Un val de frig lovește România! Încep ninsorile și temperaturile scad dramatic!

,
Ploaie si lapovita
Vremea se strică în majoritatea regiunilor

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat cum va fi vremea în următoarele două săptămâni.


In articol:

Temperaturile vor scădea dramatic, iar la munte vom avea parte și de ninsori. În majoritatea regiunilor ploile vor fi mai dese și mai însemnate cantitativ ca în precedenta perioadă.

Estimarea ANM este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor, informează Administrația Națională de Meteorologie pe site-ul ei.

Cum va fi vremea în perioada 5-18 octombrie

BANAT

Valorile termice maxime vor fi în scădere până în data de 8 octombrie, de la medii de 26...27 de grade, spre 17 grade. Până la începutul celei de-a doua săptămâni, valorile maxime vor fi în creștere, iar media acestora se va situa în jurul a 24 de grade. În a doua jumătate a intervalului, maximele termice vor fi în scădere ușoară și treptată spre medii de 20 de grade. Temperaturile minime vor fi în scădere de la medii de 15 grade la începutul intervalului, spre 8 grade, în jurul datei de 9 octombrie.

Între 9 și 13 octombrie, minimele termice vor fi în creștere spre valori, în medie, de 11...12 grade, apoi vor scădea treptat până la sfârșitul intervalului, spre 9...10 grade.

Va ploua, posibil însemnat cantitativ, în intervalul 5–8 octombrie, iar după data de 12 octombrie, probabilitatea de apariție a ploilor va fi din nou în creștere.

CRIŞANA

Temperaturile maxime vor fi în scădere până în data de 8 octombrie, de la medii de 26...27

de grade, spre 16...17 grade. Până în data de 12 octombrie, valorile maxime vor fi în creștere, iar media acestora va ajunge la 24 de grade. În a doua săptămână, maximele termice vor fi în scădere ușoară și treptată spre medii de 19 grade. Temperaturile minime vor fi în scădere de la medii de 14 grade la începutul intervalului, spre 7 grade, în jurul datei de 9 octombrie. Între 9 și 13 octombrie, minimele termice vor fi în creștere spre valori, în medie, de 11 grade, apoi vor scădea treptat până la sfârșitul celei de-a doua
săptămâni, spre 9 grade.

Va ploua în intervalul 5–8 octombrie, iar după data de 12 octombrie, probabilitatea de apariție a ploilor va fi din nou în creștere. Izolat cantitățile de apă vor putea fi însemnate.

TRANSILVANIA

Până în data de 9 octombrie, maximele termice vor fi în scădere, de la medii de 26...28 de grade, spre 17 grade. Apoi, între 9 și 12 octombrie, valorile maxime vor fi în creștere, iar media acestora va ajunge la 22...23

de grade. În a doua săptămână, temperaturile maxime vor fi în scădere spre medii de 18 grade. Minimele termice vor fi în scădere de la medii de 13...14 grade la începutul intervalului, spre 5 grade, în data de 10 octombrie. Între 10 și 13 octombrie, minimele termice vor fi în creștere spre valori, în medie, de 8 grade, apoi vor scădea ușor și treptat până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni, spre 6 grade.

Vor fi ploi în intervalul 5–8 octombrie, pe arii restrânse însemnate cantitativ. După data de 13 octombrie, probabilitatea de apariție a ploilor va fi din nou în creștere.

MARAMUREŞ

Până în data de 8 octombrie, maximele termice vor scădea de la medii de 26...27 de grade, spre 16 grade. Până la începutul celei de-a doua săptămâni, valorile maxime vor fi în creștere, iar în medie, acestea vor ajunge să se situeze în jurul a 22 de grade. În a doua jumătate a intervalului, temperaturile maxime vor fi din nou în scădere treptată spre medii de 18 grade. Temperaturile minime vor fi în scădere de la medii de 13...14 grade la începutul intervalului, spre 6 grade, în data de 10 octombrie. Între 10 și 13 octombrie, minimele termice vor fi în creștere spre valori, în medie, de 10 grade, apoi vor scădea treptat până la sfârșitul intervalului, spre 7 grade.

Va ploua, pe arii restrânse însemnat cantitativ, în intervalul 5–8 octombrie, iar după data de 13 octombrie, probabilitatea de apariție a ploilor va fi din nou în creștere.

Ploaie
Vom avea parte de mai multe ploi în următoarele două săptămâni

MOLDOVA

Până în data de 9 octombrie, vremea va fi într-un proces de răcire, ce se va resimți mai ales la valorile diurne. Astfel, maximele termice vor scădea de la medii de 26 de grade, spre 18...19 grade. Până la începutul celei de-a doua săptămâni, valorile maxime vor fi în creștere, iar media acestora va ajunge să se situeze în jurul a 22 de grade. În a doua jumătate a intervalului, temperaturile maxime vor fi din nou în scădere treptată spre medii de 18 grade. Temperaturile minime vor fi în scădere, semnificativă între 8 și 10 octombrie, de la medii de 15 grade la începutul intervalului, spre 8 grade, în data de 10 octombrie. Între 10 și 13 octombrie, minimele termice vor fi în creștere spre valori, în medie, de 10...11 grade, apoi vor
scădea ușor și treptat până la sfârșitul intervalului, spre 9 grade.

Va ploua, pe arii restrânse însemnat cantitativ, în intervalul 6–8 octombrie, iar după data de 13 octombrie, probabilitatea de apariție a ploilor va fi din nou în creștere.

DOBROGEA

Până în data de 9 octombrie, vremea va fi într-un proces de răcire, mai accentuată în intervalul 7-9 octombrie. Astfel, maximele termice vor scădea de la medii de 25...26 de grade, spre 20 grade. Până în data de 13 octombrie, valorile maxime vor fi în creștere ușoară, iar media acestora va ajunge să se situeze în jurul a 22 de grade. Până la sfârșitul intervalului, temperaturile maxime vor fi din nou în scădere ușoară și treptată spre medii de 20 de grade. Temperaturile minime vor fi în scădere, semnificativă între 8 și 10 octombrie, de la medii de 17...18 grade la începutul intervalului, spre 12 grade, în data de 10 octombrie. Între 10 și 14 octombrie, minimele termice vor fi în creștere ușor spre valori, în medie, de 14 grade, apoi vor scădea ușor și treptat până la sfârșitul intervalului, spre 12 grade.

Va ploua, izolat însemnat cantitativ, în intervalul 6 – 8 octombrie, iar după data de 13 octombrie, probabilitatea de apariție a ploilor va fi din nou în ușoară creștere.

MUNTENIA

Temperaturile maxime vor fi în scădere până în data de 9 octombrie, de la medii de 29 de grade, spre 21 de grade. Până în data de 13 octombrie, valorile maxime vor fi în creștere, iar media acestora va ajunge la 24 de grade. În a doua săptămână, maximele termice vor fi în scădere ușoară și treptată spre medii de 20...21 de grade. Temperaturile minime vor fi în scădere de la medii de 15...16 grade la începutul intervalului, spre 8...9 grade, în jurul datei de 10 octombrie. Între 10 și 14 octombrie, minimele termice vor fi în creștere spre valori, în medie, de 11...12 grade, apoi vor scădea treptat până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni, spre 10 grade.

Va ploua în intervalul 6–8 octombrie, iar după data de 13 octombrie, probabilitatea de apariție a ploilor va fi în ușoară creștere. Izolat cantitățile de apă vor putea fi însemnate, mai ales la începutul intervalului.

OLTENIA

Temperaturile maxime vor fi în scădere până în data de 8 octombrie, de la medii de 27 de grade, spre 20 de grade. Până în data de 12 octombrie, valorile maxime vor fi în creștere, iar media acestora va ajunge la 23 de grade. În a doua săptămână a intervalului, maximele termice vor fi în scădere ușoară și treptată spre medii de 20 de grade. Temperaturile minime vor fi în scădere de la medii în jurul a 16 grade la începutul intervalului, spre 8 grade, în jurul datei de 10 octombrie. Între 10 și 13 octombrie, minimele termice vor fi în creștere spre valori, în medie, de 11 grade, apoi vor scădea treptat până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni, spre 9...10 grade.

Va ploua în intervalul 5–8 octombrie, iar după data de 13 octombrie, probabilitatea de apariție a ploilor va fi din nou în creștere. Izolat cantitățile de apă vor fi însemnate.

LA MUNTE

Temperaturile maxime vor fi în scădere până în data de 8 octombrie, de la medii de 19 grade, spre 9...10 grade. Până în data de 12 octombrie, valorile maxime vor fi în creștere, iar media va ajunge la 15 grade. În a doua săptămână, maximele termice vor fi în scădere treptată spre medii de 11 grade. Temperaturile minime vor fi în scădere de la medii de 11 grade la începutul intervalului, spre 2 grade, în jurul datei de 9 octombrie. Între 9 și 13 octombrie, minimele termice vor fi în creștere spre valori, în medie, de 7 grade, apoi vor scădea treptat până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni, spre 4 grade.

Va ploua în intervalul 5–8 octombrie, iar pe arii restrânse cantitățile de apă vor fi însemnate. După data de 13 octombrie va crește din nou probabilitatea de apariție a ploilor, iar la altitudini mari vor fi posibile și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.

Cod galben de ploi la sfârșitul săptămânii

Meteorologii ANM au emis mai multe avertizări cod galben de ploi, valabile pentru sfârșitul acestei săptămâni. Avertizările meteorologilor sunt valabile până mâine dimineață, respectiv poimâine dimineață.

În mai multe zone din țară se vor semnala averse, uneori și cu caracter torențial.

" Instabilitatea atmosferica va fi temporar accentuata in zonele de deal si de munte, Maramures, Transilvania, cea mai mare parte a Olteniei si Moldovei si nord-vestul Munteniei. Vor fi averse ce vor avea si caracter torential, descarcari electrice, vijelii si grindina. In intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitatile de apa vor depasi 25...35 l/mp si izolat 40...60 l/mp”,  au anunțat specialiștii ANM.

Vremea urmează să se strice și în Capitală la sfârșitul acestei săptămâni, bucureștenii urmând să aibă și ei parte de ploi, unele chiar însemnate cantitativ.

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Cod galben de ploi torențiale! Care sunt zonele vizate

STUDIU Românii aruncă mâncarea la gunoi: Ce găsesc firmele de sabritate în tomberoane

Demisie de răsunet în Guvern! Premierul Florin Cîțu a încercat să acopere rușinea

Prognoza meteo ANM pentru miercuri, 7 octombrie 2020. Vremea ne da batai de cap: cod galben de ploi!

Horoscop miercuri, 7 octombrie 2020. Zodia care primeste o veste neplacuta

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies