Preotul Visarion Alexa a recunoscut acuzațiile care îi sunt aduse, în fața comisei de disciplină a Bisericii Ortodoxe Române

,
visarion-alexa-a-recunoscut

Preotul Visarion Alexa a recunoscut acuzațiile care îi sunt aduse, în fața comisei de disciplină a Bisericii Ortodoxe Române

După mai multe zile în care diferite femei au spus că au fost agresate de către preotul Visarion Alexa, într-un fel sau altul, acesta și-a recunoscut faptele în fața superiorilor acestuia.


In articol:

Preotul Visarion Alexa se află în centrul unui scandal extrem de grav, deoarece mai multe enoriașe îl acuză de fel de fel de agresiuni, fie ele sexuale, fie psihotronice.

Preotul Visarion Alexa și-a recunoscut vina

Comisia de disciplină din cadrul Arhiepiscopiei Bucureștilor i-a cerut preotului Visarion Alexa o declarație personală pe marginea acuzațiilor care îi sunt aduse.

Preotul Visarion Alexa a recunoscut că este vinovat pentru acuzațiile care i se aduc, dar a fost reținut în declarații, menționând faptul că avocata lui l-a sfătuit să facă acest lucru, conform unui comunicat al purtătorului de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu.

Conform presshub.ro, Arhiepiscopia Bucureștilor a decis ca, până în momentul în care instanța va pronunța sentința definitivă, preotul Visarion Alexa să suporte următoarele consecințe:

Citeste si: Numărul femeilor care îl acuză pe părintele Visarion Alexa a crescut. O a patra femeie susține că a fost lucrată psihotronic de preot

  1. Obligația de a informa, în mod constant, Centrul Eparhial în ceea ce privește evoluția cercetărilor judiciare despre acuzațiile care îi sunt aduse,
  2. Retragerea din funcția pe care o ocupă, funcția de paroh. De asemenea, acesta nu mai are dreptul de a semna niciun document al bisericii la care slujea și nici nu se poate implica în vreun act administrativ,
  3. Suspendarea dreptului de a sluji.

visarion-alexa-a-recunoscut

Preotul Visarion Alexa a recunoscut acuzațiile care îi sunt aduse, în fața comisei de disciplină a Bisericii Ortodoxe Române

Arhiepiscopia Bucureștilor urmează să comunice sancțiunile pe care le va impune

„Odată cu pronunțarea sentinței judecătorești de la sfârșitul perioadei de control judiciar, ținând cont riguros de motivația sentinței și de gravitatea acesteia, Arhiepiscopia Bucureștilor, prin Comisia sa de disciplină, va comunica la rândul ei sancțiunile pe linie bisericească ce vor fi aplicate preotului Visarion Alexa, sancțiuni direct proporționale cu faptele dovedite din punct de vedere judiciar.

Poziția Bisericii, poziția creștină, este totdeauna, în mod natural și subînțeles, favorabilă celui vulnerabil și oricărei persoane care ajunge să fie victima unui abuz de orice fel. Biserica este, în același timp, și spațiul moralmente terapeutic de îndreptare și vindecare prin pocăință sinceră a absolut oricui.

Citeste si: Cine este a doua victimă a părintelui Visarion Alexa. Mărturii șocante „La mine abuzul a fost viol, aș putea spune”

Dumnezeu să-i întărească și să-i mângâie sufletește pe toți cei afectați de această situație adânc tulburătoare!”, se arată în comunicatul Arhiepiscopiei Bucureștiului.

Zilele trecute, o a patra femeie a declarat că a fost agresată de preotul Visarion Alexa. Acesta ar fi agresat-o psihotronic și chiar ar fi amenințat-o prin intermediul șefilor și al colegilor.

Femeia susține că a făcut o reclamație pe data de 24 august, dar, susține ea, nu a avut niciun rezultat.

Cătălina a mărturisit că, în urmă cu mai bine de doi ani, ar fi avut de suferit din cauza preotului Visarion Alexa. Aceasta a ținut să puncteze faptul că preotul nu s-a atins de corpul ei, ci de mintea sa.

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Stenogramele cu discuția dintre preotul Visarion Alexa și femeia care l-a acuzat de agresiune sexuală: "Să nu cazi în ispita dorinței de a te răzbuna"

Educația trebuie să închidă câteva decalaje majore. Mesajul Ligiei Deca de Ziua Mondială a Educației

Regina NU a murit la ora anunțată de Palatul Buckingham! De ce nu s-a anunțat decesul la timp

Cine este Visarion Alexa, preotul care ar fi agresat sexual o femeie, și ce sancțiuni are de suferit în urma faptei sale

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies