Preț benzină și motorină 29 noiembrie 2022. La ce preț a ajuns marți litrul de benzină sau de motorină

Author: Sara Andreescu
Actualizat: 29 nov 2022, 10:35

Preț benzină motorină marți 29 noiembrie 2022

Sursa: freepik.com

Preț benzină și motorină marți, 29 noiembrie 2022. Află care sunt stațiile peco unde găsești azi cel mai bun preț la benzină, motorină și GPL din România!

Preț benzină- motorină marți,

29 noiembrie 2022. Prețurile la carburanți pentru toate orașele din țară au fost publicate de peco-online.ro, iar șoferii pot verifica lista de mai jos pentru a vedea cât costă un litru de benzină standard, motorină standard, benzină premium și motorină premium, dar și GPL pentru ziua de astăzi. 

Descoperă, în lista de mai jos, care sunt stațiile peco unde găsești marți cel mai bun preț la benzină, motorină și GPL

din România! 

Citește și: Preschimbare permis auto 2022. Care sunt actele necesare și cât costă înlocuirea permisiului de conducere expirat

Preț benzină și motorină marți, 29 noiembrie 2022 

Preț benzină- motorină marți, 29 noiembrie 2022. Prețurile la carburanți pentru toate orașele din țară au fost publicate de peco-online.ro,

iar șoferii pot verifica lista de mai jos pentru a vedea cât costă un litru de benzină standard, motorină standard, benzină premium și motorină premium, dar și GPL pentru ziua de astăzi. 

Carburanții continuă să se ieftineasă, după o lungă perioadă în care atât benzina, cât și motorina, au înregistrat creșteri consecutive de preț. 

Prețul petrolului a scăzut săptămâna trecută cu puțin peste 3%, atingând astfel minimul ultimelor 10 luni. 

Cel mai mic preț pentru benzină și motorină marți, 29 noiembrie 2022

Prețurile la carburanți pentru marți, 29 noiembrie au fost afișate și se observă astăzi o menținere a scăderii prețului la carburanți, după o lungă perioadă de creșteri consecutive a prețurilor atât pentru benzină, cât și pentru motorină. 

Potrivit datelor furnizate de peco-online.ro, cea mai ieftină benzină din România se vinde marți cu 6.84 lei și se găsește la acest preț în județul Timiș, la stația Lukoil din Cenad

În ceea ce privește preț motorină marți, cel mai bun preț pentru acest tip de carburant este de 8.04 de lei și o găsiți la acest preț la stația Petrom din Tărtășești, județul Dâmbovița. 

Cel mai bun preț la GPL  este astăzi de 3.99 lei și se vinde la acest preț la mai multe stații peco din București. 

Citește și: S-a prelungit sesiunea de depunere a dosarelor pentru Rabla Clasic și Rabla Plus. Noul termen de înscriere în programele RABLA 2022

Preț benzină și motorină marți, 29 noiembrie 2022- București 

Cel mai mic preț benzină: 6.85 lei

Cel mai mic preț motorină: 8.06 lei

Citește și: Ce se întâmplă cu Theo Rose în ultimul trimestru?! Artista, în lacrimi: „Copilul meu nu știu ce are”

Cel mai pic preț GPL: 3.99 lei 

Cel mai bun preț pentru benzina standard din București este marți de 6.85 lei și se vinde cu acest preț la stațiile Lukoil din Sectorul 5.

Cel mai bun preț pentru motorina standard din București marți, 29 noiembrie 2022, este de 8.06 lei și se vinde la acest preț la stația Petrom din Sectorul 5. 

Cel mai bun preț pentru GPL din București este de 3.99 lei și se vinde la acest preț la mai multe stații Lukoil, Petrom, Mol și OMV. 

Preț benzină și motorină marți, 29 noiembrie 2022- Cluj-Napoca 

Cel mai mic preț benzină: 6.88

Cel mai mic preț motorină: 8.09

Cel mai pic preț GPL: 4.03

Preț benzină și motorină marți, 29 noiembrie 2022- Timișoara 

Cel mai mic preț benzină: 6.89

Cel mai mic preț motorină: 8.09

Cel mai pic preț GPL: 4.03

Preț benzină și motorină marți, 29 noiembrie 2022- Iași 

Cel mai mic preț benzină: 6.88

Cel mai mic preț motorină: 8.09

Cel mai pic preț GPL: 4.03

Preț benzină și motorină marți, 29 noiembrie 2022- Constanța 

Cel mai mic preț benzină: 6.88

Cel mai mic preț motorină: 8.06

Cel mai pic preț GPL: 4.01 

Pentru mai multe informații referitoare la preț benzină și motorină marți, 29 noiembrie 2022 consultați   peco-online.ro 

Preț carburanți 3 martie 2023: Prețuri mai mari la benzină și motorină. La cât a ajuns vineri litrul?

De ce motorina este mai scumpă?

Ministrul Energiei, Virgil Popescu a explicat de ce s-a ajuns la această diferență mare de preț între benzină și motorină. 

Potrivit acestuia, diferența mare de preț între aceste tipuri de carburanți are legătură cu războiul din Ucraina. 

”Există o reţetă tehnologică, se produce dintr-un baril de petrol atâta benzină, atâta motorină. Dacă se putea produce mai multă motorină, se făcea deja. Diferenţa de preţ între benzină şi motorină nu cred că va rămâne, sunt fluctuaţii. Probabil va mai scade, probabil va rămâne pe aici. Cotaţia motorinei probabil va rămâne, şi Ucraina cere multă motorină, deci este cerere de motorină şi toate statele importă motorină”, a declarat ministrul Virgil Popescu.