"Prima casa" inlocuit cu ”O casă pentru fiecare familie”? Tot ce trebuie să știi despre noul Program

,

Guvernul a publicat proiectul de Ordonanță de Urgență al programului ”O casă pentru fiecare familie"


In articol:

De asemenea, poți obține reducerea cu 1 punct procentul a ratei dobanzii creditului garantat pentru beneficiarii eligibili care sunt incadrati sau au in familie persoane incadrate cu un grad de handicap grav.

Notă: reducerea cumulata pentru un contract de credit nu poate depasi 4,6 puncte procentuale.

7. Ce se întâmplă în cazul unei daune?

În cazul provocării unor daune asupra locuinţei, ca urmare a producerii unui risc asigurat, de natură a o face improprie utilizării potrivit destinaţiei, beneficiarul va putea achiziţiona o a doua locuinţă în cadrul Programului, cu condiţia stingerii creditului contractat iniţial în cadrul Programului. Prin locuinţă improprie utilizării în sensul Programului se înţelege locuinţa afectată de daune constatate şi evaluate la o valoare de cel puţin 50% din valoarea creditului acordat iniţial.

Dacă beneficiarul solicită continuarea contractului de credit, cu novarea obiectului garanţiei, Ministerul Finanţelor Publice îşi poate exprima acordul cu privire la cesionarea sumelor provenite din plata drepturilor de despăgubire de către asigurator, în vederea achiziţionării unei noi locuinţe în cadrul Programului. Valoarea noii locuinţe dobândite de către beneficiar, astfel cum a fost evaluată în condiţiile legii, trebuie să fie cel puţin egală cu valoarea creditului contractat, la care se adaugă valoarea avansului.

Citeste si: Guvernul a decis. Se dau vouchere de 5.000 de euro românilor. Cine poate beneficia de bani

8. Alte 3 lucruri pe care ar trebui să le știi

Păi ți-ar putea fi util de știut faptul că locuintele din cadrul Programului pot fi predate catre alt beneficiar cu respectarea conditiilor Programului.

Sau că, în cadrul Programului Statul acorda o cumparatorilor o prima pe care o utilizeaza pentru plata valorii locuintei reprezentand 700 lei din valoarea uni metru patrat construit pentru locuintele noi cu suprafete intre 50 mp si 100 mp.

In situatia in care cumparatorul nu achita obligatiile catre vanzator sau renunta la locuinta inaintea termenului de expiare a contractului de credit pretul de revanzare a locuintei de catre vanzator va avea in vedere si subventia acordata care revine urmatorului cumparator, calculata ca prorata pentru perioada de rambursare ramasa.

REFERINTE
Ce prevede programul "O familie, o casă": garanție de 80% de la stat, dobândă fixă de 5,5%, subvenții pentru familii, avans între 5% și 10%

Vezi cele mai noi stiri Kanal d

 

Citește-ne pe
Citește și:

Tragedie in aceasta dimineata la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iași. S-a aruncat pe geam

Bărbat ATACAT de fosta iubită: Agresoarea i-a pulverizat spray lacrimogen în față și i-a distrus mașina

Boala nemiloasă de care suferă Simona Halep. Totul a început din adolescență

HOROSCOP săptămâna 27 mai - 2 iunie 2019. Berbecii au o săptămână agitată, Leii sunt extrem de sensibili

Cu doar câteva ore înainte să moară, tânăra mămică a făcut un ultim apel către rudele sale: „Asta era singura ei dorință”

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies