Președintele iranian Ebrahim Raisi a murit! Elicopterul în care se afla acesta a fost găsit complet ars

Autor: Cristina Mocanu
Actualizat: 20 mai 2024, 09:15

Ebrahim Raisi a fost declarat decedat

Sursa: youtube.com

Televiziunea de stat confirmă că președintele iranian Ebrahim Raisi a murit în urma prăbușirii elicopterului în care se afla împreună cu ministrul de externe.

Operațiunile de căutare a președintelui iranian Ebrahim Raisi, dispărut într-un accident de elicopter la granița cu Azerbaidjanul, se apropie de final. Presa iraniană confirmă că președintele și ministrul de externe au murit în tragicul incident.

Președintele iranian Ebrahim Raisi a murit

Operațiunile de căutare a președintelui iranian Ebrahim Raisi par să se apropie de final după ce au apărut imagini cu epava elicopterului în care se afla acesta.

Elicopterul a dispărut ieri într-o zonă muntoasă la granița cu Azerbaidjanul, iar televiziunea de stat iraniană a anunțat că nu există urme de viață în zonă. Unele surse, citând un oficial anonim, au declarat că sunt puține șanse ca președintele să fie în viață.

Conform reuters.com, echipele de salvatori s-au apropiat de locul prăbușirii, unde elicopterul s-a izbit de un vârf de munte și a ars complet.

Accidentul a avut loc într-o zonă cu ceață densă și lapoviță, ceea ce a complicat operațiunile de salvare. Elicopterul era un model fabricat în Statele Unite, care nu a mai putut fi importat în Iran după 1979. Pe lângă președintele Raisi, la bord se aflau ministrul de externe Hossein Amir Abdollahian și un cleric de rang înalt.

Presa iraniană a confirmat moartea președintelui Ebrahim Raisi și a ministrului de externe Hossein Amir Abdollahian.

Agențiile de presă au raportat că toți cei aflați la bord au fost uciși în accident. Un oficial iranian, sub protecția anonimatului, a declarat pentru Reuters că "toți pasagerii din elicopter au murit în accident".

Citește și: Prețul petrolului ar putea fi influențat de atacurile Iranului asupra Israelului: Tamas Varga “Este rezonabil să ne aşteptăm la prețuri mai mari la reluarea tranzacţiilor”

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”

Elicopterul în care se afla Ebrahim Raisi a ars complet

Televiziunea de stat a arătat imagini cu epava elicopterului, confirmând că acesta s-a izbit de un vârf de munte și a ars complet. Echipele de salvare au luptat toată noaptea împotriva viscolului și a terenului dificil pentru a ajunge la epavă, iar la primele ore ale zilei de luni, nu au detectat niciun semn de viață.

„Președintele Raisi, ministrul de externe și toți pasagerii din elicopter au murit în accident", a declarat un înalt oficial iranian pentru Reuters. Imaginile difuzate de televiziunea iraniană au arătat că elicopterul a fost complet distrus, iar cauza prăbușirii nu a fost încă făcută publică.

Această tragedie a zguduit Iranul, pierderea președintelui Ebrahim Raisi și a ministrului de externe fiind o lovitură majoră pentru țară.

Echipele de salvare continuă să lucreze în condiții dificile pentru a recupera rămășițele și a stabili cauzele exacte ale prăbușirii.

 

 


Ezgi Mola, actrița care dă viață personajului Safiye în serialul “Vinovați de iubire” s-a căsătorit cu alesul inimii sale anul trecut! Iată imagini de senzație de la fericitul eveniment!