Preț benzină și motorină luni, 12 decembrie 2022. Ce se întâmplă cu subvenția la carburanți după 1 ianuarie 2023

Author: Sara Andreescu
Actualizat: 12 dec 2022, 09:05

La ce preț au ajuns carburanții luni

Sursa: PixaBay

Preț benzină și motorină luni, 12 decembrie 2022. Află care sunt stațiile peco unde găsești azi cel mai bun preț la benzină, motorină și GPL din România!

Preț benzină- motorină luni,

12 decembrie 2022. Prețurile la carburanți pentru toate orașele din țară au fost publicate de peco-online.ro, iar șoferii pot verifica lista de mai jos pentru a vedea cât costă un litru de benzină standard, motorină standard, benzină premium și motorină premium, dar și GPL pentru ziua de astăzi. 

Descoperă, în lista de mai jos, care sunt stațiile peco unde găsești luni cel mai bun preț la benzină, motorină și GPL din România! 

Citește și: Preschimbare permis auto 2022. Care sunt actele necesare și cât costă înlocuirea permisiului de conducere expirat

Preț benzină și motorină luni, 12 decembrie 2022

Preț benzină- motorină luni, 12 decembrie 2022Prețurile la carburanți pentru toate orașele din țară au fost publicate de peco-online.ro, iar șoferii pot verifica lista de mai jos pentru a vedea cât costă un litru de benzină standard, motorină standard, benzină premium și motorină premium, dar și GPL pentru ziua de astăzi. 

Începutul de săptămână aduce o nouă ieftinire a prețului la carburanți. Benzina se apropie azi de pragul de 6 lei pe litru, în vreme ce litrul de motorină standard se vinde la stațiile Petrom cu 7.26 de lei. 

Cel mai mic preț pentru benzină și motorină luni, 12 decembrie 2022

Prețurile la carburanți pentru luni, 12 decembrie 2022, au fost afișate și se observă astăzi o scădere a prețurilor la benzină și motorină față de zilele anterioare. 

Potrivit datelor furnizate de peco-online.ro, cea mai ieftină benzină din România se vinde luni cu 6.10 lei și se găsește la acest preț în județul Timiș, la stația Lukoil din localitatea Cenad.  

În ceea ce privește preț motorină luni, 12 decembrie 2022, cel mai bun preț pentru acest tip de carburant este de 7.24 de lei și o găsiți la acest preț la stația Petrom din Tărtășești, județul Dâmbovița. 

Cel mai bun preț la GPL este astăzi de 3.99 lei și se vinde la acest preț la mai multe stații peco din București. 

Preț benzină și motorină luni, 12 decembrie 2022- București 

Cel mai mic preț benzină: 6.11 lei

Cel mai mic preț motorină: 7.26 lei

Cel mai pic preț GPL: 3.99 lei 

Cel mai bun preț pentru benzina standard din București este luni de 6.11 lei și se vinde cu acest preț la stația Petrom din Sectorul 5 și la stațiile Lukoil din Sectorul 1. 

Citește și: Cătălin Botezatu a vorbit despre motivul pentru care Stephan Pelger s-a sinucis: „El avea probleme”

Cel mai bun preț pentru motorina standard din București luni, 12 decembrie 2022, este de 7.26 lei și se vinde la acest preț la stația Petrom din Sectorul 5. 

Cel mai bun preț pentru GPL din București este de 3.99 lei și se vinde la acest preț la mai multe stații Lukoil, Petrom, Mol și OMV. 

Citește și: Schimbări în noul Cod Rutier: Sute de permise auto urmează să fie suspendate începând din această iarnă

Preț benzină și motorină luni, 12 decembrie 2022- Cluj-Napoca 

Cel mai mic preț benzină: 6.14

Cel mai mic preț motorină: 7.29

Cel mai pic preț GPL: 4.03

Preț benzină și motorină luni, 12 decembrie 2022- Timișoara 

Cel mai mic preț benzină: 6.12

Cel mai mic preț motorină: 7.29

Cel mai pic preț GPL: 4.03

Preț benzină și motorină luni, 12 decembrie 2022- Iași 

Cel mai mic preț benzină: 6.14

Cel mai mic preț motorină: 7.29

Cel mai pic preț GPL: 4.03

Preț benzină și motorină luni, 12 decembrie 2022- Constanța 

Cel mai mic preț benzină: 6.14

Cel mai mic preț motorină: 7.26

Cel mai pic preț GPL: 4.01

Pentru mai multe informații referitoare la preț benzină și motorină luni, 12 decembrie 2022 consultați   peco-online.ro 

Preț carburanți 15 mai 2023: Ușoară creștere a prețurilor. Cu cât se vinde luni litrul de benzină sau motorină

Ce se întâmplă cu subvenția la carburanți după 1 ianuarie 2023 

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a anunțat ce se va întâmpla cu subvenția la motorină și benzină de la 1 ianuarie 2023. Câciu spune că o decizie privind păstrarea sau eliminarea subvenționării cu 50 de bani poate fi luată numai după o analiză atentă. 

„Această decizie probabil o să luăm după data de 20 decembrie. O să luăm astfel încât să putem să facem dacă este o prelungire sau nu. Am cerut date de analiză cu privire la anticipația de preț pe piața combustibililor. De ce? Pentru că acum vedeți că prețul este în scădere deși a intervenit embargoul asupra petrolului rusesc.

Vreau să văd cum se manifestă acest preț din perspectiva tuturor piețelor care au futures pe petrol, dar și pe ceea ce înseamnă produsele finale: benzină și motorină pentru a nu avea un efect toxic în piață. De ce zic efect toxic? Adică să nu crească costurile pentru companii. Dacă mie mi se menține prețul așa cum este, este o abordare. Dacă în schimb există semnale că undeva spre ianuarie, spre final, atunci vom avea în analiza asta, vom lua o decizie”, a declarat ministrul Câciu, citat de știripesurse.ro