Mario Iorgulescu stă într-o clinică privată din Italia. Tânărul a fost scos din țară cu un avion privat imediat după accidentul provocat în 2019, nefiind audiat de către procurori sau magistrați pe timpul urmăririi penale și a desfășurării procesului în instanță.
Când va fi dată sentința definitivă pentru Mario Iorgulescu
Conform magistraților, sentința definitivă va fi dată pe 11 octombrie a.c. Avocații familiei lui Mario Iorgulescu au solicitat schimbarea încadrării juridice pentru care este judecat tânărul, din omor în ucidere din culpă, cerere care a fost respinsă de magistrați.
Reamintim că pe 8 septembrie 2019, Mario Iorgulescu a fost la petrecerea organizată de familia unei prietene în satul Gulia, comuna Tărtărești, unde a băut alcool. Acolo, Mario a aflat că fosta lui iubită, de care se despărțire recent, se afla într-un club din Herăstrău, lucru care l-a determinat să fie nervos și să țipe la ea.
Ce ne transmite fugarul criminal Mario Iorgulescu, condamnat la 15 ani și 8 luni de închisoare, pentru omor.: „Aș ruga-o pe doamna judecător să nu mai ruineze o viață de om că deja a fost ruinată o familie… Voi renunța la cetățenia română! Nu vă e rușine?”.
Mândru că sunt român! pic.twitter.com/9XJ3e9hU7V — santa.romică (@santaromica) February 10, 2023
În jurul orei 02:50 noaptea, petrecerea s-a sfârșit. Mario a avut o criză de gelozie și de nervi, o alcoolemie de 1,96 g/l și consumase inclusiv cocaină, așa că a decis să urce la volan, într-un Aston Martin DBS, îndreptându-se spre București, spun procurorii.
De acolo, a intrat în Capitală prin Chitila, circulând cu viteze cuprinse între 140 km/h- 164 km/h, iar în intersecţia dintre Şoseaua Chitilei şi strada Teodor Neagoe a intrat pe culoarea roşie a semaforului cu viteza de 145 km/h, după care a urcat până la viteza de 162 km/h în momentul în care a depășit o altă mașină care circula regulamentar pe banda I.După asta, Mario Iorgulescu s-a urcat cu mașina pe un scuar, a apăsat până la capăt pedala de accelerație, a pătruns pe contrasens și s-a ciocnit frontal cu un autoturism condus de un tânăr de 24 de ani, care a murit pe loc. La câteva zile de la tragedie, Mario Iorgulescu avea să fie dus cu un avion privat în Italia și internat într-o clinică.
Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul
Mario Iorgulescu, condamnat în primă instanță la 15 ani și opt luni de închisoare, transmite pe Instagram salutări către statul român.
— Mircea Marian (@mircea_marian) March 16, 2023
Ce bataie de joc, nu mă pot abține… pic.twitter.com/juiUt3DUiQ
După ce a fost trimis în judecată în lipsă, pe 10 februarie 2023 a fost condamnat de Tribunalul București la 15 ani și opt luni de închisoare pentru omor şi conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului şi drogurilor, relatează Hot News.
Mario Iorgulescu nu suferă de afecțiuni psihice, conform susținerilor inițiale
Judecătoarea Manuela Orzață a demontat faptul că Mario Iorgulescu ar suferi de afecțiuni psihice din copilărie, dat fiind faptul că tânărul și-a obținut permisul de conducere, de asemenea susține că ar fi putut să fie prezent la proces și să fie tratat pentru eventualele probleme medicale în penitenciarele din România.
„Aşadar, dacă vreun medic, în toată perioada cât inculpatul a deţinut permis de conducere, ar fi luat cunoştinţă de existenţa unor afecţiuni psihice grave de natură a-l declara pe inculpat inapt psihologic să conducă autovehicule pe drumurile publice, avea obligaţia legală să o facă(...)
Astfel de acte medicale din care să rezulte afecţiuni mintale grave nu au fost depuse la dosarul cauzei, inexistenţa acestor acte înainte de evenimentul rutier fiind susţinută de faptul că deţinea un permis de conducere valabil la data evenimentului rutier(...)
Nu se poate accepta în mod rezonabil că părinţii unei persoane ar fi permis acelei persoane cu tulburări mintale grave să aibă acces la un astfel de vehicul puternic, care se poate transforma oricând într-o armă a crimei, fără a exista riscul de a pune în pericol nu doar viaţa propriului copil, dar şi a altor persoane, şi de a se supune totodată riscului de a fi acuzaţi de săvârşirea unei complicităţi morale la săvârşirea unei infracţiuni contra vieţii”, a declarat magistratul.
Pe lângă toate acestea, atitudinea afișată de Mario Iorgulescu în fața unui reprezentant al Curții de Apel din Milano, care l-a vizitat în clinica la care este internat, nu i-a creat o reputație bună.
„Sub acest aspect, se observă din CD-ul înaintat de organele judiciare italiene, la solicitarea instanţei de judecată, cum inculpatul, stând picior peste picior, uşor bronzat, păstrează tăcerea când este întrebat cu privire la anumite aspecte pe care instanţa le-a apreciat necesare, incluzând numele şi prenumele său şi alte date necesare pentru identificare (aspecte cu privire la care nu are dreptul la tăcere, potrivit legii, putând păstra tăcerea doar cu privire la fapta ce i se impută).
Inculpatul acceptă astfel strategia apărării de a păstra tăcerea şi de a invoca afecţiuni medicale psihice care îl împiedică să participe la proces, deşi prin simpla acceptare a acestei strategii inculpatul dovedeşte că înţelege ce se întâmplă”, mai menționează motivarea.
Instanța a mai declarat și că familia lui Mario Iorgulescu a refuzat o expertiză medicală INML, susținând că acesta ar fi arestat din momentul în care ar ajunge la noi în țară.