Răsturnare de situație: Bani pentru cei care acceptă să se vaccineze. Despre ce sumă este vorba?

,
Bani  vaccin
Bani pentru persoanele care acceptă să se vaccineze.[Sursa foto: PixaBay]

În ultima perioadă, rata de vaccinare a scăzut. Astfel, autoritățile s-au gândit la o modalitate de a-i convinge pe oameni să se imunizeze.


In articol:

Autoritățile din mai multe țări sunt îngrijorate de răspândirea variantei Delta a coronavirusului, deoarece oamenii nu mai vor să se vaccineze. Cu toate acestea, Germania s-a gândit cum să-i stimuleze pe cetățeni să se imunizeze. 

Bani  vaccin
În Germania se propune plata pentru cei vaccinați. [Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Bilanț coronavirus 13 iulie 2021: Numărul cazurilor noi de Covid crește! Câte decese s-au înregistrat

Germania propune plata pentru cei vaccinați

Campania de vaccinare nu mai are același efect asupra cetățenilor. Astfel, autorităție s-au gândit să îi recompenseze pe cei care se vaccinează, pentru a obținute o imunitatea de turmă.

Germania și-a propus să atingă procentul de 85% din populație imunizată cu două doze de vaccin. Însă, până în acest moment, aproximativ 40% dintre germani au fost deja vaccinați de două ori. 

Citeste si: Cand ajunge in Romania valul patru de pandemie: „Nu este de glumit cu noua variantă Delta, prezintă un pericol!”

Economista comportamentală prof. Nora Szech din Germania recomandă stimulente financiare, deoarece consideră că imunitatea efectivă nu poate fi atinsă cu alte mijloace.

Guvernele din SUA, Grecia sau Elveția le promit celor care merg să se vaccineze că vor primi bere gratuită, bonuri de telefonie mobilă, alte gratuități, până la bilete pentru o loterie de vaccinare de un milion de dolari.

Profesorul economist comportamental Nora Szech de la renumitul Institut de Tehnologie Karlsruhe (KIT) și colega ei Marta Serra-Garcia de la Universitatea din San Diego au examinat modul în care stimulentele financiare ar putea spori disponibilitatea de vaccinare, potrivit Capital.ro.

Citeste si: Ne vom întoarce la masca de protecție? Explicațiile lui Valeriu Gheorghiță: "Trebuie să o purtăm"

Într-un interviu pentru Merkur.de, Szech explică cât de mare ar trebui să fie un posibil bonus de vaccinare și cât de eficiente sunt loteriile.

”Ne-am uitat la diferite facilități și la plăți monetare.

Ambele funcționează. Mai ales persoanele mai puțin educate, care sunt deosebit de expuse riscului de Covid-19, sunt vizate de astfel de stimulente.

Pentru 500 de euro s-ar vaccina

La 100 de euro, 80 la sută din toți adulții sunt gata să fie vaccinați. Pentru 500 de euro este aproape 90 la sută.

”Alocația pentru cheltuieli ar trebui plătită tuturor celor care au fost vaccinați – inclusiv retrospectiv.

Potrivit Institutului Ifo, valoarea socială a vaccinării este de 1500 de euro.

Ar trebui să oferim cel puțin o parte din asta oamenilor. 500 de euro ar fi doar o treime, dar pentru majoritatea oamenilor sunt mulți bani. Ar trebui să plătim asta.”, a explicat Nora Szech.

 

Citește-ne pe

Citește și:

A murit Virgil Abloh, creator al colecţiilor pentru bărbaţi Louis Vuitton. Gigi Hadid, Hailey Bieber și alte modele celebre, îndurerate de moartea designerului: "Am inima...

Au scăpat din IADUL Omicron - Avionul cu românii blocaţi în Africa de Sud, printre care aunt rugbiștii de la CSM Baia Mare, a aterizat la Otopeni

BOMBĂ! Florin Ristei, înșelat și părăsit de iubita supernă pentru un bărbat super celebru! Este SCANDAL imens

Austria a intrat în lockdown! Ce se întâmplă cu românii care aveau vacanțele planificate la schi

Like Creața este însărcinată pentru a doua oară. Primele imagini cu burtica de gravidă

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies