Prognoza meteo ANM pentru duminică, 29 noiembrie. Vine iarna! Zonele unde va ninge și va fi lapoviță

,
meteo
Se pare că vom avea parte de preciăitații mixte și de ninsori.

Administratia Nationala de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru duminică, 29 noiembrie, iar vestile nu sunt imbucuratoare.


In articol:

Meteorologii au emis prognoza meteo pentru duminică, 29 noiembrie. Potrivit acestora, vremea se va răci în toată țara, temperaturile medii atingând valori apropiate de cele normale pentru această perioadă.

meteo
Potrivit meteorologilor, vremea se va răci în toată țara.

Prognoza meteo ANM pentru duminică, 29 noiembrie 

La nord-nord-est de spațiul geografic al țării noastre activează un nucleu ciclonic cu evoluție

retrogradă, ce va antrena către latitudini mai sudice o masă de aer rece, de origine maritim-polară.

În acest context sinoptic, în intervalul menționat, aria precipitațiilor se va extinde treptat dinspre nord. În Maramureș, jumătatea nordică a Transilvaniei, nord-vestul Moldovei, precum și în zonele montane aferente va ninge – în general slab cantitativ și se va depune un strat de zăpadă de până la 3-5 cm, iar pe arii relativ extinse în Crișana și în partea central-nordică a Moldovei vor fi ploi și precipitații mixte, cu transformare temporară în ninsori slabe.

Prognoza meteo ANM pentru principalele regiuni

Maximele se încadrează între minus 1 grad şi 8 grade Celsius. În Dobrogea şi cu Bărăgan trecător, apar ploi slabe şi, din când în când, vântul agită atmosfera pe litoral. Maximele se opresc la 6 grade la malul mării şi la doar 2 grade în nord-vestul provinciei.

În Moldova sudică şi în nordul Munteniei, prindem o zi mohorâtă, cu înnorări persistente şi lapoviţă.

Vremea rămâne rece pe tot parcursul zilei, iar temperaturile nu trec de 2-3 grade.

În jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina găsim atmosferă schimbătoare. În zonele joase va cădea lapoviţă, în timp ce, la munte, va ninge. Totuşi, vom avea parte şi de scurte momente însorite, iar maximele provinciei se încadrează între 2-5 grade Celsius.

Şi în nordul Transilvaniei şi în Maramureş avem vreme schimbătoare.

Pe-aici, predomina ninsorile, însă va cădea şi lapoviţă. Soarele se arata doar trecător, iar temperaturile rămân modeste şi se opresc la 2 grade.

În ţinuturile vestice găsim vreme închisă, cu lapoviţa şi ploi slabe în zonele de câmpie. În regiunile mai înalte zărim şi soarele din când în când, iar maximele cresc puţin faţă de ieri şi se opresc la 5 grade.

Citeste si: Vremea se schimbă radical! Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare meteo de vânt puternic și ninsoare

În Transilvania, prindem atmosferă

schimbătoare. Şi pe aici vor fi ninsori şi lapoviţă, iar în depresiuni rămâne foarte frig toată ziua şi maximele rămân negative. În rest, temperaturile urcă până la 2 grade Celsius.

În Oltenia, va fi ceva mai cald, însă apar ploi slabe şi chiar lapoviţă, în zonele mai înalte. Pe parcursul zilei ne vom bucura şi de scurte momente însorite, iar maximele ating 5-6 grade.

În ţinuturile sudice prindem o zi mohorâtă, cu înnorări persistente la câmpie şi lapoviţă în zonele de deal.

Temperaturile nu cresc foarte mult şi, la amiază, vor fi doar 3-4 grade în termometre.

În Bucureşti avem vreme închisă, cu înnorări persistente şi maxime ce se vor opri la 3 grade Celsius. La noapte, minimele coboară sub pragul îngheţului, ne aşteptam să cadă lapoviţă, iar spre dimineaţă, va ninge.

Şi la munte prindem atmosferă închisă. Soarele se arată doar trecător şi se anunţă ninsori slabe în majoritatea masivelor. În acelaşi timp, se face mai răcoare în toată zona montană

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Vremea se schimba radical! Un vortex polar va lovi Romania in weekend! Ce spun meteorologii despre acest fenomen!

INTERVIU Un reprezentant ALRO Slatina anunță că prețul energiei electrice se va TRIPLA pentru consumatorii casnici

Clasament Survivor România 2021. Cine se află pe primul loc în top după plecarea Anei Porgras. Răsturnare totală de situație

Un val de frig lovește România! Încep ninsorile și temperaturile scad dramatic!

Cod galben de ploi torențiale! Care sunt zonele vizate

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies