Preț benzină și motorină 9 decembrie 2022: La ce preț a ajuns vineri litrul de benzină și de motorină

Author: Sara Andreescu
Actualizat: 09 dec 2022, 08:46

La ce preț au ajuns carburanții vineri

Sursa: PixaBay

Preț benzină și motorină vineri, 9 decembrie 2022. Află care sunt stațiile peco unde găsești azi cel mai bun preț la benzină, motorină și GPL din România!

Preț benzină- motorină vineri,

9 decembrie 2022. Prețurile la carburanți pentru toate orașele din țară au fost publicate de peco-online.ro, iar șoferii pot verifica lista de mai jos pentru a vedea cât costă un litru de benzină standard, motorină standard, benzină premium și motorină premium, dar și GPL pentru ziua de astăzi. 

Descoperă, în lista de mai jos, care sunt stațiile peco unde găsești vineri cel mai bun preț la benzină, motorină și GPL din România! 

Citește și: Preschimbare permis auto 2022. Care sunt actele necesare și cât costă înlocuirea permisiului de conducere expirat

Preț benzină și motorină vineri, 9 decembrie 2022 

Preț benzină- motorină vineri, 9 decembrie 2022. Prețurile la carburanți pentru toate orașele din țară au fost publicate de peco-online.ro, iar șoferii pot verifica lista de mai jos pentru a vedea cât costă un litru de benzină standard, motorină standard, benzină premium și motorină premium, dar și GPL pentru ziua de astăzi. 

Prețurile de la pompă, adică cele cu compensarea de 50 de bani, sunt acum la nivelul de la începutul lui ianuarie 2022, în cazul benzinei, și la nivelul de începutul lui martie 2022, în cazul motorinei standard. 

Aceste scăderi de prețuri au loc pe fondul reducerii cotațiilor internaționale până la nivelurile minime ale acestui an, scrie  economedia.ro  . 

Cel mai mic preț pentru benzină și motorină vineri, 9 decembrie 2022

Potrivit datelor furnizate de peco-online.ro, cea mai ieftină benzină din România se vinde vineri cu 6.95 lei și se găsește la acest preț  în județul Timiș, la stația Sânnicolau Mare. 

În ceea ce privește preț motorină vineri, 9 decembrie 2022 cel mai bun preț pentru acest tip de carburant este de 7.39 de lei și o găsiți la acest preț la stația Petrom din Tărtășești, județul Dâmbovița. 

Cel mai bun preț la GPL este astăzi de 3.99 lei și se vinde la acest preț la mai multe stații peco din București. 

Preț benzină și motorină vineri, 9 decembrie 2022- București 

Cel mai mic preț benzină: 6.26 lei

Cel mai mic preț motorină: 7.41 lei

Cel mai pic preț GPL: 3.99 lei 

Cel mai bun preț pentru benzina standard din București vineri, 9 decembrie 2022 este de 6.26 lei și se vinde cu acest preț la stația Petrom din Sectorul 5 și la stațiile Lukoil din Sectorul 1. 

Cel mai bun preț pentru motorina standard din București este azi de 7.41 lei și se vinde la acest preț la stația Petrom din Sectorul 5. 

Cel mai bun preț pentru GPL din București este vineri de 3.99 lei și se vinde la acest preț la mai multe stații Lukoil, Petrom, și OMV din Capitală. 

Preț benzină și motorină vineri, 9 decembrie 2022- Cluj-Napoca 

Cel mai mic preț benzină: 6.29

Cel mai mic preț motorină: 7.44

Cel mai pic preț GPL: 4.03

Preț benzină și motorină vineri, 9 decembrie 2022- Timișoara 

Cel mai mic preț benzină: 6.27

Cel mai mic preț motorină: 7.44

Cel mai pic preț GPL: 4.03

Preț benzină și motorină vineri, 9 decembrie 2022- Iași 

Cel mai mic preț benzină: 6.29

Cel mai mic preț motorină: 7.44

Cel mai pic preț GPL: 4.03

Preț benzină și motorină vineri, 9 decembrie 2022- Constanța 

Cel mai mic preț benzină: 6.29

Cel mai mic preț motorină: 7.41

Cel mai pic preț GPL: 4.01 

Pentru mai multe informații referitoare la preț benzină și motorină vineri, 9 decembrie 2022 consultați   peco-online.ro  

Citește și: Reguli noi la circulația în sensul giratoriu. Cine și cum va trebui să acorde prioritate

Angajările la stat pe posturile vacante, suspendate de către Guvern. Anunțul a fost făcut de Ministerul Muncii

De ce motorina este mai scumpă?

Invitat în cadrul unei emisiuni la postul de televiziune Digi24, ministrul Energiei, Virgil Popescu a explicat de ce s-a ajuns la această diferență mare de preț între benzină și motorină. 

Potrivit acestuia, diferența mare de preț între aceste tipuri de carburanți are legătură cu războiul din Ucraina. 

„Există o reţetă tehnologică, se produce dintr-un baril de petrol atâta benzină, atâta motorină. Dacă se putea produce mai multă motorină, se făcea deja. Diferenţa de preţ între benzină şi motorină nu cred că va rămâne, sunt fluctuaţii. Probabil va mai scade, probabil va rămâne pe aici. Cotaţia motorinei probabil va rămâne, şi Ucraina cere multă motorină, deci este cerere de motorină şi toate statele importă motorină”, a declarat ministrul Virgil Popescu.

 


Cookies