Profesorul Alexandru Rafila, avertisment pentru romanii care vor sa cumpere Remdesivir online! "Nu se administreaza acasa si nu se administreaza preventiv!”

,

Alexandru Rafila a vorbit despre faptul că românii nu ar trebui să cumpere online medicamentul Remdesivir care se folosește în SUA pentru tratarea coronavirus.

Profesorul Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, recomandă oamenilor să nu încerce să cumpere de pe internet Remdesivir, noul medicament autorizat în Statele Unite ca terapie pentru Covid-19, pentru că produsul care ar fi de vânzare pe internet în mod sigur este contrafăcut. Acest medicament nu se găsește de cumpărat în farmacii, ci se administrează numai în spitale, injectabil, nu sub formă de pastile, și numai pacienților în stare critică.

"Eu sunt convins că deja se găseşte pe internet. Dar nu se găseşte de fapt medicamentul, se găseşte un nume şi un ambalaj cu o pastilă care poate să aibă efecte grave. Nu se administrează acasă şi nu se administrează preventiv!", a avertizat profesorul Rafila.

El a relatat că au existat probleme cu persoane care au luat cantităţi mari de hidroxiclorochină preventiv – şi în România, şi în alte ţări.

"S-a mai întâmplat şi în România, cred. E un medicament toxic, sunt medicamente care de obicei se dau în infecţii parazitare şi ele sunt introduse în terapia bolii, nu în profilaxie!", atrage atenţia profesorul Rafila.

Citeste si: Coronavirus Romania, 3 Mai: Numarul cazurilor de COVID-19 a depasit 13.000. Iata care este noul bilant!

Citeste si: Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, anunt despre pensiile romanilor: "Este prioritar ca Guvernul să respecte pensionarii"

"Remdesivirul, medicamentul care a fost aprobat în regim de urgenţă de agenţia americană FDA ca tratament etiologic pentru Covid-19, este un antiviral, care inhibă replicarea virală, adică multiplicarea virusului.

Practic, blochează o enzimă a virusului ce permite replicarea acidului nucleic viral, ARN-polimerază se numeşte enzima respectivă, şi acţionează prin blocarea acelei enzime. Este un medicament dezvoltat cu ceva timp în urmă, a fost încercat fără succes în tratamentul infecţiei cu virusul Ebola. A mai fost utilizat şi în alte infecţii produse de alte tipuri de coronavirus şi acum este testat pentru introducerea ca terapie în infecţia cu noul coronavirus!", a explicat Alexandru Rafila, sâmbătă seară. (sursa: digi24.ro)

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Coronavirus Romania, 3 Mai: Numarul cazurilor de COVID-19 a depasit 13.000. Iata care este noul bilant!

Fraţii Pavăl, proprietarii Dedeman, intră tare pe piața imobiliară din Capitală: investiții de ultimă oră

Regina NU a murit la ora anunțată de Palatul Buckingham! De ce nu s-a anunțat decesul la timp

Calendar ortodox 3 Mai 2020: sarbatoare importanta pentru crestini! Nu uita sa le spui "La multi ani!" sarbatoritilor!

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies