Iranul a lansat un atac cu drone și rachete asupra Israelului! Îngroziți, oamenii s-au adăpostit în buncăre

Author: Laura Macovei
Actualizat: 14 apr 2024, 21:55

Iranul a declanșat sâmbătă noapte un atac cu sute de drone asupra Israelului și a stârnit o reacție fermă din partea liderilor europeni.

Giorgia Meloni, șefa guvernului italian și președinta țării aflată la conducerea G7 convocat de urgență duminica aceasta, a condamnat vehement agresiunea iraniană împotriva Israelului. 

Iran a lansat un atac cu drone și rachete asupra Israelului

Ministrul israelian de finanțe, Bezalel Smotrich, a făcut apel la guvernul israelian să traseze o nouă direcție, spunând că Israelul ar trebui să "învețe lecțiile" și să treacă la acțiune în regiunea Rafah.

„Renunțarea la liniile roșii ale Israelului și goana după Hamas pentru un acord nu fac decât să diminueze șansele de a aduce înapoi ostaticii israelieni.  Este timpul să învățăm lecțiile, să schimbăm direcția, să trecem acum la Rafah și să restabilim controlul israelian deplin pe toată Fâșia Gaza”, a declarat Smotrich, într-o postare pe rețeaua X. 

Citește și: Libanul a lansat 40 de rachete spre nordul Israelului. În replică, armata israeliană a atacat mai multe clădiri folosite de Hezbollah. MAE recomandă cetățenilor români să evite orice călătorie în Israel, Palestina, Liban și Iran

Preşedintele francez Emmanuel Macron „ a condamnat cu cea mai mare fermitate atacul fără precedent lansat de Iran împotriva Israelului" şi a îndemnat la "reţinere" părţile implicate, într-un mesaj postat duminică pe reţeaua socială X.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Care este poziția României în conflictul dintre Iran și Israel

În același timp, oficialii români au reacționat ferm la agresiunea iraniană. Ministrul Afacerilor Externe, Luminița Odobescu, a transmis că România este profund îngrijorată de situația de securitate din Orientul Mijlociu.

„Suntem profund îngrijorați de situația de securitate din Orientul Mijlociu.

România condamnă cu fermitate atacul Iranului asupra Israelului și face apel la evitarea unei noi escaladări. Monitorizăm îndeaproape situația și suntem în contact cu ambasadele României din regiune”, spune Luminița Odobescu, pe X.

Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a subliniat solidaritatea României cu poporul israelian.

Citește și: „Ei așteaptă de 76 de ani întoarcerea acasă” Jurnalistul Ahmed Jaber scoate la lumină secretele ascunse ale războiului dintre Israel și Palestina

„România este pe deplin solidară cu poporul israelian în fața atacului Iranului”, a transmis ministrul Angel Tîlvăr.

Iranul transmite că a pus punct atacurilor asupra Israelului.

Atacul nostru s-a terminat și nu dorim să-l continuăm, dar vom răspunde cu forță dacă Israelul va viza interesele noastre", a transmis șeful statului major iranian.

 


Tensiunile cresc la ”Insula de 1 milion”. 19 concurenți au rămas în joc, iar rivalitățile ating cote maxime. Iată ce se va întâmpla în ediția de duminică, 19 mai!