Preşedintele Iohannis a promulgat legea care modifică, de la 50 la 5 ani, perioada de arhivare la ANAF a documentelor financiar-contabile

,
Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis

[Sursa foto: Facebook Klaus Iohannis]

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea care completează art. 25 din Legea contabilităţii nr. 82/1991, informează Administraţia Prezidenţială.


In articol:

Klaus Iohannis a promulgat luni, 4 iulie, două noi legi importante pentru România.

Una dintre ele modifică Legea contabilității și prevede înlocuirea obligației privind arhivarea documentelor financiar-contabile pentru 50 de ani cu o perioadă de 5 ani.  Care sunt noile prevederi?

Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis

[Sursa foto: Facebook Klaus Iohannis]

Citeste si: Klaus Iohannis, despre Summitul NATO de la Madrid. Președintele susține că toate obiectivele pe care România le-a avut au fost îndeplinite

Preşedintele Iohannis a promulgat legea care modifică, de la 50 la 5 ani, perioada de arhivare la ANAF a documentelor financiar-contabile

Actul normativ promulgat, luni, de președintele Klaus Iohannis modifică Legea contabilității.

„Începând cu data de 1 ianuarie 2023, statele de salarii pentru care angajatorul are o declarație informativă privind impozitul reținut la sursă, pe beneficiari de venit, conform prevederilor legale sau pentru care angajatorul are obligația legală de a depune declarația privind obligațiile de plată a contribuțiilor sociale, impozitului pe venit și evidența nominală a persoanelor asigurate, la Agenția Națională de Administrare Fiscală, se păstrează timp de 5 ani”, se arată în document.

Comitetului Olimpic și Sportiv Român și Comitetului Paralimpic Român trebuie să publice sursele de finanțare

De asemenea, Klaus Iohannis a promulgat și legea prin care se instituie obligația Comitetului Olimpic și Sportiv Român și Comitetului Paralimpic Român de a publica pe site-ul propriu sursele de finanțare, bugetul și bilanțul contabil, în termen de cel mult 150 de zile de la încheierea exercițiului financiar anterior.

Citeste si: Klaus Iohannis reacționează după ce Joe Biden a anunțat finanțarea construirii de reactoare modulare în România

Actul normativ promulgat de președintele Iohannis vizează modificarea și completarea Legii educației fizice și sportului nr. 69/2000.

„Comitetul Olimpic și Sportiv Român și Comitetul Paralimpic Român au obligația de a comunica anual, prin publicare în pagina de internet proprie, sursele financiare, bugetul și bilanțul contabil și execuția bugetară anuală, în termen de cel mult 150 de zile de la încheierea exercițiului financiar anterior”, se arată în document.

Comitetul Olimpic și Sportiv Român și Comitetul Paralimpic Român au obligația de a actualiza informațiile pe pagina de internet proprie în termen de 30 de zile, în cazul în care după momentul publicării intervin modificări.

Nerespectarea obligației de publicare pe pagina de internet a acestor informații va fi sancționată cu amendă de la 4.500 lei la 25.000 lei, pentru persoane juridice, și cu amendă de la 900 de lei la 4.000 lei, pentru persoane fizice.

 

Citește-ne pe

Citește și:

Misterele celor mai spectaculoase peşteri din munţii Hunedoarei. Unde s-ar fi aflat comoara lui Decebal

Cutremur în România, joi - Seismul s-a resimțit în mai multe orașe

Ambasadorul Rusiei la ONU atrage atenția asupra unei eventuale catastrofe nucleare la Zaporojie. România, menționată în discursul oficialului

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Bilanț coronavirus joi, 11 august 2022. A scăzut numărul cazurilor noi de coronavirus. Care este situația în spitale

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies