Guvernul a decis. Se dau vouchere de 5.000 de euro românilor. Cine poate beneficia de bani

,

Eugen Teodorovici a semnat contractul pentru finanţare proiect „Facilitarea inserţiei pe piaţa muncii a persoanelor cu dizabilităţi”.

Astfel, mai mult de 7.000 persoane cu dizabilităţi, cu vârste între 18 şi 65 ani, vor primi vouchere în cuantum de până la 5.000 euro, pe care le pot folosi sa îşi procure echipamente care să le uşureze viaţa şi să le dea, totodată, şansa la o activitate remunerată: cititoare pentru nevăzători, fotolii rulante, proteze audio, elevatoare, diverse instrumente ajutătoare pentru scriere sau desen dar şi instrumente manipulatoare robotizate.

Echipamentele asistive au scopul de a uşura viaţa persoanelor cu dizabilitati, care se pot reinventa în plan profesional şi se pot reintegra social mai bine. Proiectul îşi propune să ajute persoanele cu dizabilităţi să îşi găsească un loc de muncă. În acest scopt va fi acordată o subvenţie de 2.250 lei / lună, timp de un an şi jumătate, angajatorilor care încadrează persoane cu dizabilităţi.

„În urmă cu o lună lansam aici la Palatul Victoria apelul pentru finanţarea din fonduri europene a proiectului pentru facilitarea inserţiei pe piaţa muncii a persoanelor cu dezabilităţi, un proiect care va schimba în bine viaţa a mii de români. Semnarea astăzi a acestui contract dovedeşte că guvernul PSD- ALDE îşi respectă angajamentele şi vreau să felicit echipele Ministerului Fondurilor Europene, Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale şi a Agenţiei Naţionale pentru Persoanele cu Dezabilităţi pentru ritmul susţinut în care au întreprins demersurile necesare pentru a porni acest proiect important”, a afirmat premierul Viorica Dăncilă, care a participat la ceremonia de semnare a contractului pentru finanţare a proiectului, joi la Palatul Victoria, potrivit mediafax.ro.

Premierul a adăugat că proiectul pentru persoanele cu dizabilităţi are o valoare toală de peste 23 milioane euro.

„Vorbim astăzi despre un proiect în valoare de peste 23,5 milioane de euro prin care persoanele cu dizabilităţi, pe lângă consilierea specifică, vor fi ajutate să îşi cumpere dispozitive asistive care se să îi ajute să ducă o viaţă cât mai aproape de normal, inclusiv din punct de vedere profesional facilitându-le astfel accesul pe piaţa muncii. Sunt oameni care merită respectul nostru pentru curajul cu care luptă să îşi depăşească limitele şi al căror potenţial merită să fie pus în valoare într-o societate pe care ne-o dorim fără bariere. În plus firmele vor fi stimulate să angajeze şi persoanele cu dezabilităţi prin acordarea unei subvenţii de 2.250 de lei pe lună pentru o perioadă de 18 luni”, a conchis Dăncilă.

 

Citește și:

5 lucruri neobișnuite despre plantele carnivore

Charlie Hebdo toarnă gaz pe foc în relațiile franco-turce: Președintele Erdogan va fi ironizat pe prima pagină a publicației

O adolescenta de 14 ani a descoperit un tratament care ar putea opri pandemia de coronavirus

Mama Alexandrei Macesanu: "Multumesc statului roman ca ne-a gasit copilul si ne si amendeaza!" Cazul Caracal, inca o contestatie respinsa spre disperarea parintilor...

Cum se face dulceața de ardei iute. Iată rețeta cea mai comună


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar mai putea interesa
Cookies