 ar putea crește alarmant în perioada următoare. Autoritățile trebuie să găsească...

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies