Preț benzină și motorină luni, 5 decembrie 2022: Motorina a scăzut sub pragul de 8 lei. Carburanții continuă să se ieftinească

Author: Sara Andreescu
Actualizat: 05 dec 2022, 09:00

Preț benzină motorină luni 5 decembrie 2022

Sursa: freepik.com

Preț benzină și motorină luni, 5 decembrie 2022. Află care sunt stațiile peco unde găsești azi cel mai bun preț la benzină, motorină și GPL din România!

Preț benzină- motorină luni,

5 decembrie 2022. Prețurile la carburanți pentru toate orașele din țară au fost publicate de peco-online.ro, iar șoferii pot verifica lista de mai jos pentru a vedea cât costă un litru de benzină standard, motorină standard, benzină premium și motorină premium, dar și GPL pentru ziua de astăzi. 

Descoperă, în lista de mai jos, care sunt stațiile peco unde găsești luni cel mai bun preț la benzină, motorină și GPL

din România! 

Citește și: Preschimbare permis auto 2022. Care sunt actele necesare și cât costă înlocuirea permisiului de conducere expirat

Preț benzină și motorină luni, 5 decembrie 2022 

Preț benzină- motorină luni, 5 decembrie 2022. Prețurile la carburanți pentru toate orașele din țară au fost publicate de peco-online.ro,

iar șoferii pot verifica lista de mai jos pentru a vedea cât costă un litru de benzină standard, motorină standard, benzină premium și motorină premium, dar și GPL pentru ziua de astăzi. 

Ieftinire masivă a prețurilor la benzină și motorină. Litrul de benzină standard a scăzut sub prețul de 7 lei, în timp ce motorina se vinde azi sub prețul de 8 lei pe litru. 

Ieftinirile sunt generate de scăderile cotațiilor la produsele petroliere, pe fondul ieftinirii țițeiului. Cotaţia petrolului a coborât săptămâna trecută la cel mai redus nivel din acest an, după ce protestele faţă de restricţiile impuse de autorităţile chineze pentru a preveni răspândirea pandemiei de COVID-19 au generat îngrijorări cu privire la evoluţia cererii de carburant în cel mai mare importator mondial de ţiţei, scrie economica.net

Cel mai mic preț pentru benzină și motorină luni, 5 decembrie 2022

Potrivit datelor furnizate de peco-online.ro, cea mai ieftină benzină din România se vinde luni cu 6.70 lei și se găsește la acest preț în județul Timiș, la stația Lukoil din localitatea Cenad.  

În ceea ce privește preț motorină luni, 5 decembrie 2022, cel mai bun preț pentru acest tip de carburant este de 7.89 de lei și o găsiți la acest preț la stația Petrom din Tărtășești, județul Dâmbovița. 

Cel mai bun preț la GPL este astăzi de 3.99 lei și se vinde la acest preț la stațiile peco din București. 

Preț benzină și motorină luni, 5 decembrie 2022- București 

Cel mai mic preț benzină: 6.71 lei

Cel mai mic preț motorină: 7.91 lei

Cel mai pic preț GPL: 3.99 lei 

Citește și: Ce s-a întâmplat când mama Elodiei a încercat să ia legătura cu nepotul ei: „L-a influențat negativ pe copil”

Cel mai bun preț pentru benzina standard din București luni, 5 decembrie 2022, este de 6.71 și se vinde cu acest preț la stația Petrom din Sectorul 5 și la stațiile Lukoil din Sectorul 1. 

Cel mai bun preț pentru motorina standard din București este luni de 7.91 lei și se vinde la acest preț la stația Petrom din Sectorul 5. 

Cel mai bun preț pentru GPL din București este astăzi de 3.99 lei și se vinde la acest preț la mai multe stații Lukoil, Petrom, Mol și OMV din Capitală. 

Preț benzină și motorină luni, 5 decembrie 2022- Cluj-Napoca 

Cel mai mic preț benzină: 6.74

Cel mai mic preț motorină: 7.94

Cel mai pic preț GPL: 4.03

Preț benzină și motorină luni, 5 decembrie 2022- Timișoara 

Cel mai mic preț benzină: 6.72

Cel mai mic preț motorină: 7.94

Cel mai pic preț GPL: 4.03

Preț benzină și motorină luni, 5 decembrie 2022- Iași 

Cel mai mic preț benzină: 6.74

Cel mai mic preț motorină: 7.94

Cel mai pic preț GPL: 4.03 

Citește și: Cât a ajuns să coste plinul la mașina electrică. Este sau nu încarcarea mai profitabilă pentru proprietari

Preț benzină și motorină luni, 5 decembrie 2022- Constanța 

Cel mai mic preț benzină: 6.74

Cel mai mic preț motorină: 7.91

Cel mai pic preț GPL: 4.01 

Pentru mai multe informații referitoare la preț benzină și motorină luni, 5 decembrie 2022 consultați   peco-online.ro 

Preț carburanți 23 februarie 2023: Cât a ajuns să coste joi un litru de benzină sau de motorină?

De ce motorina este mai scumpă?

Invitat în cadrul unei emisiuni la postul de televiziune Digi24, ministrul Energiei, Virgil Popescu a explicat de ce s-a ajuns la această diferență mare de preț între benzină și motorină. 

Potrivit acestuia, diferența mare de preț între aceste tipuri de carburanți are legătură cu războiul din Ucraina. 

”Există o reţetă tehnologică, se produce dintr-un baril de petrol atâta benzină, atâta motorină. Dacă se putea produce mai multă motorină, se făcea deja. Diferenţa de preţ între benzină şi motorină nu cred că va rămâne, sunt fluctuaţii. Probabil va mai scade, probabil va rămâne pe aici. Cotaţia motorinei probabil va rămâne, şi Ucraina cere multă motorină, deci este cerere de motorină şi toate statele importă motorină”, a declarat ministrul Virgil Popescu.

 


Șansa celor cinci copilași de a învăța în școala cât o cămăruță este învățătoarea Maria Ștefănuț, care urcă dealul în fiecare zi, indiferent de vreme.