Rafila - Explicatia numeroaselor vindecari de coronavirus: "In Romania au fost cazuri medii si usoare"

,

Numărul persoanelor declarate vindecate după infectarea cu coronavirus a ajuns la 5.269. Președintele Societății de Microbiologie, Alexandru Rafila, a explicat.


In articol:

Numărul persoanelor declarate vindecate după infectarea cu coronavirus a ajuns la 5.269.

Președintele Societății de Microbiologie, Alexandru Rafila, a explicat la Digi24 că în România au fost înregistrate forme ușoare și medii de infectare, fapt care justifică creșterea rapidă a persoanelor vindecate și externate.

Dacă vă uitați la numărul de pacienți din secțiile de terapie intensivă, cazurile grave, este mereu în jur de 250. Înseamnă că majoritatea formelor care au apărut în România au fost cazuri ușoare sau medii, iar durata de spitalizare pentru ele este mai scurtă, în general de circa două săptămâni până la negativarea a două teste consecutive la interval de 24 de ore”, a spus Rafila.

"De aceea numărul de persoane care se vindecă crește foarte rapid în România.

Dacă acest număr creștea mai lent ar fi însemnat că proporția cazurilor grave era mult mai mare, iar durata de spitalizare pentru un caz grav este de patru- șase săptămâni, nu de două săptămâni cum e pentru cazurile medii și ușoare", a explicat Alexandru Rafila, la Digi24.

Citeste si: Coronavirus provine dintr-un laborator din Wuhan? Pompeo spune că sunt “dovezi enorme” că noul coronavirus are ca origine un laborator din Wuhan

Citeste si: Profesorul Alexandru Rafila, avertisment pentru romanii care vor sa cumpere Remdesivir online! "Nu se administreaza acasa si nu se administreaza preventiv!”

Citeste si: Ce au descoperit medicii de la morgile din Germania despre coronavirus: "Mortii ne invata lectii despre viata"

 

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Klaus Iohannis: "Nu am nicio problema cu cetatenii de etnie maghiara, ci cu politicienii"

Nemții iau cu asalt casele de amanet pentru plata facturilor și altor cheltuieli curente (DW)

Regina NU a murit la ora anunțată de Palatul Buckingham! De ce nu s-a anunțat decesul la timp

Unde gasesti incaltaminte ieftina de calitate? Intr-un magazin online!

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies