Program Metrorex de Crăciun. Care este orarul metrourilor în zilele de 24, 25 și 26 decembrie

,
Metrou în pandemie
Metrou în pandemie

Metroul bucureștean va circula de Crăciun potrivit orarului special realizat de Metrorex pentru zilele de sărbătoare.


In articol:

În zilele de 25, 26, 27, 28, 29 decembrie şi 1, 2 ianuarie metrourile vor circula conform graficelor pentru zilele de weekend şi sărbători legale pe toate magistralele.

Metrorex nu a anunțat încă oficial programul metrourilor de Crăciun și de Revelion, însă acesta nu va fi, cu siguranță, mult schimbat față de cel de anul trecut.

Anul trecut, în zilele de 23, 24, 30, 31 decembrie şi în zilele de 3, 4 ianuarie 2020 trenurile au circulat pe Magistrala 1 (Republica- Dristor 2) şi Magistrala 3 (Anghel Saligny- Preciziei) la un interval de 7 minute, pe Magistrala 2 (Berceni- Pipera) la un interval de 4 minute, iar pe Magistrala 4 (Gara de Nord 2- Parc Bazilescu) la un interval de circa 11 minute.

Metroul a circulat anul trecut, în noaptea de Revelion, între orele 00:00- 1:00 la un interval de 10 minute, iar de la ora 1:00 până la ora 5:00 la un interval de 20 de minute. Este foarte probabil ca anul acesta metroul să aibă program scurt în seara de Revelion din pricina pandemiei de Covid-19. Nu vor fi organizate petreceri, așa că Metrorex nu are de ce să țină circulația deschisă pentru metrouri în noaptea de Revelion.

Verificări la metrou în pandemie
Verificări la metrou în pandemie[Sursa foto: playtech.ro]

O nouă magistrală de metrou s-a deschis anul acesta!

Mult așteptata magistrală de metrou M5, care circulă în zona Drumul Taberei, a fost inaugurată anul acesta.

Magistrala M5 a fost inaugurată înainte de alegerile parlamentare din 6 decembrie, însă nu a ajutat PNL să câștige alegerile. PNL s-a clasat pe locul 2 la alegerile parlamentare din 6 decembrie, după PSD.

„În primul rând, felicitări, și Metrorex, și Ministerului Transporturilor, Guvernului, care s-a implicat în mod exemplar în finalizarea acestei investiții, și mi-am permis adineaori, jos, pe peron, să îi felicit și pe cei care au construit efectiv această linie de metrou. Este o mare realizare, trebuie să recunoaștem acest lucru, este cert, după Revoluție, cea mai mare realizare de acest tip, de tip metrou, din România. Sigur, nu a fost ușor până aici și această linie risca să devină așa, un fel de legendă, o legendă a amânărilor, dar, iată, a venit un guvern hotărât, care a dorit să dovedească că și astfel de lucrări

pot fi finalizate cu succes. Și iată că se inaugurează”, a declarat președintele României, Klaus Iohannis, la inaugurarea metroului din Drumul Taberei.

„Această realizare, cu certitudine, contribuie la îmbunătățirea vieții în București și este foarte important să se continue pe această linie. Trebuie să ajungem și cu infrastructura de transport în secolul XXI. Oamenii își doresc infrastructură, mobilitatea devine din ce în ce mai importantă pentru fiecare român și pentru asta Guvernul va trebui să insiste foarte mult – și eu voi insista foarte mult – pentru că avem nevoie de foarte multă infrastructură de transport, de comunicare, și așa mai

departe”, adăuga șeful statului.

Citeste si: Programul băncilor de Crăciun. Cum lucrează acestea în zilele de 24, 25 și 26 decembrie

 

Citește-ne pe
Citește și:

Calendarul zilelor libere în 2021. Prima mini-vacanța este mai aproape decât te-ai fi așteptat

Noi dovezi din Ibizagate: Corupția din fostul guvern al Austriei, care dădea lecții României, era URIAȘĂ și întreținută și de o companie de jocuri de noroc

Momente de teroare pentru Gina Pistol. O femeie s-a prezentat în fața porții ei: „Să aveți parte de ce mi-a făcut mie Smiley…”

Programul băncilor de Crăciun. Cum lucrează acestea în zilele de 24, 25 și 26 decembrie

Cum se va desfășura slujba de Crăciun. Regulile care vor trebui respectate de români în timpul sărbătorilor de iarnă

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies