Valeriu Gheorghiță, liniștea dinaintea furtunii! Șeful campaniei de vaccinare a făcut noi declarații despre valul patru al pandemiei: ”Tulpina Delta are o rată crescută de atac”

,
Valeriu Gheorghiță, liniștea dinaintea furtunii!
Valeriu Gheorghiță, noii declarații despre valul 4 al pandemiei

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva SARS-CoV-2, a lăsat de înțeles că aceasta este liniștea dinainte furtunii dacă oamenii vor reduce ritmul de vaccinare.


In articol:

Șeful campaniei naționale de vaccinare a declarat, marți seară, că la acest moment țara noastră se află în perioada de acalmie, între valurile pandemiei de Covid-19, dar și că avem un important număr de persoane care s-au vaccinat cel puțin cu prima doză.

Valeriu Gheorghiță, despre perioada de acalmie, dar și despre rata de atac a tulpinei Delta

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva Covid-19, a declarat, marți seară, că ne aflăm într-o perioadă de acalmie, între valurile pandemiei, iar aceasta ar putea fi liniștea dinainte furtunii. Noua tulpină a virusului care provine din India, mai precis, versiunea Delta, care are o rată de atac mult mai puternică.

Valeriu Gheorghiță, liniștea dinaintea furtunii!
Tulpina Delta este mult mai contagioasa

”Eu cred că atunci când vorbim de măsuri de relaxare trebuie să ne uităm la mai multe criterii, nu doar la procentul de persoane vaccinate, şi cel mai important lucru este legat de evoluţia epidemiologică. Din fericire, evoluţia epidemiologică în România este una foarte bună. Suntem într-un scenariu verde, chiar Centrul European de Control al Bolilor ne situează pe harta Europei din acest punct de vedere ca fiind într-o situaţie foarte bună din punct de vedere epidemiologic”, a declarat Valeriu Gheorghiţă.

Citeste si: Ne pregătim de valul 4! Valeriu Gheorghiță, vești proaste pentru români: „Perspectiva unui nou val de îmbolnăviri...”

Medicul a declarat că cel puțin 4,6 milioane de români au fost vaccinaț cu cel puțin o doză împotriva SARS-CoV-2.

Totodată, Gheorghiță a mai precizat ca varianta indiană a virusului este cea mai adaptată dintre toate tulpinile care au circulat de la începutul pandemiei.

Valeriu Gheorghiță, liniștea dinaintea furtunii!
Se preconizează un nou val al pandemiei

”Din păcate, lucrurile sunt cât se poate de clare. Tulpina Delta, această variantă indiană, este una dintre cele mai adaptate din toate variantele circulante până la acest moment, are o capacitate de a se transmite cu uşurinţă de la o persoană, la alta, are o rată de atac crescut în ceea ce priveşte procentul celor care se îmbolnăvesc.

E o variantă adaptată, evoluată”, a declarat Gheorghiţă.

Acesta a mai subliniat că se adeverește ceea ce s-a prevăzut în urmă cu câteva luni, adică apariția unei noi tulpini a virusului, mult mai contagioasă și care se răspândește cu rapiditate. Șeful campaniei de vaccinare este de părere că vaccinarea este singura soluție pentru a reveni la normalitate, așa cum ne dorim.

Citeste si: Ministrul Sănătății, veste proastă pentru români: „Este vorba de câteva săptămâni până...” Anunț oficial despre pandemia de coronavirus!

 

Citește-ne pe

Citește și:

Medicul epidemiolog, Octavian Jurma, lanseaza un semnal catre autoritati in privinta unui nou val de infectari cu COVID-19! "Valul 4 poate fi prevenit în România doar prin...

Streinu Cercel a găsit cele două lucruri PROASTE din sistemul medical: 'Cred că ar putea să mişcăm puţin lucrurile în acest sens'

BOMBĂ! Florin Ristei, înșelat și părăsit de iubita supernă pentru un bărbat super celebru! Este SCANDAL imens

Lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat a fost actualizată! Carantina, obligatorie pentru acești cetățeni

Simptomele COVID-19 s-au schimbat! Cum îți dai seama dacă te-ai infectat cu varianta Delta a coronavirusului? 3 semne care nu trebuie ignorate

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies