Calendar ortodox 3 Mai 2020: sarbatoare importanta pentru crestini! Nu uita sa le spui "La multi ani!" sarbatoritilor!

,

Calendar ortodox 3 Mai 2020: Ziua de azi este marcata cu cruce neagra in calendarul crestin-ortodox.

Astazi crestinii ortodocsi il sarbatoresc pe Sfantul Mucenic Timotei, Episcopul Prusiei.

Sfantul Mucenic Timotei a trait in timpul imparatului Iulian Apostatul (361-363). Pentru sfintenia sa, a primit de la Dumnezeu darul facerii de minuni. Din minunile sale amintim:

A ucis un balaur care ii omora pe calatorii de pe un drum ce ducea la Prusa. I-a aruncat balaurului in gura un acoperamant cu care se acoperea Euharistia din Sfantul Altar. A inviat pe un imparat cu numele Areta.

A intors de la moarte la viata pe o imparateasa care slujea idolilor. In urma acestei minuni, imparateasa a devenit crestina.

Sfantul Mucenic Timotei a fost aruncat in temnita din porunca imparatului Iulian. Chiar si in temnita fiind, credinciosii veneau la el ca sa asculte invatatura sa.

Imparatul Iulian auzind ca si legat Sfantul Timotei il propovaduieste pe Hristos, a poruncit sa i se taie capul. Sfantul Timotei a trecut la cele vesnice in anul 362.

Tot astazi este sarbatorit si Sfântul Irodion de la Lainici.
Cuviosul Irodion s-a născut în 1821, în București, și a primit la botez numele de Ioan. La vârstă de 20 de ani, a intrat ca frate în Mănăstirea Cernica. Devine călugăr pe 3 decembrie 1846, sub numele de Irodion.

În septembrie 1850 starețul său, Calinic, este hirotonit episcop la Râmnicu Vâlcea. Cu acest prilej, Calinic îl ia cu sine și pe Irodion. În anul 1854, îl numește stareț al schitului Lainici. Stareţul Irodion a păstorit mănăstirea 41 de ani, între anii 1854-1900, cu mici întreruperi.
Cuviosul Irodion a trecut la cele veșnice pe 3 mai 1900.

Cuviosul Irodion de la Lainici era vizionar

Foarte mulţi credincioşi din întreaga ţară băteau potecile înguste din defileul Jiului pentru a ajunge să vorbească, măcar pentru o clipă, cu preacuviosul părinte Irodion, scrie ziarullumina.ro.
Bolnavi, posedaţi, oameni cu fel de fel de necazuri veneau la el ca la un sfânt şi niciunul nu pleca acasă nemângâiat. Părintele Ioanichie Bălan, autorul „Patericului românesc”, povesteşte minunea pe care sfântul a făcut-o cu o femeie care venise la mănăstire pentru a-i aduce lapte: „V-am adus, părinte, lapte de pomană, de blagoslovenie!”, iar cuviosul i-a răspuns: „Nu primesc laptele, că nu este de la capra ta!”; „Ba nu, părinte - a zis femeia, de la capra mea este”; „Dar n-ai dat-o ieri diavolului? Cum să primesc, că nu mai este capra ta!” Atunci, femeia şi-a recunoscut păcatul şi din ziua aceea n-a mai pomenit numele necuratului.

 

Citește și:

Calendar ortodox, 5 septembrie 2020. Ce mari Sfinti sunt praznuiti astazi!

Calendar ortodox, 27 august 2020. Ce mare Sfant este praznuit astazi!

Calendar ortodox, marti, 25 august. Sarbatoare importanta pentru toti romanii. Ce nu ai voie sa faci in aceasta zi!

Lapte toxic: cand devine laptele toxic pentru organism

Ce varsta are Bogdan Jianu, logodnicul Catalinei Ponor! Diferenta dintre ei este foarte mare


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar mai putea interesa
Cookies