Magistrații din Italia refuză extrădarea lui Mario Iorgulescu din cauza „stării lui psihice”, susține avocatul tânărului

,
Mario

Magistrații din Italia refuză extrădarea lui Mario Iorgulescu din cauza „stării lui psihice”, susține avocatul tânărului

[Sursa foto: Twitter]

Avocatul lui Mario Iorgulescu, Oleg Burlacu, spune că magistrații din Italia refuză extrădarea acestuia „deoarece starea psihică a lui este de natură să împiedice participarea conștientă la proces”.

Oleg Burlacu, avocatul lui Mario Iorgulescu, tânărul care a omorât un om când a condus drogat, a susținut, miercuri, că magistrații din Italia ar fi respins, zilele trecute, cele două mandate europene de arestare emise pe numele acestuia „deoarece starea psihică a lui este de natură să împiedice participarea conștientă la proces”, relatează Libertatea, citat de G4Media.

Magistrații italieni refuză extrădarea lui Mario Iorgulescu din cauza „stării psihice”

Mario

Magistrații italieni refuză extrădarea lui Mario Iorgulescu din cauza „stării psihice”

[Sursa foto: Twitter]

Mario Iorgulescu, fiul șefului Ligii Profesioniste de Fotbal, Gino Iorgulescu, este judecat de Tribunalul București pentru omor. Tânărul este acuzat că în data de 7 septembrie 2019 a omorât cu mașina un tânăr de 24 de ani. La momentul accidentului, șoferul ar fi fost beat și consumase substanțe stupefiante. 

Citeste si: Unde se află Mario Iorgulescu. Au trecut 2 ani și jumătate de la cumplitul accident

Mario Iorgulescu se află acum în Italia, unde s-ar fi dus pentru a urma niște tratamente medicale în timp ce era cercetat pentru uciderea unui tânăr în vârstă de 24 de ani într-un accident rutier.

Într-un alt dosar din 2021, Mario Iorgulescu a fost condamnat definitiv la trei ani de închisoare de Tribunalul București, pentru că, împreună cu alți inculpați, l-ar fi sechestrat și bătut pe un tânăr care le-a împrumutat bani și i-a cerut înapoi.

În dosarul respectiv, Mario Iorgulescu a fost reținut de procurori în 2016, relatează G4Media.

„Curtea de Apel din Milano a stabilit că Mario Iorgulescu este într-o stare medicală gravă și a respins ambele mandate europene de arestare solicitate de statul român”, a explicat avocatul lui Mario Iorgulescu, Oleg Burlacu.

Citeste si: Urare pentru Mario Iorgulescu de la mama copilului ramas orfan de tata: "Când o avea copilul meu 24 de ani, să vină şi să se târască în faţa lui, asta îmi doresc"

Judecătorii italieni au motivat decizia declarând că „starea psihică a lui Iorgulescu Gino Mario este de natură să împiedice participarea conștientă la proces într-un mod ireversibil”.

De asemenea, Gino Iorgulescu a confirmat spusele avocatului fiului său: „Da, așa este. Este o decizie de pe 31 mai sau 1 iunie, nu-mi mai amintesc bine…

Băiatul meu va rămâne internat pentru că suferă de o boală ireversibilă. Nu știu ce va face statul român dacă Mario va fi externat peste un an sau doi.”

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Drept la replica: Mario Iorgulescu nu este internat intr-un spital de lux din Italia

Ludovic Orban, alias Lăpușneanu cel Mic, către USR: Dacă voi nu m-aţi vrut, eu vă vreau

Drept la replica: Mario Iorgulescu nu este internat intr-un spital de lux din Italia

Șapte ani de închisoare pentru șoferii care schimbă poziția unei mașini după un accident cu victime. Ce prevede legea

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies